Comuna Grădiștea se dezvoltă armonios sub administrația primarul social-democrat Vasile Matei. Încă din primele luni de la preluarea mandatului de edil-șef, administrația locală din Grădiștea s-a bucurat de multe reușite. Căminul Cultural, lucrare demarată de fostul primarul Constatin Corbu, finalizată de Vasile Matei. Asfaltarea mai multor străzi unde s-a introdus rețea de canalizare și apă potabilă pentru populație. Cel mai curajos proiect al tuturor primarilor ambițioși – introducerea gazelor naturale.
Un alt proiect necesar și important pentru o localitate aflată în dezvoltare – sediul celei mai importante instituții pentru administrația publică locală, primăria. Fluxul de lucru s-a mărit, nevoile au devenit mai multe, numărul funcționarilor publici a crescut și el, totul proporțional cu nevoile populației.
CĂMINUL CULTURAL ȘI BIBLIOTECA DIN GRĂDIȘTEA – REABILITATE
Primarul comunei Grădiștea, Vasile Matei: Tot căminul cultural a fost reabilitat, în primul rând, biblioteca – reabilitată 100% și dotată. În al doilea rând, sala de spectacole, la care a fost modificată pardoseala și fiind un amfiteatru, s-au făcut alte poziționări, scena, sala de consiliu, la etaj – toate birourile și toate sălile mai mici au fost reabilitate. Tot, acoperișul, căldura, s-a băgat o centrală nouă. Toată clădirea a fost reabilitată și dotată, o lucrare benefică pentru comunitate.
MINI STADION DE FOTBAL – FINALIZAT
“Mai avem un mini stadion de fotbal finalizat. Vom demara execuția unei săli de sport în curtea actualei primării, și, nu în ultimul rând, sediul primăriei. Suntem la un stadiu avansat al lucrărilor, undeva la aproximativ 40%. Cred că spre sfârșitul anului sau începutul anului următor va fi gata.
Aici avem doar o parte din proiectele pe care le continuăm, dar avem și o listă de proiecte pe care așteptăm să le depunem.Ne vom coordona după ghidurile apărute pentru diferite măsuri, trebuie să vedem unde ne încadram. Noi o să ne bazăm mult pe mediu. O să căutăm multe proiecte, am înțeles că sunt pentru un nou dispensar, iar construcția dispensarului actual este foarte veche, cred că este din anii 1900.
Va fi dispensar medical sau centru medical similar celui din Jegălia?
“Va fi un dispensar rural, medical. Depinde și de proiect. Ca număr de locuitori ne-am încadra pentru un centru medical, ca număr de locuitori suntem aproximativ 5000. Trebuie să vedem ghidul și ce mai apare. Acum, din bugetul local, nu putem face mare lucru anul acesta. Dacă reușim să încasăm aproape tot ce ne-am propus, pentru că nu încasăm niciodată 100%…”- a mai adaugat primarul din Grădiștea