in

VIDEO. De foame, mai mulți cetățeni dintr-un cartier defavorizat din Călărași ies pe străzi și cer să fie ajutați

N-au muncit prea mult la viața lor, însă cer să fie ajutați. Peste 20 de persoane susține că nu au ce mânca de câteva zile, spun că sunt obligate să stea în casă din cauza epidemiei cu COVID-19. Gradul sărăciei din acest cartier al munciipiului Călărași este mare, la fel de mare ca dezinteresul acestor cetățeni de a-și câștiga existența prin forme corecte.

Susțin, cu tărie că au fost lăsați în voia sorții, fără ca cineva să-i ajute.

De foame, mai mulți cetățeni din cartierul Oborul Noul din municipiul Călărași s-au săturat de sărăcie și nepăsare și s-au decis să iasă în stradă pentru a se face simțiti de autorități. Imaginile surprinse astăzi de Călărași PRESS arată adevărul prin care sunt obligate sutele de persoane ce locuiesc în acest cartier să trăiască zilnic. Starea de Urgență din România îi obligă pe aceștia să stea în casă fără a le mai da dreptul să caute în tomberoane după hrană sau alte metode pentru a obține venituri sau mâncare. 

Munca nu este pentru toți, însă acești cetățeni își cer dreputile de la autorități… Frezoane, primele simptome de sezon?

REACTIA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CALARASI DUPĂ APARIȚIA REPORTAJULUI

❗️În urma apariției în spațiul public a unui reportaj din cartierul Oborul Nou, în care mai multe persoane au acuzat autoritățile locale de lipsă de implicare în asigurarea hranei, în această perioadă, dorim să facem următoarele precizări:

✅Cantina de Ajutor Social a asigurat alimente pe o perioadă de 7 zile, în regim de urgență, pentru 8 familii (potrivit cererilor și prevederilor legale)

✅în acest moment 113 persoane beneficiază de hrană din partea Cantinei de ajutor social, din care 80 locuiesc în cartierul Oborul Nou

✅pe perioada stării de urgență, am primit pachete de donații pentru familii aflate în nevoie, după cum urmează: Inspectoratul Școlar Județean Călărași-pachete cu alimente pentru 8 familii, Rustic Katering SRL-masă caldă asigurată pentru 10 zile persoanelor izolate și monitorizate de Direcția de Asistență Socială și Crucea Roșie Călărași – pachete cu alimente pentru 32 de familii (aproximativ 80 de persoane)
Menționăm faptul că una dintre persoanele protagoniste din reportajul în cauză a primit donație din parte Crucii Roșii în data de 24 martie, dar și alimente în regim de urgență pentru 7 zile.

Subliniem faptul că persoanele care solicită ajutor social și se încadrează în prevederile legale sunt sprijinite de Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială. În această perioadă, avem în analiză mai multe cazuri, iar persoanele care își întocmesc complet și corect dosarele și se încadrează în obligațiile legale vor primi ajutor social sau alimente în regim de urgență.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Județul Călărași: 26 de persoane confirmate COVID-19, dintre care 2 persoane au fost vindecate

Deputatul Sefer Cristian: “Proiectul PSD privind amânarea ratelor fără dobânzi şi penalităţi a fost votat în Parlament”