Connect with us

Știri

Surse: Noi detalii în cazul minorului dispărut de la școala din Perișoru. Bărbatul care l-a luat pe copil din parc ar fi mințit polițiștii

Published

on

Dispariția de la școală a unui elev din Perișoru a pus ieri în alertă autoritățile. Directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași a oferit mai multe detalii despre acest caz. Potrivit acesteia, copilul este unul cuminte, care nu a mai creat probleme până acum. De asemenea, acesta a plecat de la școală în ultima pauză, potrivit site-ului Perișoru News. 

Bărbatul de 64 de ani care l-a luat pe minor acasă la el le-a oferit mai multor copii suc, iar mai apoi i-ar fi întrebat cine vrea să meargă la el acasă. Atunci, minorul, care prezintă o formă de handicap psihic, a decis să îl însoțească pe acesta la domiciliul bărbatului. După ce a fost găsit, copilul a declarat că nu a fost victima vreunui abuz și că a mâncat o ciorbă cât a stat la bărbat: „Băiatul a fost identificat și readus în centru, a fost supus unui control medical sumar și unei evaluări inițiale. Copilul a declarat că nu a fost victima vreunui abuz pe perioada când a fost la acest individ, dar a spus că a mâncat o ciorbă la el”, a mai precizat Daniela Arbagic, directoarea DGAPSC Călărași.

SURSE. Bărbatul ar fi negat inițial că minorul se află acasă la el

De asemenea, potrivit unor surse, întreaga situație a fost observată de alți doi copii, iar unul dintre ei chiar îl cunoștea pe bătrân. Astfel, pe baza spuselor celor doi minori, un adult s-a dus la domiciliul bărbatului de 64 de ani și l-a întrebat unde este minorul. Bărbatul a spus că minorul a fost acasă la el, însă a plecat, după ce a mâncat ceva, povestesc aceleași surse.

La scurt timp a fost sesizată și poliția, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj. Inițial, bătrânul a negat că elevul s-ar afla în casa sa, însă după ce polițistul i-a spus că va urma să intre în casă să verifice, acesta a recunoscut că minorul este la el, precizează Perișoru News.

Sursele anterior menționate mai precizează că minorul a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni, însă părea speriat.

Ce au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași referitor la caz

„Polițiștii din cadrul I.P.J. Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către profesorul unei unități de învățământ din comuna Perișoru, județul Călărași, cu privire la faptul că un elev a dispărut în pauza dintre ore de la școală.

În urma investigațiilor desfășurate de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, băiatul a fost găsit rapid, acesta se afla la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Perișoru.

Tânărul a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Ulterior, cel în cauză a fost predat Centrului de Plasament ”Sfântul Ștefan” Perișoru”, se arată în comunicatul emis de IPJ Călărași.

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Știri

Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali

Published

on

În noaptea de duminică, 19 Martie, un echipaj de poliție locală a găsit o tânără de 17 ani dormind pe stradă, în zona Orizont din municipiul Călărași. După ce a fost legitimată, polițiștii au stabilit că aceasta era dispărută de la domiciliu și era originară din județul Ialomița.

Polițiștii au decis să o conducă la sediul Inspectoratului de poliție Județean Călărași pentru a fi continuate cercetările și a-i lua o declarație pentru a afla cum a ajuns tânăra în această situație. Din fericire, tânăra a fost găsită în siguranță și nu prezenta semne de rănire sau traume.

După ce va da declarație, tânăra va fi preluată de autorități și condusă înapoi la domiciliu.

Continue Reading

Știri

Conflict reglat cu cuțitul, din cauza unor fete, într-un local din Călărași

Published

on

Bătăile și scandalurile din localurile din Călărași se țin lanț. Rare sunt serile în care poliția nu are de muncă din cauza scandalagiilor care strică petreceri sau caută să se afirme în fața altora din diferite motive. Ultimul astfel de conflict a avut loc vineri seara “La Cabană”, o locație discretă, ferită de ochii curioșilor dar cunoscută în rândurile clienților care vor intimitate în cadrul petrecerilor la care participă.

Conflictul ar fi pornit după ce una din fetele aflate în incinta localului, însoțită de un grup de băieți, ar fi fost abordată de un bărbat de 34 de ani din Călărași. Prietenii fetei ar fi sesizat situația și au intervenit între cei doi pentru a-l îndepărta pe respectivul bărbat de lângă fată. A urmat un schimb de replici între aceștia, moment în care între cele două grupuri s-a iscat un adevărat scandal.

La scurt timp, în jurul orei 02:20, grupul de tineri părăsește localul și pleacă spre oraș. Revin în fața localului după un timp și începe o adevărată bătaie între mai multe persoane.


Unul dintre scandalagii scoate un cuțit și îl lovește din spate pe un alt tânăr. Victima, bărbatul care se băgase în seamă cu fata a ajuns la UPU Călărași la câteva ore distanță cu o plagă deschisă. Medicii au descoperit că bărbatul are pneumotorax (o plagă înțepată care i-a perforat plămânul sau peretele toracic). Conform procedurii, lucrătorii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași au anunțat Poliția.

După primele date, în conflict au fost identificați patru autori între care două victime, cei din urmă nu au dorit să facă plângere împotriva agresorilor.

Dosarul  penal este instrumentat de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a două persoane implicate.

Este vorba despre Daniel Petronel Gheorghe, 27 de ani, domiciliat pe raza comunei Roseți, cunoscut cu antecedente penale. Cel de-al doilea se numește Adrian Gabriel, 23 de ani, din Călărași.

Adrian Gabriel a fost arestat în cursul serii de ieri, 18 martie de către oamenii legii. Pentru că s-a sustras de la procedura de audieri, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași a solicitat arestarea în lipsă pe o perioadă de 30 de zile pentru Daniel Gheorghe, 27 de ani, cercetat pentru „tentativă de omor”.

Victima celor doi este Draghici Loredan-Florin,  un bărbat din Călărași în vârstă de 34 de ani din Călărași cu domiciliul pe raza municipiului. Potrivit datelor, victima înjunghiată cu cuțitul are un istoric infracțional reținut în cazierul judiciar care depășește două pagini. În faptele reținute se regăsește o agresiune sexuală și un viol.

Continue Reading

Cele mai accesate articole