Connect with us

Știri

[FOTO]GROW Winter 2017- Educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu

Published

on

Proiectul GROW, organizat de Scoala de Valori si AIESEC Bucuresti,  implineste iarna aceasta  17 ediții, iar vestea buna este ca GROW se extinde in noi orase.  Pe lângă Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, se vor putea bucura de experiențe GROWzave de dezvoltare și tinerii din Alba-Iulia, Bacău, Călărași, Sighișoara și Toplița.

GROW Winter 2017 vine in Călăraşi in urma unui contract de colaborare cu Colegiul Naţional Barbu Ştirbei cu primul modul, recomandat liceenilor de clasele a 9a și a 10a, creat pe baza rețetei magice Practice, Learn, Step Up, dar cu accent pe partea practică: GRIT TO GREAT! – cu focus pe personal skills și life skills.

Experiența de învățare în GROW urmează un drum cu surprize și noutăți, colorat cu autocunoaștere, prieteni noi, activități practice, multiculturalitate, descoperire de valori, dezvoltare de abilități și alte “popasuri” interactive.

Celor 4 elevi ambasadori entuziaști, pasionați de educație nonformală – Andrei Barz, Cristina Vasile, Tania Voinea si Raluca Enciu, coordonaţi de la Bucuresti de Alina Macare, care vor fi alături de cei 105 elevi înscrişi în marea aventură GROW, li se vor alătura 2 – 4 traineri internaționali din țări precum China, Polonia, India, Ucraina, Cehia, Brazilia etc. Prima întâlnire a growzavilor din oraşul nostru a avut loc  pe 22 decembrie la un Grow Party, urmată în ianuarie de un eveniment cu invitaţi numit Biblioteca vie, ce a reunit cca 60 liceeni la Muzeul Municipal pentru un dialog deschis despre etapele vieţii, provocări, pasiuni, alegeri personale şi ambiţii.

Andrei Barz, elev în clasa a Xa la CNBS, chief ambasador, spune despre acest proiect : GROW este un program de educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu, cu o abordare pe termen lung, în cadrul căruia elevii învaţă experimentând şi exersând, într-o atmosferă prietenoasă. Aceştia îşi dezvoltă abilităţile de a vorbi în public, sunt ajutaţi să îşi dezvolte mai bine valorile personale şi să îşi planifice timpul mai bine. De asemenea, îşi îmbunătăţesc limba engleză, dat fiind faptul că acest proiect nu se desfăşoară în limba română, întrucât trainerii sunt studenţi internaţionali din mai multe ţări.  Aceste ateliere nu vizează o anumită specializare, astfel că orice elev interesat de dezvoltare personală e bine venit.

 

Cristina Vasile, Grow ambassador, consideră proiectul Grow ca fiind ‘portita catre dezvoltarea personala a participantilor, dar, mai ales, o solida fortareata in autocunoasterea si dezvoltarea noasta ca ambasadori ai programului. Ma preocupa intens ideea de progresare a comunitatii de tineri, asadar, nu am putut rata oportunitatea de a face parte din extinsa familie Grow. Consider ca cea mai growzava experienta se va crea odata cu schimbul de cultura format intre noi si trainerii internationali. Pana atunci, voi profita de micile momente colaterale oferite de programul din care fac parte.’

Echipa Grow Călăraşi – o echipă GROWzavă care te va inspira să-ți încarci bateriile cu energie și să-ți croiești cu încredere drumul spre cea mai bună versiune a ta!

  • foto: Cătălin Cojocaru 
  • text : Adela Barz

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole