Viceprimarul municipiului Călărași, Nicolae Dragu, face un rezumat al activităților „pe linie de gospodărie comunală și socială”, realizate în ultimii ani de administrație. În acest sens, peste 200 de tone de gunoi au fost scoși din mai multe cartiere călărășene într-un singur an, mai multe cămine sociale și de bătrâni au primit atenția de care aveau nevoie, iar mai mulți oameni ai străzii au fost salvați prin intermediul adăpostului de noapte.
„Acum am prilejul să vă transmit niște lucruri care s-au realizat pe linie de gospodărie comunală și socială. În primul rând aș, vrea să mă refer la salubrizarea cartierului Obor. Amintiți-vă, erau munți de gunoaie, la fel și în FNC și în zona cartierului 2 Moldoveni. Am scos peste 200 de tone în primul an al nostru în administrație”, a spus Nicolae Dragu într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat Călărași.
Acesta a mai menționat modernizarea infrastructurii în Cartierul Obor, prin instalarea canalizării pe trei străzi noi și crearea de trotuare pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Tot în Cartierul Cobor a fost modernizat centrul social, care a fost reabilitat termic și salubrizat la interior.
În cartierul FNC, viceprimarul a declarat că centrul social este gata și va fi dat în funcțiune luna următoare.
Renovarea Căminului de Bătrâni Sf. Antim Ivireanu
O altă prioritate în ultimul mandat a fost renovarea Căminului de Bătrâni Sf. Antim Ivireanu. Parterul și primul etaj al clădirii au fost renovate la interior, iar acum se lucrează la izolația termică prin schimbarea ferestrelor și ușilor la etajele superioare. Mai mult decât atât, capacitatea căminului va fi mărită cu 30 de locuri, iar bătrânii vor beneficia și de un lift.
„Preocuparea a fost de asemenea pentru Căminul de Bătrâni Sfântul Antim Ivireanu. Interiorul s-a făcut foarte bine, este parterul, etajul 1 și lucrăm în continuare. Va trebui anul acesta să facem izolația termică, schimbarea ferestrelor, a ușilor la etajele superioare. Trebuie să mărim capacitatea cu încă 30 de locuri și instalarea unui lift. Trebuie neapărat, că sunt foarte mulți bătrâni care nu se pot mișca cum trebuie, adică trebuie neapărat liftul pus”, a mai spus Nicolae Dragu.
Peste 100 de oameni neajutorați au fost sprijiniți
Viceprimarul spune că pe lângă toate acestea, administrația locală a avut permanent în vizor persoanele singure neajutorate. Peste 100 de persoane au primit masa de prânz la domiciliu, iar trei oameni ai străzii în stare foarte gravă au fost internați la căminul de la Ciocănești.
Mai mult decât atât, alte 15 persoane fără adăpost au primit sprijin din partea autorităților locale, prin prelungirea duratei de funcționare a adăpostului de noapte.
„Un alt lucru important a fost protejarea oamenilor străzii în adăpostul de noapte. Peste 15 oameni care dormeau pe stradă au fost salvați. Chiar le-am prelungit șederea, că vedeți, noaptea este încă răcoare. Am încălcat puțin legea, dar nu o să ne judece nimeni pentru treaba asta, că nu pot să doarmă acum în stradă”, a spus viceprimarul.