Connect with us

Știri

COMUNICAT| CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI

Published

on

„ Pași spre viitor ”

30 mai – 1 iunie 2017

În această perioadă a anului, dedicată copiilor și Zilei de 1 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează proiectul „ Pași spre viitor ” cu scopul de a-i antrena pe copiii și adolescenții călărășeni într-o serie de activități educative menite să contribuie la creșterea încrederii de a privi cu îndrăzneală spre viitor. Astfel, în perioada 30 mai– 01 iunie 2017, se vor desfășura următoarele evenimente:

Marți, 30 mai 2017, lansare de carte

ora 13.00, Sala Cinema 3D/2D

Cu ocazia lansării volumului său de debut „ Zeus nu moare niciodată ”, apărut la editura „ Cununi de stele ”, jurnalistul și scriitorul Cristian Coman, se întoarce în orașul natal, să întâlnească liceeni, colegi, profesori, pentru a le împărtăși impresii despre „ noua lume a societății mass-media ”.

 „Autorul își asumă ideea de a dezvălui „jocurile de perspicacitate” ale jurnalistului dilematic, concentrat să caute adevărul, să refacă acel „puzzle” al evenimentelor amenințate să rămână cazuri cu autor necunoscut.– din Prefață, semnată de profesor Stela Anghel

Miercuri, 31 mai 2017 – “Porți deschise copilăriei”

Ora 11.00 :

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași îi așteptă pe copii, să viziteze cele două instituții; vor descoperi culisele sălii de spectacol, scena, cum se montează un decor. Totodată, copiii vor putea vizita o parte din birourile Consiliul Județean Călărași.

Ora 18.00 :

Iar seara, îi așteptăm pe adolescenți, și nu numai, la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, la spectacolul „A.A.A.” și la întâlnirea cu regizoarea Chris Simion, cu care vor putea discuta despre cum să îndrăznești să crezi și să construiești pentru viitor ( Chris Simion-  inițiatoarea campaniei „ Primul teatru construit împreună”).

Joi, 1 iunie 2017– Ziua copilului

Ora 10.30 – sărbătorim copilăria în Parcul Central ( Foișor ).

Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași va antrena copiii din Călărași și Dragoș – Vodă, printr-o serie de activități interactive: clovni, personaje de poveste și eroi îndrăgiți, vor atrage copiii în jocuri interactive, pictură pe față, modelare de baloane și ateliere de creație, în ritmuri de muzică, alături de copiii din grupul “ Flores Campi „ al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Parteneri principali:

Editura „ Cununi de stele ”

Colegiul Național „Barbu Știrbei ” Călărași

Biblioteca Județeană  „ Alexandru Odobescu ”

Participă :

Grupul de copii “ Flores Campi „

Școala gimnazială nr.1 Dragoș Vodă

Școala gimnazială „ Constantin Brâncoveanu „ Călărași

Școala gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași

M.T. Călărași

Consiliul Județean al Elevilor Călărași

Un proiect al Centrului Cultural Județean Călărași și Consiliului Județean Călărași.

[pdf-embedder url=”https://calarasipress.ro/wp-content/uploads/2017/05/Proiectul-Pasi-spre-viitor.pdf” title=”Proiectul Pasi spre viitor”]

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole