Connect with us

Politică

Ciprian Pandea cu gândul la Marius Dulce. Șeful PNL Călărași l-ar vrea pe Dulce pe listele PNL în 2024. Diversiune sau realitate?

Published

on

Șeful PNL Călărași, Ciprian Pandea, dezvăluie că primarul Marius Dulce este luat în considerare pentru a candida pe listele PNL în alegerile din 2024.

Senatorul liberal Ciprian Pandea, președintele organizației județene a PNL Călărași, a susținut o conferință de presă pe 15 decembrie 2023 după multe luni de absență. Conferința a atins, printre altele, discuții privind perioada electorală din 2024, punând în discuție și posibili candidați.

Printre subiectele abordate, liderul PNL Călărași, Ciprian Panda, a fost întrebat despre potențiali candidați pentru Primăria municipiului și Consiliul Județean Călărași. A menționat numele actualului primar, Marius Dulce din PSD, sugerând că acesta ar putea figura pe listele PNL în 2024. Se deschid două scenarii pentru această declarați:

Primul scenariu sugerează că afirmația ex-pesedistului PSD Ciprian Pandea a fost făcută pentru a crea o diversiune în sfera publică, ori pentru a stârni un anumit val de reacții. Este de notorietate faptul că Vasile Iliuță și Ciprian Panda nu mai au o relație de prietenie.

Al doilea scenariu ar putea indica faptul că actualul primar, Marius Dulce, își pregătește un plan B, pentru a obține un nou mandat, chiar schimbându-și orientarea politică.

Advertisement

E bun da’ nu-i al nostru

Controversat este și faptul că liberalii l-au arătat cu degetul de multe ori pe Marius Dulce spunând că a făcut lucrurile de cele mai multe ori pe dos, fapt ce ar contrazice intenția lui Ciprian Pandea de a-l aduce în Partidul Național Liberal pe actualul primar al Călărașiului. Până la acest moment, organizația Partidului Național liberal de la Călărași nu are un candidat la Primăria Municipiului. Sau poate nu-l cunoaștem noi. Deficiențele de comunicarea între PNL și redacțiile de știri care își permit să scrie și lucruri mai puțin plăcute pentru aleșii noștri, rămân evidente. Redacția noastră consideră această lipsă de “comunicare” o dovadă clară de amatorism din partea politicienilor.

Pe lângă asta…

Pe surse, aflăm că în PNL Călărași există un conflict aprins între Pandea și Roxana Pațurcă, generat de neînțelegeri legate de faptul că Roxana P. își dorește din nou un scaun în Senat, în timp ce conducerea partidului se opune acestui demers. În PSD Călărași, situația nu este mai bună, cu dispariția treptată a parlamentarilor social-democrați. Dumitru Coarnă, parlamentarul care și-a retras susținerea față de partidul care l-a propulsat în Camera Deputaților, a decis să se alăture formațiunii politice AUR, pe care o conduce la Călărași de ceva timp. Un alt parlamentar, a cărui soție lucrează în vârful PSD, a plecat din Călărași și s-a mutat la Lehliu Gară. Poate acolo e mai bine.

Vasile Iliuță a declarat într-o conferință de presă că mai mulți colegi din partid așteaptă să primească condamnarea penală pentru faptele pentru care a fost judecat. Prima instanță a emis o decizie de achitare în linie pentru toate faptele, însă DNA a făcut apel, iar procesul continuă. Vom urmări evoluția acestuia. Despre ceilalți parlamentari, vom discuta mai pe larg într-un material viitor, pentru a vedea împreună realizările politicienilor în aproape patru ani de activitate parlamentară.

Advertisement

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Continue Reading

Politică

D. Coarnă: Partidul România Puternică a primit peste 100 de cereri de înscriere în câteva zile. Ce spune depuatul Dumitru Coarnă

Published

on

Dumitru Coarnă

Deputatul și președinte al Partidului România Puternică Călărași, Dumitru Coarnă, spune că a primit peste 100 de cereri de înscriere în partid în două zile. „Sunteți singurul parlamentar care a reprezentat corect locuitorii județului Călărași”, ar spune călărășenii despre Dumitru Coarnă, așa cum chiar acesta a precizat într-o conferință de presă.

Președintele PRP Călărași a mai vorbit despre profilul candidatului ideal și a oferit informații despre candidatul propus pentru primăria Călărași.

PRP Călărași a avut peste 100 de cereri de înscriere în partid în doar două zile

„Deja avem o sută și de cereri în două zile. Oltenița 40, din localitățile rurale din zona Olteniței încă 30, și din zona municipiului Călărași. Suntem într-o continuă căutare. Oamenii vin, chiar dimineață când am venit la cabinet, erau cetățeni simpli din Călărași, care zic, domnul Coarnă, noi vrem să ne înscriem în Partidul România Puternică, vrem să fim alături de dumneavoastră, pentru că sunteți singurul parlamentar care practic a reprezentat corect locuitorii județului Călărași, adică circumscripția 12, unde eu am fost deputat. Doamne ajută, vin”, a spus Dumitru Coarnă.

Profilul candidatului ideal al Partidului România Puternică

„Profilul e simplu, să fie oameni de caracter, să fie oameni care stăpânesc sistemele respective, pentru că sunt mai multe domenii de activitate și trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. Să fie oameni cu credință și oameni cu curaj. Noi suntem un partid extrem de autentic din zona asta suveranistă și vom maximiza toți oamenii din toate zonele sociale. Nu avem o țintă să fie neapărat un intelectual de rasă. Poate să fie și un profesionist bun dintr-un sistem de referință pe care noi îl gestionăm la un moment dat. Practic, trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. În învățământ, în sănătate, în armată, în poliție, în energie, în economie și așa mai departe. Avem această căutare pentru profilul omului care corespunde acelei specialități”, a transmis deputatul.

Dumitru Coarnă a mai vorbit și despre faptul că este independent în luarea deciziilor privind candidații și nu trebuie să aibă acordul Bucureștiului, făcând aluzie la candidații surpriză ai AUR Călărași.

Advertisement

Daniel Florea, coordonatorul AUR Călărași, a declarat zilele trecute că nu poate dezvălui încă numele candidaților fiindcă nu au fost validate de centru.

„Acest partid reprezintă în mod clar interesele fiecărei comunități, iar comunitatea respectivă, în funcție de nevoile și de personalul pe care îl au la de mână, își maximizează candidații. Nu există această discuție în Partidul România Puternică. Noi suntem oameni așezați, oameni simpli, cu respectarea nevoilor fiecărei comunități”, a mai declarat Coarnă.

Cu toate astea, Dumitru Coarnă nu are încă numele candidatului pentru funcția de primar a municipiului Călărași.

Suntem în căutare și eu sunt un om corect cu dumneavoastră. În maxim două săptămâni. Avem deja Oltenița, avem Radovanu, Borcea, Belciugatele. Avem profilul, avem candidatul, avem echipa formată 100%. Avem aproape 10 localități, în acest moment, pe Partidul România Puternică, cu candidații foarte bine definiți și cu șanse reale”, a spus acesta. „Avem mai multe variante. Avem unul care face politică, încă doi care nu fac încă politică. Dar au făcut politică. Încă o dată vă spun, e greu să vă dau un răspuns, ca să nu greșesc și să nu intru în logica asta politicianistă”.

Dumitru Coarnă va candida la rândul său la alegerile locale ce vor avea loc pe 9 iunie 2024 pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă despre cursa pentru conducerea Consiliului Județean Călărași: „Vreau să le ofer locuitorilor un alt profil de candidat”

Published

on

Dumitru Coarnă, președintele organizației județene Călărași a Partidului România Puternică, a vorbit despre neregulile pe care le-a găsit în județ și spune că pentru fiecare problemă ridicată, are cel puțin trei soluții care ar putea fi aplicate în maxim 180 de zile. De asemenea, politicianul a mai vorbit și despre activitatea actualului primar al municipiului Călărași, Marius Dulce, dar și despre Vasile Iliuță și înscrierea în lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Întrebat despre neregulile pe care le-a găsit în județ, Dumitru Coarnă provoacă partidele PSD, PNL, UDMR și AUR la o dezbatere publică despre „starea actuală a societății românești, de la utilități, la neconstituționalitate”, a spus acesta. „Eu vin cu soluții pentru fiecare problemă. Eu pentru fiecare problemă ridicată am cel puțin trei soluții. Când vorbim despre justiție, când vorbim despre utilități, când vorbim de energie, când vorbim de economie, am cel puțin trei soluții pentru fiecare problemă. Soluții pe care le putem aplica în maxim 180 de zile de la momentul preluării Guvernării”.

Deputatul mai critică activitatea lui Marius Dulce, mai exact modul în care a implementat proiectele și disconfortul creat pentru călărășeni, deși consideră că lucrările sunt necesare.

Nu înțeleg de ce a trebuit să facă lucrul ăsta, ca să creezi o stare de disconfort în ceea ce privește traficul rutier, pentru că puteau sistematiza. Ele sunt necesare, sunt obligatorii, sunt utile, sunt oportune, dar trebuie făcută într-o anumită ierarhie. Este un haos total ceea ce a făcut domnul primar Dulce. Sigur, acum este responsabilitatea dumnealui. Probabil, în 9 iunie, o să primească și votul cuvenit pentru această administrare haotică, spun eu”, a mai transmis.

Despre lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean, Dumitru Coarnă spune că s-a înscris pentru a le oferi locuitorilor din județ o altă variantă, „un alt profil de candidat”. Dacă ar câștiga, Coarnă spune că își dorește să continue proiectele începute de Vasile Iliuță.

Advertisement

„Tot ceea ce este bun voi continua. Doamne ajută să fie proiecte bune, minunate. Voi continua toate cele proiecte. Sigur că mă voi uita cu multă atenție la cheltuieli. Că acolo trebuie să ai și valoarea asta bine dimensionată. Adică nu supraevaluări, așa cum unele proiecte sunt gestionate astăzi în județul Călărași și nu numai”, a spus Coarnă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate