Connect with us

Știri

Ministerul Sănătății informează despre noi simptome posibile pentru infecția cu coronavirus

Published

on

Datele apărute în ultimele zile arată o posibilă legătură între pierderea mirosului și infecția cu coronavirus, însă este nevoie de studii amănunțite pentru a stabili cât de comun este acest simptom și în ce stadiu al infecției poate să apară.

‼️‼️ Organizația Mondială a Sănătății nu a confirmat încă aceste date, însă Academia Americană de Otolaringologie recomandă ca, în cazul pierderii mirosului și în lipsa altor afecțiuni precum sinuzite, rinite sau alergii, ar trebui luate în considerare autoizolarea și testarea pentru coronavirus. Până la confirmarea acestor informații, trebuie să știm că cele mai comune simptome ale bolii COVID-19 sunt tusea, febra și dificultățile în respirație.

💡 Pierderea temporară a mirosului (anosmia) este un simptom comun în multiple viroze respiratorii; virusurile atacă mucoasa nazală, cauzând congestie, creșterea secrețiilor nazale și inflamația mucoasei, unde se găsesc receptorii olfactivi. Anosmia poate fi cauzată și de diverse alergii sau de tratamentul cu antibiotice sau medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale.

💡 În ultimele zile, pierderea mirosului si a gustului au fost raportate la pacienți din întreaga lume confirmați ulterior ca fiind infectați cu coronavirus, deși nu prezentau alte simptome. În Coreea de Sud, unde testarea populației este extinsă, 30% din pacienții pozitivi dar asimptomatici au prezentat pierderea mirosului și a gustului. Dovezi au apărut și în alte țări precum China, SUA, Iran, Italia și Germania. Experți recunoscuți din Marea Britanie și SUA afirmă că pierderea mirosului și a gustului pot fi indicatori ai infecției asimptomatice cu coronavirus sau pot fi considerate simptome timpurii ale bolii.

Advertisement

📢 Nu uitați: în cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație), primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați indicații. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *