Connect with us

Știri

[FOTO]GROW Winter 2017- Educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu

Published

on

Proiectul GROW, organizat de Scoala de Valori si AIESEC Bucuresti,  implineste iarna aceasta  17 ediții, iar vestea buna este ca GROW se extinde in noi orase.  Pe lângă Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, se vor putea bucura de experiențe GROWzave de dezvoltare și tinerii din Alba-Iulia, Bacău, Călărași, Sighișoara și Toplița.

GROW Winter 2017 vine in Călăraşi in urma unui contract de colaborare cu Colegiul Naţional Barbu Ştirbei cu primul modul, recomandat liceenilor de clasele a 9a și a 10a, creat pe baza rețetei magice Practice, Learn, Step Up, dar cu accent pe partea practică: GRIT TO GREAT! – cu focus pe personal skills și life skills.

Experiența de învățare în GROW urmează un drum cu surprize și noutăți, colorat cu autocunoaștere, prieteni noi, activități practice, multiculturalitate, descoperire de valori, dezvoltare de abilități și alte “popasuri” interactive.

Celor 4 elevi ambasadori entuziaști, pasionați de educație nonformală – Andrei Barz, Cristina Vasile, Tania Voinea si Raluca Enciu, coordonaţi de la Bucuresti de Alina Macare, care vor fi alături de cei 105 elevi înscrişi în marea aventură GROW, li se vor alătura 2 – 4 traineri internaționali din țări precum China, Polonia, India, Ucraina, Cehia, Brazilia etc. Prima întâlnire a growzavilor din oraşul nostru a avut loc  pe 22 decembrie la un Grow Party, urmată în ianuarie de un eveniment cu invitaţi numit Biblioteca vie, ce a reunit cca 60 liceeni la Muzeul Municipal pentru un dialog deschis despre etapele vieţii, provocări, pasiuni, alegeri personale şi ambiţii.

Andrei Barz, elev în clasa a Xa la CNBS, chief ambasador, spune despre acest proiect : GROW este un program de educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu, cu o abordare pe termen lung, în cadrul căruia elevii învaţă experimentând şi exersând, într-o atmosferă prietenoasă. Aceştia îşi dezvoltă abilităţile de a vorbi în public, sunt ajutaţi să îşi dezvolte mai bine valorile personale şi să îşi planifice timpul mai bine. De asemenea, îşi îmbunătăţesc limba engleză, dat fiind faptul că acest proiect nu se desfăşoară în limba română, întrucât trainerii sunt studenţi internaţionali din mai multe ţări.  Aceste ateliere nu vizează o anumită specializare, astfel că orice elev interesat de dezvoltare personală e bine venit.

 

Cristina Vasile, Grow ambassador, consideră proiectul Grow ca fiind ‘portita catre dezvoltarea personala a participantilor, dar, mai ales, o solida fortareata in autocunoasterea si dezvoltarea noasta ca ambasadori ai programului. Ma preocupa intens ideea de progresare a comunitatii de tineri, asadar, nu am putut rata oportunitatea de a face parte din extinsa familie Grow. Consider ca cea mai growzava experienta se va crea odata cu schimbul de cultura format intre noi si trainerii internationali. Pana atunci, voi profita de micile momente colaterale oferite de programul din care fac parte.’

Echipa Grow Călăraşi – o echipă GROWzavă care te va inspira să-ți încarci bateriile cu energie și să-ți croiești cu încredere drumul spre cea mai bună versiune a ta!

  • foto: Cătălin Cojocaru 
  • text : Adela Barz
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole