Connect with us

Știri

VIDEO. Aniel Pațurcă: “Se pare că unii primari fac întâi politică și prea puțină administrație”

Published

on

Cel mai tânăr primar din județul Călărași a început în forță lucrările anul acesta în localitatea Borcea. Edilul Aniel Pațurcă și-a propus să asfalteze în proporție de 100% străzile din comună și să reabiliteze complet rețeaua de iluminat public. Lămpile vor fi schimbate cu unele moderne și eficiente pe LED. O grădiniță cu program prelungit va fi realizată prin fondurile FDI.

Nedelcu Teodor Aniel PațurcăÎn prezent lucrez cu aparatul Primăriei și cu consilierii la conturarea bugetului local. În acest an am ca prioritate modernizarea străzilor, respectiv a aleilor pietonale. Practic în acest moment com. Borcea are în acest moment 99% asfalt, dar mai avem acele mici străduțe/ulițele satului, pe care le realizăm prin îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru destinație alei pietonale.

Este vorba de  20 ulițe de aproximativ 60 metri lunghime de realizat. Le asfaltăm din bugetul local. Vom aloca și pentru șanțurilor de captare a apei pentru a nu se inunda curțile. Suntem o localitate atipică din punctul de vedere al reliefului, cu 7% pante. Un alt obiectiv este modernizarea grădiniței cu program prelungit, proiect depus pe PNDL ni s-a respins și acum îl avem depus pe FDI. Indicatorii tehnici, studiul de fezabilitate și proiectul sunt aprobate. Este vorba de realizarea de locuri de muncă aici. Mai avem de instalat peste 4.000 corpuri de iluminat  moderne, economice și performante la iluminat cu LED în toate cătunele localităților.

Vreau să realizez rețeaua de gaze naturale. Am contractul semnat și licitația în curs. Proiectul este în derulare care va fi preluat de PNDL și pentru care este finanțare. La unitatea militară din Bărăganul am intervenit și am găsit soluția tehnică pentru racordarea și a acestora la rețeaua de gaze.

 Am o bună colaborare cu cetățenii, cu fermierii la fiecare început de an discut cu aceștia pentru a stabili prioritățile de urmat. Când am venit ca primar în 2012 factura la apă era de 6 lei. Acum este de 3 lei. Nici o stradă nu era asfaltată ci doar drumul național și cel județean. Apa și noroaiele intrau în curți și case iar oamenii nu pot uita cum se chinuiau pentru a se deplasa în localitate pe timpul ploilor. Am realizat o piață modernă pentru producători, o bază sportivă modernă, am înființat un club sportiv profesionist de fotbal afiliat la o organizație profesionistă. Unii confundă liga a- III – a și nu o consideră profesionistă. Noi am stat prin Instanțe 6 luni, ni s-a aprobat afilierea ca și club sportiv la Federația Română de Fotbal. Am fost la MTS pentru a primi CIS. Nu suntem amatori, ci profesioniști. Mulțumesc pe această cale președintelui Vasile Iliuță care ne-a asigurat finanțarea sportivă împreună cu Dunărea, cu Modelu și Oltenița. Am colaborat foarte bine cu el pe partea administrativă. Chiar dacă la început nu am avut o colaborare foarte bună, timpul a demonstrat că omul sfințește locul, și acesta a apreciat munca și eforturile noastre. Sunt tipul primarului identic cu el. Noi muncim și nu vorbim, iar numai faptele noastre ne caracterizează. Mie nu îmi plac oamenii care vorbesc la televiziune și se pot raporta la lucruri practice la ceea ce realizează concret. La fel ca și președintele Consiliului Județean sunt din mediu rural, suntem oameni practici, dinamici și ne place să spunem lucrurilor pe nume. 

Advertisement

Nu vreau să fiu părtinitor…Nu am avut o colaborare bună cu președintele PNL cu dl Drăgulin, din motive pe care numai dumnealui le cunoaște. Practic, nu l-am înțeles de ce a avut această atitudine la adresa comunității, și la adresa mea. Sper ca Dumnezeu să-i lumineze mintea, pentru ca să vadă odată lumina din capătul tunelului în care se află. I-am spus că noi primarii facem administrație, și mai puțină politică. Se pare că unii primari fac întâi politică și doar apoi prea puțină administrație…

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By


Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate