Așa cum ne-a obișnuit până acum, primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu a fost găsit în biroul său unde verifica documentele în lucru. Acesta a reușit să dovedească din nou cetățenilor că este omul faptelor. A realizat aproape tot ce și-a propus. A format o echipă bine organizată, eficientă și care să se implice în problemele comunității.
Am tot scris despre lucrurile bune făcute în comuna Roseți de către primarul silitor: Peste 95% din drumuri sunt asfaltate. Din primăvară, atunci când vremea permite, se vor începe din nou lucrările de asfaltare pentru comună. Următorul proiecte de mare interes pentru comună ar fi introducerea gazelor naturale. Convingerea pe care primarul o are când vorbește locuitorilor te face să ai încredere în ceea ce promite fără să ai vreo urmă de îndoială.
Acum, că suntem în ultima lună a anului 2018, Primăria Comunei Roseți a pregătit pachete de sărbători elevilor claselor a I – IV-a. Căminul Cultural și școlile din Roseți sunt folosite la spectacole în această perioadă a anului, ansamblul folcloric și grupurile de elevi se întrec pentru a atinge performanțe marcabile.
Nicolae Rîjnoveanu: “S-a încheiat proiectul necesar reabilitării, modernizării Școlilor din localitate – spune primarul PSD. Suntem pe o linie dreaptă și acum finalizăm achizițiile. Demarăm lucrările de proiectare pe care le-am conexat cu execuția, pentru ca să dureze mai puțin. Avem 800 copii în Roseți, o localitate unde demografie este pozitivă…în creștere spre deosebire de multe alte localități. Avem 5 corpuri de școală pe 3 amplasamente. Corpul A, B și C sunt în locația din centru de vizavi de parc, Corpul D școala din deal cu 4 clase și un corp de școală în sector cu 4 clase de dimineața și 3 după amiaza împreună cu grădinița. Lucrurile bune se realizează cu entuziasm sprijinit de către echipa mea. Este vorba de munca realizată cu dăruire de către oameni cu expertiză încadrați în Primărie. În Administrație, la Roseți se muncește tare de tot. Nimic nu se realizează singur. Totul se realizează în echipă, în colectiv.”
L-am întrebat pe edil despre funcționarii din cadrul primăriei, modul în care a desfășurat colaborarea în acest an:
“Consider că tot aparatul de specialitate al primarului lucrează la maxim sunt performanți și fac treabă de bună calitate… Nu este ușor, se lucrează și după orele de program și sâmbata și duminica pentru că sunt probleme foarte mari și vrem să le facem față. Ne-a încurcat un pic viitura care ne-a inundat 100 hectare inundabile din vale. Vreau de mult să fac un dig care să reziste până la faza a 2-a de apărare și să fie protejată comuna. Până acum ne-a ajutat Prefab Calarasi care aducea la noi torcretul și deșeurile de producție cu care consolidăm digul existent…Reușisem pe cca 1 km să rezolvăm situația…dar cu apa nu ne putem pune…”
“Ne mândrim cu realizările de până acum…Sunt avem aproape 92 % din suprafața stradală reparată cu asfalt de calitate. Toți cetățenii din Roseți trebuie să beneficieze de contribuția lor din impozite dar și din partea Statului pentru a trăi omenește în bune condiții…Sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Cetățenii să nu aibe griji, asigură primarul PSD din Roseți. Tot ceea ce avem proiecte și lucrări prevăzute sunt în grafic. Sala de sport o executăm prin CNI iar terenul de fotbal prin G.A.L. La biserica din deal reabilitarea o realizăm prin GAL ca să realizăm pictura. Anul acesta sper să termin minim 1 proiect. La anul le termin pe toate. Suntem în etapa a 2-a la canalizare și apă potabilă. Sunt probleme de calitatea apei, datorate intervenției la rețea, de la lucrările la branșamentele proprii, dar care se remediază. Calitatea apei este bună, nu avem probleme medicale datorate consumului apei. Mergem înainte pentru binele și prosperitatea cetățenilor “– a încheiat primarul din Roseți, Nicolae Râjnoveanu.
https://www.youtube.com/watch?v=O2QyLJ7TmZs&t=
Am abordat în discuție și evoluția cultural-artistică a ansamblului folcloric comunal:
Rosețenii se bucură că au parte de evenimente culturale în comună. Se bucură de faptul că tinerii din localitate au oportunitatea să reprezinte țara în concursuri internaționale. Un exemplu foarte bun ar putea fi deplasarea în Macedonia, acolo unde edilul localității a ținut neapărat să îi însoțească pe tineri.
Comuna Roseți se dezvoltă armonios, putem spune că este una dintre cele mai dezvoltate localități călărășene. Noi vom urmări cu mult interes acțiunile desfășurate în acestă comună.