Connect with us

Știri

Mesajul prefectului județului Călărași către cetățeni

Published

on

Mesajul prefectului județului Călărași către cetățeni

15.05.2020

„Astăzi, 15 mai, ieșim din starea de urgență și încheiem o perioadă foarte dificilă, o situație excepțională, cu renunțări, cu restricții și reguli care au impus un stil de viață mai puțin obișnuit. În acest timp, fiecare dintre noi a fost supus unui program mult mai riguros, mai disciplinat și preventiv, care a avut drept scop principal protecția și sănătatea tuturor cetățenilor județului Călărași.
Nu pot decât să vă mulțumesc pentru felul în care, fiecare dintre dumneavoastră, a înțeles să se comporte în această perioadă deosebită.
În calitate de prefect al județului Călărași, doresc de asemenea să vă mulțumesc atât în nume personal, cât și în numele întregii echipe care a lucrat neîncetat în tot acest timp, pentru că v-ați dovedit valoarea de cetățeni responsabili, oameni care au înțeles și au respectat toate măsurile impuse de ordonanțele militare.
La această dată, ca urmare a modului în care dumneavoastră ați înțeles să vă comportați, rezultatele obținute în prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19 sunt îmbucurătoare, nu din punct de vedere statistic, ci în ceea ce privește controlul răspândirii virusului. Astfel, putem concluziona că suntem un județ fără transmitere comunitară, răspândirea limitându-se la nivel familial, iar după 80 de zile de la confirmarea pozitivă a primei persoane în țară și după mai mult de 3 luni de măsuri, în județul Călărași avem confirmate pozitiv un număr de 69 persoane, dintre care 55 de persoane vindecate și, din nefericire, și trei persoane decedate, pentru care ne exprimăm aici regretul și transmitem condoleanțe familiilor.
Celelalte 11 persoane care se află sub tratament sunt într-o stare clinică bună și îi așteptăm să se întoarcă sănătoși acasă.
De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor celor care se află în linia întâi, respectiv personalului medical, forțelor de ordine și intervenție, autorităților locale și județene, colegilor și membrilor Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență, precum și tuturor celor care pe întreaga perioadă a stării de urgență ne-au fost alături, rugându-vă ca și în această nouă etapă pe care o vom parcurge să dați dovadă de același devotament și implicare.
De astăzi am intrat în stare de alertă, ceea ce înseamnă că nu mai există obligativitatea de a sta în casă ci de a putea ieși cu motive justificate, ce susțin activități pe care cu atâta răbdare ați așteptat să le reluați.
Rămâne în responsabilitatea fiecărui călărășean să se protejeze atât pe sine, cât și pe ceilalți, iar eu personal am încredere că veți respecta măsurile privind purtarea măștilor în spațiile publice și păstrarea distanțării fizice, precum și celelalte reguli impuse de activitățile pe care le veți organiza sau desfășura.
Am trecut o etapă dificilă, există o oarecare relaxare, dar trebuie înțeles clar că lupta împotriva acestui virus nu s-a încheiat, de aceea vă rog să continuăm împreună uniți, în același ritm, cu vigilență, cu protecție și cu simț civic.

Dumnezeu să ne ajute!”

Prefectul județului Călărași, MARIAN STOICA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.