Connect with us

Administrație

Municipiul Călărași are o nouă gradiniță modernă

Published

on

În data de 27 noiembrie 2023, a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului intitulat „Reabilitare infrastructură educațională pentru învățământ antepreșcolar și preșcolar – Gradinița cu program prelungit nr.4 «Ștepi by Stepi» Călărași”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Beneficiarul acestui proiect este Municipiul Călărași.
Finanțarea a fost obținută în urma semnării contractului de finanțare nr. 5996 în data de 26.08.2020;
Valoare totală (eligibilă): 484.000 Euro;
Contribuția UAT (2%): 9.500 Euro;
Durata de execuție a lucrărilor: 18 luni
Proiectul a constat în execuția lucrărilor de intervenții în ambele locații independente aparținând Grădiniţei în care se desfășoară activitate didactică și anume:
1. Grădinița cu program prelungit Step by Step, situată pe Aleea Centralei nr. 7;
2. Grădinița cu program normal nr. 4, situată pe Strada Stadionului nr. 27.
Descrierea investiției:
Grădinița amplasată în str. Aleea Centralei are suprafaţa de 3.286 mp teren intravilan unde se află principalul corp de construcții corp C1, cu o suprafață construită de 654mp. Aici sunt situate sălile de clasă, regimul de înălțime fiind parter+etaj.
Lucrări realizate în proiect:
  • – în ceea ce privește construcţia existentă: s-au reabilitat grupurile sanitare existente (prin schimbare finisaje şi obiecte sanitare), la spaţiile de circulaţie
  • s-a înlocuit finisajul de pardoseală cu rolă vinilică lipită, specială pentru spaţii de învăţământ;
  • – s-a realizat o construcţie independentă cu funcţiunea de sală multifuncţională, pe latura de sud a grădiniţei existente; între cele două corpuri de clădire s-a realizat legătura printr-un culoar de acces, culoar care preia şi accesul secundar de pe latura sudică a clădirii existente. Extinderea proiectată este amplasată astfel încât sala multifuncţională să fie orientată cu latura lungă către Sud pentru asigurarea iluminatului şi ventilaţiei naturale;
  • – s-au construit și amenajat locurile de joacă care sunt amplasate în zona de vest a terenului aferent; a fost aplicată pardoseală antitraumă din tartan turnat, au fost configurate asemănător unor alveole de secţiune circulară, cu pardoseală elastică din granule cauciucate turnate pe o pardoseală din beton de ciment şi un substrat din pat de balast compactat. Spaţiul este dotat cu echipamente de joacă agrementate ISCIR (balansoare, ansambluri căsuţe cu tobogane şi tuneluri, leagăn, seturi de panouri pentru dezvoltarea cognitivă).
Grădinița din strada Stadionului are suprafaţa de 2.912mp teren intravilan unde se află intabulat corpul principal de construcții – C1, cu o suprafață construită de 549mp, cu un regim de înălţime al construcţiilor: parter
Lucrări realizate prin proiect:
  • – în ceea ce privește amplasamentul construcţiei existente: s-au reabilitat grupurile sanitare existente, prin schimbare finisaje şi obiecte sanitare; s-au refăcut, în totalitate, finisajele interioare (gresie, faianţă, gleturi şi vopsitorii);
  • – s-a refăcut împrejmuirea întregului imobil pe acelaşi amplasament, ce corespunde cu limitele de proprietate;
  • – s-a construit și amenajat spatiul de joacă situat în zona de sud a parcelei, fiind aplicată pardoseala antitraumă, din tartan turnat și realizându-se dotarea cu echipamente de joacă agrementate ISCIR.

Advertisement

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate