Connect with us

Știri

Ce drumuri județene vor fi reabilitate cu bani europeni, în județul Călărași, până în 2027

Published

on

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Călărași, desfășurată în data de 13 ianuarie 2023 la sediul instituției, a avut ca subiect, pe ordinea de zi, printre multe alte proiecte, doua Hotărâri privind reabilitarea și modernizarea a patru drumuri județene, lucrări finanțate din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, aprobat de Comisia Europeană în octombrie anul trecut.

Autoritățile județene s-au arătat interesate pentru reabilitarea acestor drumuri de mai mult timp. În acest sens, Consiliul Județean a solicitat finanțare și prin PNI Anghel Saligny.

Iată care sunt aceste drumuri:

DJ201B (28,775 km) tronson DN31 – Ulmeni – Lunca (Ostrovu) – Frăsinet km 49+730 – km 81+290,

DJ305 (33,270 km) tronson Lunca (Ostrovu) – Lehliu Sat – Săpunari km 0+000- km 33+529,

DJ 313 (1,800 km) tronson Săpunari – limită judeţ Ialomiţa km 28+700 – km 30+500” și

DJ 309 (39,82 km) tronson Bogata – DJ 307A – Al. Odobescu – N. Bălcescu – Zimbru (DJ 304) – Făurei – Dănești (DJ 303) – Nucetu (DN3).

Potrivit datelor, drumurile județene mai sus menționate fac parte din Strategia de Dezvoltare a Județului Călărași, pentru perioada 2021-2027.

“Tronsoanele de drumuri propuse prezintă în anumite zone acces dificil ceea ce reduce mobilitatea populaţiei, disponibilitatea bunurilor de consum şi a serviciilor, oportunităţile pentru angajare, funcţiile economice şi sociale ale comunităţilor şi implicit coeziunea internă a acestora.

Modernizarea acestor drumuri va avea un impact semnificativ în dezvoltarea economică a judeţului Călărași, va uşura schimburile de produse şi servicii şi va facilita căile de acces spre zonele dezavantajate care au potenţial de dezvoltare. De asemenea, se vor îmbunătăţi o serie de parametri fizici ai drumurilor, care conduc la avantaje de ordin material, de confort şi de siguranţă pentru toţi utilizatorii acestuia.

Mai exact, refacerea integrală a sistemului rutier şi îmbunătăţirea elementelor geometrice (supralărgiri şi supraînălţări) în curbe şi îmbunătăţirea profilului longitudinal asigură o viteză medie de deplasare crescută şi totodată un confort sporit pentru participanţii la trafic, ceea ce va conduce la un consum mediu de carburanţi mai redus decât în condiţiile actuale, la scăderea gradului de poluare şi la creşterea interesului pentru zona respectivă.

Modernizarea drumurilor este benefică şi oportună având în vedere că aceasta va conduce la reducerea timpului de călătorie pentru traficul de marfă şi pasageri, reducerea costurilor de transport şi de întreţinere a autovehiculelor, facilitarea accesului mijloacelor de intervenţie rapidă în zonă (salvare, pompieri), îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii de sănătate, sociale şi educaţionale, creşterea gradului de acces al tinerilor pe piaţa forţei de muncă din comunele şi satele apropiate, creşterea confortului si siguranţei circulaţiei prin amenajarea intersecţiilor, amenajarea de parcări, amenajarea corespunzătoare a staţiilor de autobuz, realizarea marcajelor rutiere, instalarea parapetelor de protecţie, etc, crearea premiselor pentru atragerea unor noi afaceri în zonă și dezvoltarea celor existente, decongestionarea traficului pe drumurile naţionale, reducerea costurilor de operare a vehiculelor, ameliorarea calităţii mediului şi diminuarea surselor de poluare prin scăderea consumului de carburanţi.

Reabilitarea drumurilor este deosebit de importantă deoarece acestea vor asigura conexiunea regiunii la Reţeaua TEN-T Core şi reţeaua naţională de drumuri, facilitând accesul din şi înspre acesta la nivel naţional şi internaţional.”, se prezintă într-un paragraf al Referatului de Aprobare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole