Connect with us

Știri

COMUNICAT| CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ ȘI CREAȚIE CĂLĂRAȘI

Published

on

„ Pași spre viitor ”

30 mai – 1 iunie 2017

În această perioadă a anului, dedicată copiilor și Zilei de 1 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează proiectul „ Pași spre viitor ” cu scopul de a-i antrena pe copiii și adolescenții călărășeni într-o serie de activități educative menite să contribuie la creșterea încrederii de a privi cu îndrăzneală spre viitor. Astfel, în perioada 30 mai– 01 iunie 2017, se vor desfășura următoarele evenimente:

Marți, 30 mai 2017, lansare de carte

ora 13.00, Sala Cinema 3D/2D

Advertisement

Cu ocazia lansării volumului său de debut „ Zeus nu moare niciodată ”, apărut la editura „ Cununi de stele ”, jurnalistul și scriitorul Cristian Coman, se întoarce în orașul natal, să întâlnească liceeni, colegi, profesori, pentru a le împărtăși impresii despre „ noua lume a societății mass-media ”.

 „Autorul își asumă ideea de a dezvălui „jocurile de perspicacitate” ale jurnalistului dilematic, concentrat să caute adevărul, să refacă acel „puzzle” al evenimentelor amenințate să rămână cazuri cu autor necunoscut.– din Prefață, semnată de profesor Stela Anghel

Miercuri, 31 mai 2017 – “Porți deschise copilăriei”

Ora 11.00 :

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași îi așteptă pe copii, să viziteze cele două instituții; vor descoperi culisele sălii de spectacol, scena, cum se montează un decor. Totodată, copiii vor putea vizita o parte din birourile Consiliul Județean Călărași.

Ora 18.00 :

Advertisement

Iar seara, îi așteptăm pe adolescenți, și nu numai, la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, la spectacolul “A.A.A.” și la întâlnirea cu regizoarea Chris Simion, cu care vor putea discuta despre cum să îndrăznești să crezi și să construiești pentru viitor ( Chris Simion-  inițiatoarea campaniei „ Primul teatru construit împreună”).

Joi, 1 iunie 2017– Ziua copilului

Ora 10.30 – sărbătorim copilăria în Parcul Central ( Foișor ).

Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași va antrena copiii din Călărași și Dragoș – Vodă, printr-o serie de activități interactive: clovni, personaje de poveste și eroi îndrăgiți, vor atrage copiii în jocuri interactive, pictură pe față, modelare de baloane și ateliere de creație, în ritmuri de muzică, alături de copiii din grupul “ Flores Campi „ al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Parteneri principali:

Editura „ Cununi de stele ”

Advertisement

Colegiul Național „Barbu Știrbei ” Călărași

Biblioteca Județeană  „ Alexandru Odobescu ”

Participă :

Grupul de copii “ Flores Campi „

Școala gimnazială nr.1 Dragoș Vodă

Școala gimnazială „ Constantin Brâncoveanu „ Călărași

Advertisement

Școala gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași

M.T. Călărași

Consiliul Județean al Elevilor Călărași

Un proiect al Centrului Cultural Județean Călărași și Consiliului Județean Călărași.

[pdf-embedder url=”https://calarasipress.ro/wp-content/uploads/2017/05/Proiectul-Pasi-spre-viitor.pdf” title=”Proiectul Pasi spre viitor”]

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate