Connect with us

Știri

Restaurant Diana- Bătaie de joc pentru clienți| Au servit mâncare stricată…

  • “Restaurant Diana”, un restaurant cu o activitate  de aprox. 9 ani în domeniul alimentaţiei publice și a serviciilor de catering. Duminică, 5 martie a.c. s-a întâmplat ceva. Ceva cât de cât familiar pentru acest restaurant. Doi angajați ai Detașamentului de pompieri au avut intenţia de a lua masa de prânz la acest restaurant. Nimic ieşit din comun, până acum. Aceştia, au precizat că doresc să ia mâncarea la pachet. Unul dintre pompieri şi-a comandat “Meniul Zilei”, însemând o porție de mazăre cu cartofi. Doar că, aici “DIANA RESTAURANT” are o mare problemă! A servit “Meziul Zilei”, adică o porţie de mazăre fermentată, proces ce intervine în momentul în care, mâncarea nu este păstrată în condiții optime de temperatură.
  • Voicu Gheorghe a mai susținut faptul că niciodată nu a mai pățit așa ceva, timp de  9 nouă ani de actvitate.
  • Cât de nebun să fii să servești mâncare stricată?!! Apropo, prețul unui meniu era de 10 lei, un preț ce te pune pe gânduri. Am luat legătura cu administratorul acestui restaurant. Domnul Voicu Gheorghe a declarat pentru “Călărași News” – faptul că ştie de această problemă, a mai ţinut să menționeze că, împreună cu angajatele din restaurant au mâncat din fasolea fermentată – “Nu, dom’le, mâncarea era bună. Ştii poţi face rău pentru 2 lei sau pentru 200 lei.
  • Nu am înțeles nici în acest moment la ce s-a referit când a afirmat aceste lucruri. Cert este un singur lucru, mâncare ieftină și proastă. Nu este posibil așa ceva! Cum să te duci într-un restaurant și să fii servit cu o porție de mazăre stricată.
  • De aici putem deduce mai multe lucruri. – Principalul motiv pentru care acesta servește mâncarea stricată clienților,  fiind unul destul de simplu… Păstrează mâncarea rămasă de la evenimentele anterioare și o refoloseşte în prepararea altor preparate specifice restaurantului.
  • Stau și mă întreb un singur lucru. Oare câte ar mai trebui să se întâmple pentru a se lua măsuri?!!

Advertisement

Știri

Recomandare de carte – „Zăpadă” de John Banville

„Zăpadă” (titlu original: Snow), scrisă de John Banville sub pseudonimul Benjamin Black, este un roman care împletește cu măiestrie misterul unui roman polițist cu profunzimea literaturii de caracter, plasat în decorul hibernal al Irlandei anilor 1950. Publicată în 2020, această carte marchează revenirea lui Banville la genul noir, dar păstrează amprenta sa stilistică distinctă, caracterizată prin proză elegantă și o atenție minuțioasă pentru detalii.

Acțiunea se desfășoară în comitatul Wexford, unde detectivul St. John Strafford, un protestant într-o țară predominant catolică, este chemat să investigheze uciderea brutală a unui preot catolic, părintele Tom Lawless, găsit mort în conacul familiei Osborne. Crima, aparent imposibilă, are loc într-o casă izolată, acoperită de zăpadă, ceea ce creează o atmosferă claustrofobică, reminiscentă a romanelor clasice de tip „whodunit” ale Agathei Christie. Însă Banville transcende formula tradițională a genului, aducând în prim-plan teme precum tensiunile religioase, secretele de familie și ipocrizia socială.

Personajul principal, Strafford, este un detectiv melancolic și introspectiv, care se confruntă nu doar cu enigma crimei, ci și cu propriile dileme existențiale. Spre deosebire de detectivii tipici, el nu este un erou infailibil, ci un om marcat de nesiguranță și de sentimentul de a fi un outsider. Banville construiește cu finețe portretele psihologice ale personajelor, de la membrii disfuncționali ai familiei Osborne până la figurile secundare, fiecare ascunzând propriile umbre.

Proza lui Banville este, ca de obicei, un punct forte. Descrierile peisajului înzăpezit sunt de o frumusețe aproape poetică, creând un contrast tulburător cu violența crimei. Ritmul narativ este lent, dar deliberat, permițând cititorului să se afunde în atmosfera apăsătoare și în detaliile subtile ale intrigii. Dialogurile sunt ascuțite, iar observațiile sociale – în special legate de influența Bisericii Catolice în Irlanda – sunt tăioase, dar niciodată forțate.

Advertisement

Cu toate acestea, cei care caută un roman polițist clasic, cu răsturnări de situație spectaculoase, ar putea găsi ritmul prea contemplativ. Banville prioritizează atmosfera și profunzimea psihologică în detrimentul unei rezolvări rapide a misterului. Totuși, această abordare este ceea ce face „Zăpadă” să iasă în evidență în peisajul literaturii de gen.

În concluzie, „Zăpadă” este o poveste captivantă despre crimă, credință și adevăruri ascunse, scrisă cu eleganța și subtilitatea care definesc opera lui John Banville. Este o lectură ideală pentru cei care apreciază romanele polițiste cu o dimensiune literară profundă, dar și pentru cei fascinați de complexitatea naturii umane. Recomand cartea cu căldură, mai ales pentru serile de iarnă, când zăpada de afară poate amplifica atmosfera creată de Banville.

Continue Reading

Știri

Guvernul vrea ca primăriile să decidă unde pot funcționa jocurile de noroc. Ilie Bolojan: „Sunt invadate toate orașele noastre”

Premierul Ilie Bolojan a anunțat, în cadrul conferinței de presă de vineri, că în cadrul reformei administrației locale, Guvernul va propune o măsură de descentralizare a autorizării jocurilor de noroc. Astfel, autorizațiile nu vor mai fi acordate la nivel central, ci fiecare primărie va putea decide, pe baza unei taxe speciale, dacă și unde vor funcționa aceste afaceri.

„E nevoie ca primăria să stabilească o zonă unde, pe baza unei taxe speciale, să stabilească intensitatea”, a declarat șeful Guvernului.

Ilie Bolojan a explicat că primăriile trebuie să poată delimita clar spațiile în care astfel de activități sunt permise. Zona poate fi întreg orașul, un cartier, o singură stradă sau deloc – exemplificând cu situația din municipiul Constanța sau stațiunea Mamaia. „Vom veni cu o prevedere care va descentraliza autorizarea jocurilor de noroc. Nu e suficient să te autorizezi la nivel de țară”, a subliniat Bolojan.

Acesta a explicat că în prezent orașele nu au niciun control asupra fenomenului și sunt „invadate de aceste puncte de lucru”. Noua măsură ar permite comunităților locale să decidă dacă au sau nu nevoie de jocuri de noroc în zonele lor și câte să accepte – fie unul, fie o sută.

Advertisement

Totodată, premierul a precizat că modificările propuse de Guvern au fost concepute pentru a reduce deficitul, fără a favoriza pe cineva sau a crea blocaje. El a răspuns și unei declarații recente a liderului interimar PSD, Sorin Grindeanu, care a calificat măsurile drept „dubioase”. Bolojan a replicat că schimbările au fost făcute „pur și simplu pentru a nu genera fenomene care ar fi însemnat blocaje în anumite activități”.

Continue Reading

Știri

Scandal într-un microbuz de transport persoane: Un bărbat din Lehliu Sat acuză că a fost bătut de șofer, însă firma are o altă versiune

Un bărbat din Lehliu Sat acuză că a fost bătut de șoferul unui microbuz de transport public: „M-a lovit cu pumnii și picioarele, în fața tuturor”

Un incident violent petrecut recent într-un microbuz de transport persoane a fost semnalat redacției noastre de Justinian Ciorăneanu, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din localitatea Lehliu Sat, județul Călărași. Acesta susține că a fost agresat fizic de șoferul autovehiculului aparținând companiei C&I Internațional, imediat după ce a urcat pentru a se întoarce acasă.

Întreaga scenă s-a desfășurat sub privirile celorlalți pasageri, care, potrivit relatării bărbatului, au fost șocați de cele întâmplate, însă nu au intervenit de teamă.

Incidentul s-a derulat în după-amiaza zilei de 7 iulie 2025, în zona Brănești

Conform afirmațiilor lui Justinian Ciorăneanu, totul s-a întâmplat în jurul orei 17:00, la scurt timp după ce a urcat într-un microbuz operat de firma C&I International. Discuția cu șoferul ar fi degenerat rapid într-o altercație fizică.

„I-am spus că merg până în Lehliu. M-a luat direct la întrebări, mi-a cerut bani. Totul s-a întâmplat în câteva secunde. Nu am apucat nici să reacționez”, a declarat bărbatul.

Ulterior, Ciorăneanu a apelat numărul de urgență 112 pentru a reclama agresiunea. Conform declarațiilor sale, apelul a fost preluat inițial de Poliția Călărași, apoi redirecționat către Poliția Fundulea, care ar fi oprit microbuzul în trafic pentru identificarea părților implicate.

Advertisement

„Le-am spus exact ce s-a întâmplat, dar în final eu am fost cel dat jos din mașină. Mi-au spus că șoferul are dreptul să refuze pasageri. Dar nu mi se pare normal ca cineva care oferă servicii publice să se comporte violent, indiferent de situație.”

Scene de groază sub ochii călătorilor

În momentul incidentului, în microbuz se aflau mai mulți pasageri. Nimeni nu a intervenit pentru a aplana conflictul, însă reacțiile au fost de panică.

„Au țipat, s-au panicat, unii au coborât la următoarea stație. Erau multe femei, nu aveau cum să intervină. Șoferul era bine făcut, solid, și agresiv”, mai spune victima.

Deși are urme vizibile ale agresiunii, Justinian Ciorăneanu afirmă că nu a putut merge imediat la medicul legist pentru obținerea unui certificat medico-legal, din cauza serviciului.

„Lucrez într-un depozit de mașini. Patronul e străin și nu înțelege despre ce e vorba, nu am putut lipsi. Dar voi merge să-mi scot actele medicale și voi face plângere penală.”

Sesizări repetate și acuzații la adresa firmei de transport

Bărbatul susține că nu este la prima situație cu șoferii firmei C&I și că a formulat deja sesizări către mai multe instituții, inclusiv Autoritatea Rutieră Română, ANPC și Guvernul României.

„Toate instituțiile au răspuns, mai puțin ANPC. Problema este veche. Curse anulate fără explicații, comportamente abuzive, refuzuri la îmbarcare. Iar în autogări sunt indivizi care intervin și atrag oamenii în microbuze cu promisiuni mincinoase.”

Firma C&I respinge acuzațiile și oferă o altă versiune

Contactat de redacția noastră, Cristian Albu, reprezentant al companiei C&I Internațional, neagă toate acuzațiile formulate de pasager și afirmă că situația este, de fapt, alta.

„Pasagerul în cauză a fost cel recalcitrant. A refuzat categoric să achite contravaloarea biletului și a avut un comportament agresiv față de personalul nostru. Mirosea puternic a alcool, iar atitudinea lui a fost sfidătoare încă din momentul urcării în microbuz”, a declarat Albu.

Potrivit acestuia, conducătorul auto ar fi acționat conform regulamentului intern al firmei, refuzând îmbarcarea unui pasager aflat într-o stare improprie pentru călătorie.

Advertisement

„Nu a existat nicio agresiune fizică din partea șoferului. Mai mult, pasagerul se lăuda în fața celorlalți că ar avea legături cu persoane din medii interlope”, a mai adăugat Cristian Albu.

Reprezentantul firmei susține că soferul a depus plangere la poliție împotriva pasagerului din Lehliu Sat.

În ciuda faptului că pasagerul susține că a sunat la numărul de urgență 112 pe data de 7 iulie, la ora 17:20, nici Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, nici Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov nu reușesc, până în acest moment, să identifice apelul înregistrat în sistem, pentru a putea oferi un punct de vedere oficial.

Continue Reading