in

Acțiunile autorităților privind prevenirea răspândirii SARS-COV-2 continuă.

Prelungirea stării de alertă a adus și modificarea intervalului de limitare a deplasărilor doar din motive justificate în intervalul orar 22:00-05:00.

În contextul epidemiologic actual, recomandăm în continuare tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00 – 5:00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

La nivelul județului Călărași, în ultimele 24 de ore, echipele mixte au verificat 114 societăți comerciale, 5 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 71 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 22.000 de lei.

De asemenea, în vederea respectării măsurii de siguranță polițiștii au controlat 422 de mijloace de transport, 149 fiind mijloace de transport în comun și 1.159 persoane, dintre care 259 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 900 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Polițiștii călărășeni au desfășurat o acțiune pentru verificarea folosirii centurii de siguranță. Peste 1000 de sancțiuni aplicate

Blocul ANL pentru cele 30 de locuinte de serviciu prinde contur pe Bulevardul Nicolae Titulescu