Connect with us

Administrație

VIDEO. Atenție la stâlpi! Pista de biciclete din Chirnogi făcută din bani europeni, plină de capcane

Published

on

Chirnogi. Pistă de biciclete plină de stâlpi, în comuna fără trotuare. Lucrarea este realizată cu fonduri europene

Una dintre cele mai recente piste de bicicletă care se realizează în județul Călărași este la Chirnogi. Proiectată să faciliteze mobilitatea și siguranța bicicliștilor, pista din comuna Chirnogi a stârnit controverse din cauza modului în care a fost realizată – printre stâlpi și, în unele locuri, până la marginea fântânilor. Cu toate că în comună nu există urmă de trotuare reabilitate, administrația realizează proiecte europene pentru… bicicliști.

Cu o lungime de peste 3,4 km, proiectul, finanțat din fonduri europene prin programul PNNR, a fost gândit să acopere ambele sensuri ale unor drumuri din localitate. Cu toate acestea, în loc să ofere o rută sigură pentru bicicliști, pista s-a dovedit a fi mai degrabă un loc în care cetățenii își pot testa abilitățile de echilibristică și atenție.

Firma UNION BUSINESS COMPANY SRL, responsabilă de execuția lucrărilor, i se impută modul în care pista a fost trasată printre stâlpi și până la marginea fântânilor, punând în pericol nu doar integritatea proiectului, ci și siguranța cetățenilor.

În fața criticilor, primarul comunei Chirnogi, Ștefan Ion, a intervenit public, explicând că proiectul a fost realizat exclusiv din fonduri europene, fără cofinanțare din bugetul local.

Cu toate acestea, întrebările cu privire la modul în care s-au gestionat lucrările și la supravegherea proiectului rămân fără răspunsuri.

Advertisement

https://youtu.be/DosUHsHDCA8

Advertisement

Administrație

VIDEO. Primăria Municipiului Călărași a reabilitat zona Traian din spatele Cinema Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași a finalizat lucrările pentru reabilitarea zonei Traian, situată în spatele Cinema Călărași. Această inițiativă a fost supervizată personal de către Marius Dulce, edilul orașului, care a inspectat atent progresul lucrărilor atât înainte, cât și după finalizare.

Înainte de intervenția Primăriei, locuitorii din zonă se confruntau cu o situație precară. Locul, care ar fi trebuit să fie un punct de interes pentru pentru comunitate, a fost lăsat de izbeliște, neîngrijit și nesigur. O altă problemă a zonei este punctul de colectare a gunoiului.

Continue Reading

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Cele mai vizualizate