in

Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă se mândrește cu proiectele demarate și finalizate

Primarul comunei Borcea  prezintă proiectele pe care urmează să le implementeze. Aniel Nedelcu Pațurcă se mândrește cu cel mai ambițios proiect, respectiv introducerea unei rețele de gaze naturale. De asemenea, comuna Borcea va beneficia de noi lămpi ecologice de iluminat stradal începând cu săptămâna viitoare. Alte realizări importante ale primarului sunt asfaltarea aproximativ integrală a comunei, scăderea prețului apei de la 6 lei per metru cub la 3 lei, cât și planul de reabilitare și modernizare a căminului cultural din localitatea Pietroiu și construirea unei săli de sport.

“Comuna Borcea are 99% asfalt în comuna, se poate vedea cu ochiul liber. Mai avem într-adevăr acest procent de 1%, acele străduțe înguste, alei pietonale cu o lungime de aproximativ 200-300 de metri și o lățime de 2-3 metri, unde de abia am putut pătrunde cu utilajele pentru a face terasamentul drumului. Sper ca până la sfârșitul acestei veri, să reușim să facem și aceste alei pietonale. De ce nu, la sfârșitul anului să putem spune că Borcea este una dintre comunele care sunt 100% asfaltate. Mai avem anumite proiecte, proiecte care sunt în stadiul de a se finanța. Avem căminul cultural din satul Pietroiu unde am primit finanțare și avem contract semnat cu Compania Națională de Investiții (CNI). Vreau să facem și acolo un cămin modern, unul care, din păcate, din anii 1990 a fost ignorat. Mai avem o sală de sport semipolivalentă, nu la nivelul celei din Călărași, puțin mai mică. Aici am întâmpinat destule probleme, pentru că zona pe care am ales-o pentru construcție a fost inundabilă și a trebuit să mutăm locația. În sfârșit am intrat și aici în linie dreaptă, sper ca până la sfârșitul acestei luni să putem semna contractul de finanțare pentru sala de sport din comuna Borcea. Totodată, mai avem șanțuri și rigore de captare a apei pluviale, chiar și acum se lucrează la ele. Sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim și modernizarea acestor șanțuri.
Mie, ca primar, îmi place să fac mai multă administrație și mai puțină politică. Se pare că unii au înțeles să facă mai multă politică și mai puțină administrație. Eu am ales să fac administrație, într-adevăr, avem nevoie de sprijin politic, dar trebuie să ne facem treaba în calitate de primari, să depunem proiecte, să ne luăm avize și după aceea să așteptăm bani europeni. Asta necesită timp, necesită drumuri între ministere, Consiliul Județean și avize.


Când am venit primar am promis că voi aduce apa în comună, deoarece apa era dată într-o delegare către RAJA Constanța pe 49 de ani la un preț destul de mare, undeva la 6 lei metrul de apă. Am reușit să reziliem acest contract după ce ne-am judecat aproximativ 1 an și 10 luni, iar astăzi prețul de apă este la 3 lei, practic la jumătate. Cu lipsă de modestie, nu știu câți primari din România au predat un mandat cu apa la 6 lei metrul cub și au adus-o la 3 lei. Le-am promis apa, am rezolvat-o. Am promis că vom avea asfalt în comunitate, am reușit să facem 64 de kilometri de asfalt în 2 ani, nu înseamnă puțin.

Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a reușit să monteze lămpile de iluminat stradal. A fost un proces greu din cauza licitației și legislației în vigoare. Au fost 11 inși, s-au contestat între ei și durează până se semnează contractul de atribuțiune de lucrări. Deși aveam contract de finanțare, nu aveam un câștigător. Am reușit să definim câștigătorul și sper ca săptămâna cealaltă să ne apucăm de montatul lămpilor. Vom monta lămpi în toată comuna, din stâlp în stâlp, inclusiv satul nou din zona Pietroiu și zona CAP-ului. Sunt lămpi ecologice, cu un consum de curent redus la jumătate comparativ cu actualele lămpi, ceea ce înseamnă o economie la bugetul local cu care reușim să asigurăm alte cofinanțări pentru proiectele viitoare.

Proiectul pentru introducerea rețelei de gaze naturale a comunei Borcea este o nouă provocare a mea. Mi-am luat un angajament în fața cetățenilor și sper să ducem și acest angajament la bun sfârșit. Suntem printre puținele comune din România care am reușit să avem 37 de avize, inclusiv avizul de la TransGaz pentru care am stat o lună și jumătate. Am mers personal la Mediaș și am reușit să aducem acest aviz de racordare de la rețeaua de transport, la rețeaua de distribuție, la stația de distribuție. Ultimul aviz, practic, ne dă dovada clară că proiectul a fost bun, avizele sunt valide, iar soluția de racordare este utilă. În acest moment, comuna Borcea are tot ce a depins ca mine în calitate de primar și autoritate publică locală, am reușit să obținem cele 37 de avize, mai avem nevoie de autorizația de construire și de sursa de finanțare.”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Construcția Complexului Pescăresc din Jegălia avansează

FOTO. Lucrările pentru noul sediu al Primăriei Grădiștea progresează