in ,

Președintele AGA al ECOAQUA S.A., Eduard Grama se opune majorării prețului la apă

Miercuri, 12 septembrie în sala de ședinte a Consiliului Județean Călărași, Eduard Grama, președintele AGA Ecoaqua S.A. Călărași a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre actvitatea societății, intențiile acestuia, cât și proiecte ce vor fi puse în aplicare în viitor de societatea pe are acesta a reprezentat-o în cardul conferinței de miercuri.

Conferința a început cu o scurta prezentare a noilor proiecte ce se află în implementare, un exemplu ar putea fi  POIM. Creșterea prețului apei, eliminarea pierderilor din facturile utilzatorilor sau prima pe care Cezar Neagu, directorul ECOAQUA SA, în valoare de peste 150.000 lei, ar urma sa o primescă au fost subiectele principale ce au făcut deliciul presei prezente.

Ecoaqua S.A. a înregistrat pierderi de 53% în 3 ani, iar costul apei a crescut cu 25%. Din 2015, călărășenii plătesc taxa pentru apa de ploaie

„În calitatea mea de preşedinte al AGA Ecoaqua şi ca reprezentat oficial al Consiliului Judeţean îmi doresc realizarea proiectului POIM, un proiect care va fi implementat în 33 de localităţi, un proiect cu o sumă destul de mare de 326 de milioane de euro, un proiect care să ducă la diminuarea costurilor, la eficientizarea calităţii apei. Toate aceste lucruri să fie realizate pentru judeţul Călăraşi, a precizat Eduard Grama.

 Grama dorește ca populația județui Călărași să nu mai fie nevoită să plătească coeficientul de repartiție al pierderilor din ECOAQUA SA.

„Pot să vă spun că, cel puţin din punctul meu de vedere, pe mandatul meu nu voi fi de acord ca preţul la apă să crească. Din contră, voi avea o analiză cu ceilalţi acţionari şi cu Direcţia Economică de la Ecoaqua pentru ca preţul la apă să fie redus, iar calitatea apei să fie la un nivel superior faţă de celelalte judeţe. Ştim că există probleme în Ialomiţa, Giurgiu sau chiar în Constanţa. Noi avem, în acest moment, o apă de calitate. Am stabilit ca domnul Cezar Neagu să fie evaluat după perioada de un an, conform contractului de mandat. Va fi o analiză foarte strictă pe indicatori. Ne dorim ca populaţia să nu mai plătească coeficientul de repartiţie al pierderilor de la Ecoaqua. Ne dorim ca populaţia să nu mai să nu mai suporte, sub nicio o formă, aceste costuri pe factură”.

ECOAQUA S.A. a realizat un profit de aproape 3 miliarde (lei vechi), iar prima directorului este jumătate din tot profitul societății

Eduard Grama, preşedintele A.G.A. din cadrul ADI Ecoaqua SA.nu este de acord cu prima de 150.000 lei pe care directorul general Cezar Neagu ar trebui să o primească.

Cezar Neagu| directorul Ecoaqua- primă pentru “merite” privind modul în care s-au desfășurat proiectele de reabilitare a rețelelor de apa-canal…

„Pentru această primă, la validarea situaţiilor financiare din luna mai s-a constituit un comision cu o sumă de aproximativ 150.000 de lei. Această primă, cel puţin pe mandatul meu, va fi analizată foarte strict, iar validarea ei va fi făcută după o analiză riguroasă. Din punctul meu de vedere, nu cred că există motive să eliberăm această sumă, în acest moment, pentru că, după cum bine ştim, la finele anului trecut, Ecoaqua a înregistrat un profit de 294.000 de lei. Eu, personal, nu sunt de acord cu această primă. În urma analizei făcute, pierderile de apă înregistrate de Ecoaqua sunt de aproximativ 53%”, a adăugat Grama.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Trei seri de film romînesc la Călăraşi, în Parcul Dumbrava!

Primăria Municipiului Călărași și Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași vor omagia Centenarului Marii Uniri prin ridicarea unei Cruci pe Vârful Negoiu