Creșterea puterii de cumpărare a românilor este semnificativă, conform datelor INS
Statisticile oficiale publicate săptămâna aceasta de către Institutul Național de Statistică arată că în ultimul an puterea de cumpărare a românilor a crescut semnificativ.
”Așa cum stipulam și în programul nostru de guvernare, prioritatea PSD este creșterea veniturilor românilor cu un nivel de trai sub medie. Datele statistice arată că românii au început să fie plătiți mai bine pentru munca depusă, iar măsurile impuse prin Ordonanța 114, creșterea salariului minim pe economie precum și măsurile luate pentru consolidarea ritmului creșterii economice au oferit românilor bunăstare”, a declarat senatorul Roxana-Natalia Pațurcă.
Conform ultimelor date prezentate de INS câştigul salarial mediu net a crescut în luna iunie, nominal, cu 15,5% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 3.142 lei. În același timp, creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 11,2%.
”Este un lucru bun că atâtea familii din România se bucură acum de un nivel de trai net superior celui pe care îl aveau în anii trecuți. Există însă și mulți români ale căror venituri sunt sub media națională și care nu au simțit la fel de mult beneficiile creșterii economice. Este o realitate pe care trebuie să o spunem și pe care trebuie să ne-o asumăm. Obiectivul PSD, „mai mulți români în clasa de mijloc”, se referă exact la acești cetățeni care trăiesc sub media nivelului de trai și care trebuie aduși către zona de mijloc, la un trai decent. La modul în care crește economia României, sunt convinsă că până la finalul acestei guvernări vom reuși să aducem un număr semnificativ de români în clasa de mijloc”, a concluzionat senatorul Roxana Pațurcă.
Economia României a crescut în ultimii doi ani consecutiv, cu 7% în 2017, 4,1% în 2018, iar în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creștere de 5%, ceea ce poziționează țara noastră între primele țări ca și creștere economică din Uniunea Europeană.
Creșterea PIB, o mai bună colectare a veniturilor la bugetul de stat și creșterea investițiilor publice face ca prognozele economice pentru România să fie bune și în continuare.