Cel mai tânăr primar din județul Călărași a început în forță lucrările anul acesta în localitatea Borcea. Edilul Aniel Pațurcă și-a propus să asfalteze în proporție de 100% străzile din comună și să reabiliteze complet rețeaua de iluminat public. Lămpile vor fi schimbate cu unele moderne și eficiente pe LED. O grădiniță cu program prelungit va fi realizată prin fondurile FDI.
Nedelcu Teodor Aniel Pațurcă: În prezent lucrez cu aparatul Primăriei și cu consilierii la conturarea bugetului local. În acest an am ca prioritate modernizarea străzilor, respectiv a aleilor pietonale. Practic în acest moment com. Borcea are în acest moment 99% asfalt, dar mai avem acele mici străduțe/ulițele satului, pe care le realizăm prin îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru destinație alei pietonale.
Este vorba de 20 ulițe de aproximativ 60 metri lunghime de realizat. Le asfaltăm din bugetul local. Vom aloca și pentru șanțurilor de captare a apei pentru a nu se inunda curțile. Suntem o localitate atipică din punctul de vedere al reliefului, cu 7% pante. Un alt obiectiv este modernizarea grădiniței cu program prelungit, proiect depus pe PNDL ni s-a respins și acum îl avem depus pe FDI. Indicatorii tehnici, studiul de fezabilitate și proiectul sunt aprobate. Este vorba de realizarea de locuri de muncă aici. Mai avem de instalat peste 4.000 corpuri de iluminat moderne, economice și performante la iluminat cu LED în toate cătunele localităților.
Vreau să realizez rețeaua de gaze naturale. Am contractul semnat și licitația în curs. Proiectul este în derulare care va fi preluat de PNDL și pentru care este finanțare. La unitatea militară din Bărăganul am intervenit și am găsit soluția tehnică pentru racordarea și a acestora la rețeaua de gaze.
Am o bună colaborare cu cetățenii, cu fermierii la fiecare început de an discut cu aceștia pentru a stabili prioritățile de urmat. Când am venit ca primar în 2012 factura la apă era de 6 lei. Acum este de 3 lei. Nici o stradă nu era asfaltată ci doar drumul național și cel județean. Apa și noroaiele intrau în curți și case iar oamenii nu pot uita cum se chinuiau pentru a se deplasa în localitate pe timpul ploilor. Am realizat o piață modernă pentru producători, o bază sportivă modernă, am înființat un club sportiv profesionist de fotbal afiliat la o organizație profesionistă. Unii confundă liga a- III – a și nu o consideră profesionistă. Noi am stat prin Instanțe 6 luni, ni s-a aprobat afilierea ca și club sportiv la Federația Română de Fotbal. Am fost la MTS pentru a primi CIS. Nu suntem amatori, ci profesioniști. Mulțumesc pe această cale președintelui Vasile Iliuță care ne-a asigurat finanțarea sportivă împreună cu Dunărea, cu Modelu și Oltenița. Am colaborat foarte bine cu el pe partea administrativă. Chiar dacă la început nu am avut o colaborare foarte bună, timpul a demonstrat că omul sfințește locul, și acesta a apreciat munca și eforturile noastre. Sunt tipul primarului identic cu el. Noi muncim și nu vorbim, iar numai faptele noastre ne caracterizează. Mie nu îmi plac oamenii care vorbesc la televiziune și se pot raporta la lucruri practice la ceea ce realizează concret. La fel ca și președintele Consiliului Județean sunt din mediu rural, suntem oameni practici, dinamici și ne place să spunem lucrurilor pe nume.
Nu vreau să fiu părtinitor…Nu am avut o colaborare bună cu președintele PNL cu dl Drăgulin, din motive pe care numai dumnealui le cunoaște. Practic, nu l-am înțeles de ce a avut această atitudine la adresa comunității, și la adresa mea. Sper ca Dumnezeu să-i lumineze mintea, pentru ca să vadă odată lumina din capătul tunelului în care se află. I-am spus că noi primarii facem administrație, și mai puțină politică. Se pare că unii primari fac întâi politică și doar apoi prea puțină administrație…