Connect with us

Administrație Locală

Cristian Marin, numit manager al Spitalului de Pneumofiziologie Călărași. Vicepreședintele CJ Bogdan Mihai: „E momentul ca și spitalele mici să gândească mare!”

Spitalul de Pneumofiziologie din Călărași are, începând de astăzi, un nou manager: Cristian Marin, fostul conducător al Spitalului Săpunari. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Bogdan Mihai, care a transmis un mesaj public de încredere și susținere pentru noul director.

„Astăzi începe un nou capitol pentru Spitalul de Pneumofiziologie Călărași”, a scris Bogdan Mihai pe pagina sa oficială. „Cristian Marin este noul manager al acestei unități. Are în spate peste 3 ani de experiență în conducerea spitalelor și vine cu o misiune clară: să transforme acest spital într-un etalon de calitate pentru spitalele monospecialitate.”

Consiliul Județean Călărași, în subordinea căruia se află unitatea medicală, își propune continuarea investițiilor în infrastructură și îmbunătățirea condițiilor oferite pacienților și personalului. Totodată, Bogdan Mihai a subliniat importanța unei reforme autentice care să vină din interiorul instituției.

„Dar știu din proprie experiență că reforma reală vine din interior. Din viziune, din echipă, din atitudine. Cred că e momentul ca și spitalele mici să gândească mare. Să arătăm că performanța nu ține de dimensiune, ci de voință și profesionalism.”

Noul manager, Cristian Marin, va prelua coordonarea unei unități medicale esențiale în lupta cu afecțiunile respiratorii, într-un context în care performanța sistemului sanitar este mai necesară ca oricând.

Advertisement

Vicepreședintele CJ Călărași și-a încheiat mesajul cu un îndemn ferm: „Mult succes, Cristian. Avem treabă!”

Administrație Locală

(VIDEO) Au început lucrările de modernizare a mai multor străzi din Oltenița. Primarul Mihăiță Beștea promite un cartier complet transformat în 3 luni

Municipiul Oltenița a intrat într-un amplu proces de modernizare a infrastructurii rutiere, potrivit unui anunț oficial făcut de primarul Mihăiță Beștea. Acesta a transmis oltenițenilor, într-un mesaj video, că lucrările de reabilitare a unor străzi importante din oraș au fost demarate și vor fi finalizate în maximum trei luni.

„Au început lucrările de reabilitare și modernizare a tronsoanelor de străzi Mihai Eminescu, General Manu, Mihai Bravu, Haj Rădulescu și Mircea Eliade. Toate sunt situate în vartalul cuprins între Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Republicii, Bulevardul Tineretului și strada Dr. Lucian Popescu”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările includ:

  • peste 2 kilometri de drum reabilitat,

  • borduri noi,

  • peste 160 de guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, o problemă majoră a zonei în ultimele luni.

„Apa pluvială a creat mari probleme, mai ales în urma ploilor torențiale din iunie, când anumite străzi au fost grav afectate de infiltrații”, a explicat Beștea.

Advertisement

Primarul a subliniat că proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între administrația locală, constructor, arhitectul primăriei și echipa de la urbanism. El și-a exprimat speranța ca, după încheierea lucrărilor de reabilitare a carosabilului și a rețelei de canalizare pluvială, să existe suficiente resurse financiare și pentru refacerea trotuarelor.

„Sper din suflet să nu existe niciun motiv de dezamăgire. Vă mulțumesc pentru încredere și înțelegere”, a încheiat primarul Beștea.

Continue Reading

Administrație Locală

Șantier deschis în zona „Cascadă”! Primăria Călărași modernizează platforma dintre Parcul Central și Promenadă

Primăria Municipiului Călărași a început lucrările de modernizare în zona cunoscută sub numele de „Cascadă”, aflată între Parcul Central și Promenadă. Este vorba despre o platformă de legătură care, potrivit edilului Marius Dulce, va deveni o zonă modernă și civilizată pentru pietoni și bicicliști, dar și o punte estetică între cele două spații de recreere.

„Curățăm, asfaltăm și dăm culoare terenului. Zona era sufocată de vegetație neîngrijită și gunoaie, dar intervenim pentru a-i reda utilitatea și frumusețea”, a transmis primarul într-o postare pe rețelele sociale.

Edilul a precizat că, pe lângă lucrările aflate deja în execuție, administrația locală pregătește și un proiect amplu de reabilitare a falezei Parcului Central, ce urmează să fie depus pentru finanțare prin Programul Regional Sud Muntenia. Documentația este în lucru la Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul primăriei.

„Nu ratăm nicio oportunitate financiară și nicio axă de dezvoltare. Ne ținem de cuvânt”, a punctat Marius Dulce.

Advertisement

Modernizarea acestei zone are ca obiectiv creșterea atractivității urbane și crearea unui spațiu de tranziție sigur și plăcut între două dintre cele mai frecventate locuri de promenadă din oraș.

Continue Reading

Administrație Locală

Criză de locuri de veci în Călărași: toate cele șapte cimitire din municipiu sunt pline. Primăria este nevoită să găsească teren pentru un al optulea cimitir

Administrația Municipiului Călărași se confruntă cu o situație tot mai dificilă în ceea ce privește locurile de veci. Toate cele șapte cimitire aflate pe raza municipiului sunt în prezent la capacitate maximă, iar autoritățile locale trebuie să găsească, de urgență, un teren pentru construirea celui de-al optulea cimitir din Călărași.

Problema nu este una nouă, însă în ultimele luni, situația a devenit critică: în multe dintre cimitire, locurile de veci au fost amenajate până și pe aleile pietonale, blocând parțial sau total accesul vizitatorilor. Trotuarele au devenit intransitabile, iar spațiul dintre morminte este insuficient chiar și pentru intervențiile de întreținere.

Suntem într-un punct în care nu mai putem amâna deciziile. Este o problemă de care trebuie să ne ocupăm imediat. Căutăm o soluție viabilă pentru amplasarea unui nou cimitir care să respecte toate normele legale și de urbanism”, au transmis surse din cadrul administrației locale.

Construirea unui nou cimitir implică o serie de pași birocratici și proceduri administrative complexe: identificarea unui teren compatibil din punct de vedere urbanistic și sanitar, obținerea avizelor de mediu, precum și aprobarea în Consiliul Local. Deocamdată, nu a fost făcută publică o locație exactă, dar autoritățile susțin că există deja câteva variante în analiză.

Advertisement

Criza locurilor de veci scoate la iveală și nevoia de o mai bună administrare și reconfigurare a cimitirelor existente, dar și de reglementări clare privind ocuparea noilor locuri.

Rămâne de văzut cât de repede se va mișca administrația locală pentru a răspunde acestei nevoi urgente. Cert este că municipiul Călărași are nevoie, cât mai curând, de un nou cimitir modern, accesibil și bine organizat.

foto: atitudineadincalarasi.ro

Advertisement
Continue Reading