Activitatea de primar la Primăria Roseți nu este una simplă. Prezența primarului Nicolae Rîjnoveanu este necesară zilnic, acolo unde se execută lucrări, pentru buna desfășurare a acestora. Ploaia l-a surprins pe primar în timp ce se lucra la acoperișul unei școli.
Nicolae Râjnoveanu: Condițiile atmosferice deranjează unele lucrări, și ești supus unor riscuri la lucrări de modernizare, consolidare, realizare a structurii de rezistență. Trebuie să ne luăm măsurile necesare…Ploile sunt bineveNite pentru agricultură, dar pentru construcții de multe ori ne oferă riscuri. Am luat legătura la timp cu constructorii pentru a scoate apa din spații și respectarea graficului de lucrări. Nu putem să ne grăbim. Punem la suflet orice impediment care afectează lucrările…Sunt riscuri profesionale. Din moment ce ai solicitat votul cetățenilor, aceștia așteaptă să te implici cum trebuie, atunci când trebuie…Pe unii deranjează pe alții nu…Unii ne mulțumesc, alții ne înjură. Asta este situația. Cu bune cu rele, prin multă muncă ne continuăm proiectele.
Nicolae Râjnoveanu: Seceta ne-a marcat foarte rău. O societate a venit cu procent de afectare a culturilor de 85% iar restul cu 100%. Toate culturile de toamnă au de suferit. Porumbul și floarea soarelui în condițiile în care nu a plouat nu au vegetat. Acum însă este bine că a plouat și culturile acestea și-au revenit. La grâu și orz, acolo unde s-au respectat tehnologiile de irigare, unde s-au aplicat tratamente ca ierbicidarea s-a putut evita influența negativă a secetei. Agricultura din Roseți și zona de baltă aferentă localității au mai fost afectate nu numai de ploaie ci și de starea de urgență de măsurile dispuse pentru corona virus. Ploile actuale au fost binevenite.
Privind gazele naturale am obținut toate aprobările. Am continuat cu a doua soluție privind SF-ul. Am plecat în colaborare cu alte primării, cu alți colegi dar nu a existat un protocol bine încheiat cu reguli precise și sarcini concrete de multe ori au picat ideile foarte bune. Am găsit o a doua soluție, mai ieftină dar impune alte calcule și valori, implicit cheltuieli. Este binevenită ideea de a aduce magistrala de gaze de la 500 metri și nu de la 9 km cum era în prima variantă…Obținerea de avize este grea, solicită documentație, idei, dar dacă vrem atunci putem rezolva problemele ce apar. Legislația trebuie respectată, cu toate condițiile cerute. Este un lucru bun. Cand te apuci de lucrare trebuie să ai convingerea că legea este respectată cu toate specificațiile. Sunt constructor și trebuie să accept termenii din contracte. Oamenii din ministere sunt la fel. Nu ministrul rezolvă treaba ci subordonații. Sunt oameni excepționali, conștiincioși, bine pregătiți la ministere cum ar fi al dezvoltării…
Nicolae Râjnoveanu: La Roseți se finalizează drumurile. La cele 2 școli în luna mai se lucrează la finisaje, sunt condiții stabilite prin proiect. Am acolo 2 secții de votare și ne interesează buna funcționare a alegerilor. Importante sunt corectitudinea efectuării acestora.
Cei veniți din diaspora sunt puțini. Au votat mulți. Nu înțeleg cum de pot vota cei care nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea României, a economiei noastre. Nu găsim alte soluții? Să terminăm cu asta. Nu se poate accepta ca cei care nu au venit 4-5 ani în țară să ne impună reguli? NU. Nu se pot accepta pretențiile celor ce se reîntor în țară și spun…asta este România??? Nu este numai părerea mea…