Connect with us

Știri

[FOTO]GROW Winter 2017- Educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu

Published

on

Proiectul GROW, organizat de Scoala de Valori si AIESEC Bucuresti,  implineste iarna aceasta  17 ediții, iar vestea buna este ca GROW se extinde in noi orase.  Pe lângă Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, se vor putea bucura de experiențe GROWzave de dezvoltare și tinerii din Alba-Iulia, Bacău, Călărași, Sighișoara și Toplița.

GROW Winter 2017 vine in Călăraşi in urma unui contract de colaborare cu Colegiul Naţional Barbu Ştirbei cu primul modul, recomandat liceenilor de clasele a 9a și a 10a, creat pe baza rețetei magice Practice, Learn, Step Up, dar cu accent pe partea practică: GRIT TO GREAT! – cu focus pe personal skills și life skills.

Experiența de învățare în GROW urmează un drum cu surprize și noutăți, colorat cu autocunoaștere, prieteni noi, activități practice, multiculturalitate, descoperire de valori, dezvoltare de abilități și alte “popasuri” interactive.

Celor 4 elevi ambasadori entuziaști, pasionați de educație nonformală – Andrei Barz, Cristina Vasile, Tania Voinea si Raluca Enciu, coordonaţi de la Bucuresti de Alina Macare, care vor fi alături de cei 105 elevi înscrişi în marea aventură GROW, li se vor alătura 2 – 4 traineri internaționali din țări precum China, Polonia, India, Ucraina, Cehia, Brazilia etc. Prima întâlnire a growzavilor din oraşul nostru a avut loc  pe 22 decembrie la un Grow Party, urmată în ianuarie de un eveniment cu invitaţi numit Biblioteca vie, ce a reunit cca 60 liceeni la Muzeul Municipal pentru un dialog deschis despre etapele vieţii, provocări, pasiuni, alegeri personale şi ambiţii.

Andrei Barz, elev în clasa a Xa la CNBS, chief ambasador, spune despre acest proiect : GROW este un program de educaţie non-formală creat pentru adolescenţii de liceu, cu o abordare pe termen lung, în cadrul căruia elevii învaţă experimentând şi exersând, într-o atmosferă prietenoasă. Aceştia îşi dezvoltă abilităţile de a vorbi în public, sunt ajutaţi să îşi dezvolte mai bine valorile personale şi să îşi planifice timpul mai bine. De asemenea, îşi îmbunătăţesc limba engleză, dat fiind faptul că acest proiect nu se desfăşoară în limba română, întrucât trainerii sunt studenţi internaţionali din mai multe ţări.  Aceste ateliere nu vizează o anumită specializare, astfel că orice elev interesat de dezvoltare personală e bine venit.

 

Advertisement

Cristina Vasile, Grow ambassador, consideră proiectul Grow ca fiind ‘portita catre dezvoltarea personala a participantilor, dar, mai ales, o solida fortareata in autocunoasterea si dezvoltarea noasta ca ambasadori ai programului. Ma preocupa intens ideea de progresare a comunitatii de tineri, asadar, nu am putut rata oportunitatea de a face parte din extinsa familie Grow. Consider ca cea mai growzava experienta se va crea odata cu schimbul de cultura format intre noi si trainerii internationali. Pana atunci, voi profita de micile momente colaterale oferite de programul din care fac parte.’

Echipa Grow Călăraşi – o echipă GROWzavă care te va inspira să-ți încarci bateriile cu energie și să-ți croiești cu încredere drumul spre cea mai bună versiune a ta!

  • foto: Cătălin Cojocaru 
  • text : Adela Barz

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Polițiștii l-au identificat pe fugarul de noaptea trecută. Șoferul nu avea permis și s-a ales cu dosar penal

Published

on

Update: Fugarul din incidentul de vineri noaptea în municipiul Călărași a fost prins de oamenii legii.

Conform investigațiilor, conducătorul autoturismului urmărit este un bărbat de 33 de ani, fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal împotriva sa, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Știrea inițială 

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Advertisement

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate