Connect with us

Știri

COMUNICAT| CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI

Published

on

„ Pași spre viitor ”

30 mai – 1 iunie 2017

În această perioadă a anului, dedicată copiilor și Zilei de 1 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează proiectul „ Pași spre viitor ” cu scopul de a-i antrena pe copiii și adolescenții călărășeni într-o serie de activități educative menite să contribuie la creșterea încrederii de a privi cu îndrăzneală spre viitor. Astfel, în perioada 30 mai– 01 iunie 2017, se vor desfășura următoarele evenimente:

Marți, 30 mai 2017, lansare de carte

ora 13.00, Sala Cinema 3D/2D

Cu ocazia lansării volumului său de debut „ Zeus nu moare niciodată ”, apărut la editura „ Cununi de stele ”, jurnalistul și scriitorul Cristian Coman, se întoarce în orașul natal, să întâlnească liceeni, colegi, profesori, pentru a le împărtăși impresii despre „ noua lume a societății mass-media ”.

 „Autorul își asumă ideea de a dezvălui „jocurile de perspicacitate” ale jurnalistului dilematic, concentrat să caute adevărul, să refacă acel „puzzle” al evenimentelor amenințate să rămână cazuri cu autor necunoscut.– din Prefață, semnată de profesor Stela Anghel

Miercuri, 31 mai 2017 – “Porți deschise copilăriei”

Ora 11.00 :

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași îi așteptă pe copii, să viziteze cele două instituții; vor descoperi culisele sălii de spectacol, scena, cum se montează un decor. Totodată, copiii vor putea vizita o parte din birourile Consiliul Județean Călărași.

Ora 18.00 :

Iar seara, îi așteptăm pe adolescenți, și nu numai, la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, la spectacolul „A.A.A.” și la întâlnirea cu regizoarea Chris Simion, cu care vor putea discuta despre cum să îndrăznești să crezi și să construiești pentru viitor ( Chris Simion-  inițiatoarea campaniei „ Primul teatru construit împreună”).

Joi, 1 iunie 2017– Ziua copilului

Ora 10.30 – sărbătorim copilăria în Parcul Central ( Foișor ).

Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași va antrena copiii din Călărași și Dragoș – Vodă, printr-o serie de activități interactive: clovni, personaje de poveste și eroi îndrăgiți, vor atrage copiii în jocuri interactive, pictură pe față, modelare de baloane și ateliere de creație, în ritmuri de muzică, alături de copiii din grupul “ Flores Campi „ al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Parteneri principali:

Editura „ Cununi de stele ”

Colegiul Național „Barbu Știrbei ” Călărași

Biblioteca Județeană  „ Alexandru Odobescu ”

Participă :

Grupul de copii “ Flores Campi „

Școala gimnazială nr.1 Dragoș Vodă

Școala gimnazială „ Constantin Brâncoveanu „ Călărași

Școala gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași

M.T. Călărași

Consiliul Județean al Elevilor Călărași

Un proiect al Centrului Cultural Județean Călărași și Consiliului Județean Călărași.

[pdf-embedder url=”https://calarasipress.ro/wp-content/uploads/2017/05/Proiectul-Pasi-spre-viitor.pdf” title=”Proiectul Pasi spre viitor”]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate