Connect with us

Știri

“Dăruiește cu AECL” – un nou proiect de succes al Asociației Elevilor din Călărași!

Published

on

Înființată în urmă cu doar câteva luni, Asociația Elevilor din Călărași, organizația ce are ca scop reprezentarea și apărarea drepturilor și a intereselor elevilor călărășeni, a demarat un nou proiect de succes, de această dată cu specific social.

Astfel, în perioada 14-20 decembrie, Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” și Liceul ”Danubius” au devenit gazdele evenimentului caritabil organizat de membrii asociației pentru a oferi o bucurie unor elevi merituoși, dar proveniți din medii social-economice dezavantajate, în perioada sărbătorilor.

Donațiile au constat exclusiv în rechizite, haine și jucării, iar coordonatorii proiectului au fost Iarina Dalimon, Robert Paraschiv și Nicoleta Reghiș, aceștia fiind ajutați de consiliile școlare ale elevilor din liceele sus-menționate. O contribuție deosebită în acest sens au avut toți elevii care au îmbrățișat inițiativa, dar și părintele Gheorghe Marcian din satul Independența, care a facilitat donarea tuturor bunurilor colectate pe 21 decembrie, odată cu finalizarea campaniei.

Înainte de încheierea anului 2018, Asociația Elevilor din Călărași se poate mândri cu inițiative demne de apreciere, printre care amintim:

obținerea subvenției de 50% la transportul local cu mijloace în comun pentru elevi, conform legii;

campanie de informare asupra drepturilor elevilor, prevăzute în Statutul Elevului;

facilitarea unor sesiuni de team building și a unor sesiuni de training pentru membrii asociației;

realizarea unui studiu de impact privind gradul de transparență din unitățile de învățământ călărășene;

câteva apariții la masa negocierilor și a consultărilor din cadrul ministerelor cu activitate în climatul educațional,

 fapt ce ne determină să credem că activitatea din sfera educațională va fi din ce în ce mai puternică, din primele luni ale anului 2018.

Mult succes, AECL! Așteptăm cu real interes noi demersuri cu și pentru elevi!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole