În data de 06 martie a.c, în sala de Consiliul Local s-a desfășurat o nouă etapă din cadrul proiectului transfrontalier, proiect coordonat de managerul de proiect Daniela Crețu, director al USAMV București, filiala Călărași și Viorel. Scopul proiectului este de formare profesională, leadership, antreprenoriat, cursurile de interculturalitate și practică la angajatori din Călărași, Silistra și Ruse.
În agenda proiectului sunt introduse și trei proiecte de informare și distribuire a broșurilor “E cool să fii informat”, una din zilele de informare fiind luni, 26 februarie în Călărași.
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, filiala Călărași este organizatorul evenimentului de informare „E cool să fii mobil” – dezvoltarea căilor de carieră și mobilitatea tinerilor pe piața muncii transfrontaliere, la care au participat studenți și elevi călărășeni, cărora le-a fost distribuită broșura „E cool să fii mobil”, ca unul dintre rezultatele intermediare ale proiectului şi sursă de informare privind caracteristicile pieței muncii transfrontaliere România – Bulgaria.
Evenimentul s-a desfășurat în sala Consiliului Local din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Invitați ai evenimentului au fost: Daniel Ștefan Drăgulin, edil al minicipiului Călărași, Marian Dinulescu – vicepreşedinte C.J., Magdalena Cotelnic și alte personalități locale.
Din alocuțiunile invitaților s-au subliniat importanța inserției ușoare a tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă și carieră, ajungând la o dezvoltare atât personală, cât și profesională, ajungând la obținerea de resurse umane performante cu rezultate eficiente pe plan economico-social. Din alocuțiunile invitaților s-au subliniat importanța inserției ușoare a tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă și carieră, ajungând la o dezvoltare atât personală, cât și profesională, ajungând la obținerea de resurse umane performante cu rezultate eficiente pe plan economico-social.
Manager proiect – Daniela Crețu: În primul rând, este vorba de integrare și coordonare transfrontalieră între universități, agenți economici, instituții, care pot oferi informații despre modul de angajare al tinerilor, de o partea și de alta a Dunării. Nu în ultimul rând, este vorba de integrarea facilă a absolvenților pe piața muncii. Pentru că, așa cum știți, din experiențele pe care le avem, din păcate, nu întotdeauna tinerii își găsesc locul de muncă pe care îl doresc. De foarte multe ori trebuie să treacă prin multe alte job-uri până ajung acolo unde își doresc. Poate că, prin ceea ce propunem prin acest proiect, prin ceea ce am făcut deja în cadrul acestui proiect, prin parteneriatul pe care îl încheiem în cadrul acestui proiect, cu siguranţă reușim să îi ajutăm pe tinerii din Călărași. Așadar, ne propunem un target de minim 6000 de persoane care să fie informate, care să știe despre ce este vorba în cadrul proiectului nostru și mai departe, să știe cum să acceseze un loc de muncă prin toate posibilitățile pe care le are. Proiectul, prin materialele pe care le vom difuza, în același timp, prin site-ul pe care astăzi în vom prezenta.
Grupul ţintă pe care îl vom forma este format din studenţi din Bulgaria și stundeți din România. După cum știți, am extins acest grup, mai ales la competențe lingvistice, la cursul de limba Bulgară pentru că au fost solicitări mai mari. La grupul țintă se adaugă și 20 de cadre didactice din Bulgaria și 20 de cadre didactice din România. În luna martie vom semna un acord colaborativ între instituții pentru a vă ajuta pe voi, tinerii să ocupați un loc de muncă așa cum vă doriți.