Connect with us

Actualitate

Conferință de presă privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020

Published

on

Joi, 13 decembrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a organizat, la sediul din Călărași, Conferința de presă destinată reprezentanților mass-media.

Scopul acestui eveniment a constat în prezentarea bilanțului activității derulate de ADR Sud Muntenia pe parcursul anului 2018, privind implementarea POR.

În deschiderea conferinței, Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a realizat o prezentare a principalelor aspecte privind situația implementării POR, din acest an: „Anul 2018 a avut în prim-plan, din punctul de vedere al desfășurării activității, derularea Programului Operațional Regional, în regiunea Sud Muntenia. Până la această dată, la nivelul regiunii noastre au fost depuse 1093 de proiecte (inclusiv aplicațiile depuse în cadrul SUERD), prin care se solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de aproximativ 6,5 miliarde de lei. Dintre acestea, s-au semnat până în prezent contractele de finanţare pentru 435 de aplicații, prin care beneficiarii vor obține fonduri nerambursabile ce depășesc 1,46 de miliarde de lei”.

 

Astfel, situația proiectelor depuse și contractate, la nivelul regiunii Sud Muntenia este următoarea:

Advertisement
Nr. crt Județ Nr. proiecte depuse Valoare nerambursabilă solicitată

– milioane lei –

Nr. contracte semnate

 

Valoare nerambursabilă contractată

– milioane lei –

1 Argeș 231 839,16 134 388,85
2 Călărași 99 826,76 31 187,27
3 Dâmbovița 212 1.415,15 82 410,74
4 Giurgiu 114 618,96 32 33,6
5 Ialomița 73 637,18 23 146,53
6 Prahova 288 1.561,83 99 217,46
7 Teleorman 71 519,42 33 58,72
TOTAL 1.093* 6.477,12 435* 1.456,28

* sunt incluse și proiectele depuse/contractele semnate în cadrul Axei Prioritare 8, cu alocare națională, implementate în mai multe județe, solicitanții fiind Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Totodată, în ultimul trimestru al anului, Agenția, ca urmare a solicitărilor venite din partea Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional (AMPOR) a evaluat cu prioritate proiectele aferente dezvoltării infrastructurii de sănătate (Axa prioritară 8) și a îmbunătățirii infrastructurii educaționale (Axa prioritară 10) pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

Advertisement

De asemenea, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost desemnată de AMPOR să efectueze verificarea financiară a cererilor de finanțare depuse în cadrul Axei prioritare 11 – Cadastru, apel cu alocare națională.

2018 a reprezentat și aniversarea a 20 de ani de dezvoltare regională în Sud Muntenia, cel mai semnificativ rezultat fiind implementarea a 1.668 de proiecte cu o valoare totală de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru POR 2014 – 2020 şi are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanţare din POR puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: [email protected].

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mesajul primarului comunei Independența – Gabriel Rădulescu cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Published

on

Să va bucure Dumnezeu, să va dea sănătate, să aveți putere, iar bucuriile sã tină la distantă toate necazurile! Paste Fericit!

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Imagini spectaculoase cu un stol de pelicani. Pescarii din zonă nu sunt atât de bucuroşi

Published

on

Într-o scenă ce pare desprinsă dintr-un film documentar, balta Mostiștea, situată între comunele Dorobanțu și Mânăstirea, a devenit de câteva zile locul preferat al unui stol de pelicani.

Cu aripile albe întinse grațios pe deasupra luciului apei, aceste păsări maiestuoase și-au găsit locul în acest peisaj liniștit, însă aduc cu ele o dilemă pentru pescarii din zonă, care nu sunt foarte încântați de situație.

Pescarii din zonă se confruntă acum cu provocarea de a împărți resursele de pește cu aceste păsări migratoare, ceea ce afectează în mod direct traiul de zi cu zi.

Situația pare una îngrijorătoare pentru comunitatea locală. Problema pare fără rezolvare. Redacția Calarasipress.ro a solicitat Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv (AJVPS) Călărași un punct de vedere asupra situației.

Liviu Coman a subliniat complexitatea și delicatul echilibru al situației, afirmând că AJVPS Călărași nu are atribuții în această situație. Astfel, responsabilitatea pentru găsirea unei soluții eficiente ar rămâne la Agenția pentru Protecția Mediului din Călărași.

Advertisement

Până la găsirea unei soluții, pescarii sunt nevoiți să împartă peștii din baltă cu stolul de pelicani.

Continue Reading

Actualitate

Răsturnare de situație în scandalul sexual de la școala din Jegălia! Profesorii dau vina pe un joc politic. Ce declarații face directoarea

Published

on

scoala jegalia

Într-o intervenție exclusivă pentru Calarasipress.ro, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Jegălia, Cristina Dumitru, a oferit primele declarații în legătură cu cazul presupusul abuz sexual raportat în unitatea de învățământ pe care aceasta o conduce. În spatele tuturor acuzațiilor, surse din rândul profesorilor spun că este o miză politică toată această situație, dat fiind faptul că suntem în zona electorală.

Directoarea a subliniat că situația a fost tratată cu maximă seriozitate imediat ce a fost adusă la cunoștința instituției. Odată ce un angajat al școlii a surprins doi elevi în grupul sanitar, s-a procedat în conformitate cu procedurile legale. Părinții elevilor implicați au fost imediat informați, iar autoritățile au fost contactate, inclusiv poliția și Direcția Generală pentru Potecția Copilului (DGASPC).

În al doilea rând, Cristina Dumitru a respins cu fermitate afirmațiile conform cărora s-ar fi încercat “mușamalizarea” cazului sau că ar exista o cameră de supraveghere în toaleta școlii. De asemenea, a subliniat că nicio propunere de a plăti pe cineva pentru a păstra tăcerea nu a fost făcută, negând vehement acuzațiile de denigrare aduse școlii.

Directoarea a adăugat că Școala Nr. 1 din Jegălia nu a fost niciodată implicată într-o astfel de situație și că, în general, nu s-au înregistrat incidente grave de violență în instituție. Mai mult decât atât, rezultatele testelor solicitate în cadrul anchetei încă nu sunt disponibile, ceea ce arată lipsa de probe concrete în sprijinul afirmațiilor făcute în articolul menționat.

Advertisement

Implicat în subiect, cu sau fără voia lui, a fost și primarul liberal al comunei Jegălia, Vasile Aurel, a respins vehement informațiile prezentate în presă, considerându-le o insultă la adresa comunității și o încercare de denigrare a conducerii școlii și a primăriei. “Primarul comunei Jegălia nu a fost solicitat în acest caz, nu era de competența dumnealui și nici vorbă de ,,mușamalizare”, cum se arată în articol.”

Acesta a subliniat că situația menționată pare a fi o speculație fără temei și că afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt complet absurde și nefondate.

Directoarea Cristina Dumitru a subliniat că ancheta este încă în desfășurare și că nu s-a ajuns la un punct de vedere final. Cu toate acestea, școala a luat toate măsurile necesare pentru a colabora cu autoritățile și pentru a clarifica situația în cel mai scurt timp posibil.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate