Connect with us

La zi

Cuişoarele şi sănătatea

Published

on

CUM NE AJUTĂ CUIŞOARELE SĂ FIM SĂNĂTOŞI
Acest condiment sunt bobocii arborelui de cuișor, fiind culese chiar înainte de a înflori, apoi uscate în mod natural sau prin procedee tehnologice însă rezultatul final este unul care face din cuișoare unul  dintre cele mai prețioase condimente.
Ele conțin o serie de antioxidanți naturali, având mari beneficii pentru sănătatea noastră, iar ca să ne bucurăm de efectele sale curative nu trebuie decât să adăugăm în mâncare 3-4 cuișoare sau în salate un vârf de linguriță de praf de cuișoare.
Eugenolul este substanța care dă gustul și aroma cuișoarelor, fiind un puternic antibacterian, combătând cu succes infecțiile virale, inflamațiile și previne formarea cheagurilor de sânge, calmează durerile de dinți fiind și un bun anestezic natural, elimină mirosul urât al gurii, chiar și după ce ai mâncat ceapă și usturoi.

Aroma lor este foarte tonică de aceea este considerată ca având și proprietăți afrodiziace, iar această aromă gonește țânțarii și moliile. 

Cuișoarele sunt o bună sursă de calciu, magneziu, omega 3, vitamina C, acizi grași, mangan și fibre.
Pudra de cuișoare are un gust dur, iute-amărui și foarte persistent fiind foarte bună în salate, în mâncărurile cu carne roșie, la prăjituri, dar și în ceaiuri și vin.

Consumate cu regularitate cuișoarele, întăresc sistemul imunitar, ajută la digestie și sunt un inamic puternic pentru viermii intestinali. Mestecate atenuează senzațiile de greată, combat balonarea și ameliorează problemele tranzitului intestinal.
Sunt foarte bune și pentru conservarea alimentelor, ca exemplu un singur cuișor pus în mâncare îi prelungește valabilitatea cu 24 de ore, fiind mai eficiente decât conservanții sintetici, datorită proprietăților sale antibacteriene.
Chiar și parfumierii le folosesc în industria lor, chiar unul dintre cele mai scumpe parfumuri din lume are la bază esența de cuișoare.

 Recomandare – cum pot cuișoarele să îți parfumeze casa! 

Nu trebuie decât să pui o ceșcuță de apă la fiert, în care adăugăm 10 cuișoare, 2 frunze de dafin și vreo 3-4 cm. dintr-un baton de scorțișoară, lăsând să clocotească la foc mare 2 minute, după care lăsăm la răcit, punem lichidul rezultat într-un pulverizator și parfumăm.


Veți constata că aveți în pulverizator unul dintre cele mai plăcute deodorante naturale, având și proprietatea de a înlătura mirosurile neplăcute, dar și mai important, va purifica aerul.