Connect with us

Știri

“Dăruiește cu AECL” – un nou proiect de succes al Asociației Elevilor din Călărași!

Published

on

Înființată în urmă cu doar câteva luni, Asociația Elevilor din Călărași, organizația ce are ca scop reprezentarea și apărarea drepturilor și a intereselor elevilor călărășeni, a demarat un nou proiect de succes, de această dată cu specific social.

Astfel, în perioada 14-20 decembrie, Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” și Liceul ”Danubius” au devenit gazdele evenimentului caritabil organizat de membrii asociației pentru a oferi o bucurie unor elevi merituoși, dar proveniți din medii social-economice dezavantajate, în perioada sărbătorilor.

Donațiile au constat exclusiv în rechizite, haine și jucării, iar coordonatorii proiectului au fost Iarina Dalimon, Robert Paraschiv și Nicoleta Reghiș, aceștia fiind ajutați de consiliile școlare ale elevilor din liceele sus-menționate. O contribuție deosebită în acest sens au avut toți elevii care au îmbrățișat inițiativa, dar și părintele Gheorghe Marcian din satul Independența, care a facilitat donarea tuturor bunurilor colectate pe 21 decembrie, odată cu finalizarea campaniei.

Înainte de încheierea anului 2018, Asociația Elevilor din Călărași se poate mândri cu inițiative demne de apreciere, printre care amintim:

obținerea subvenției de 50% la transportul local cu mijloace în comun pentru elevi, conform legii;

campanie de informare asupra drepturilor elevilor, prevăzute în Statutul Elevului;

facilitarea unor sesiuni de team building și a unor sesiuni de training pentru membrii asociației;

realizarea unui studiu de impact privind gradul de transparență din unitățile de învățământ călărășene;

câteva apariții la masa negocierilor și a consultărilor din cadrul ministerelor cu activitate în climatul educațional,

 fapt ce ne determină să credem că activitatea din sfera educațională va fi din ce în ce mai puternică, din primele luni ale anului 2018.

Mult succes, AECL! Așteptăm cu real interes noi demersuri cu și pentru elevi!

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole