Connect with us

Știri

Roseți: Modernizare străzi, reabilitare școli și acte culturale de succes

Published

on

Luna octombrie vine în comuna Roseți cu realizări făcute de administrația locală condusă de Nicolae Rîjnoveanu, un edil cu multe mandate, admirat și apreciat de locuitori. Reabilitarea trotuarelor, un proiect desfășurat în comuna Roseți în această toamnă. 

Reabilitare trotuar pe DN3 B

“Se execută trotuarul pe partea stângă, cum veniți de la Călărași. Am început din partea de Est. Traversez localitatea pe DN3 B, până în partea de Vest. Era un trotuar existent, dar de fapt pe o porțiune, făcut din pavele de dimensiuni 50 x 50 cm, prost așezate, denivelate. Acolo s-au mai făcut câteva lucrări, introducere fibră optică, canalizare. Se impunea neapărat să facem trotuarul. Trotuarul era nepracticabil, lumea era obligată să meargă pe partea carosabilă. Erau pasibili de sancțiune, predispuși accidentelor rutiere.  Eram singura localitate care nu aveam trotuar pe partea stângă și pe partea dreaptă a DN-ului. 

Începând cu această lună, (vineri, 12 octombrie a.c), vom demara lucrările privind etapa a doua de modernizare. Mai executăm acum 9,6 km de asfalt pe străzile din localitate, rămânând de turnat pe o lungime de 11,6 km pentru a finaliza asfaltarea întregii comune.

Școlile din Roseți vor fi modernizate în primăvară

“La școli mai avem câteva acte, formulare de întocmit. Sperăm ca în iarna asta să se execute documentația necesară achizițiilor de proiectare și execuție. Deja se lucrează, facem treaba în primăvară. Prin reabilitare se asigură și rezistență și finisaje, două centrale termice pentru cele trei corpuri de școală din centru și pentru corpul de școală din sector. Se va începe poate și sala de sport. În acest fel vom decongestiona spațiul în care funcționează ca sală de sport. E foarte greu, am și spus. A fost una din motivațiile în cererea de finanțare. E foarte greu atunci când două clase au în paralel ora de sport. E imposibil ca într-un spațiu așa de mic să faci activitate sportivă. 

Advertisement

800 de elevi și nu avem sală de sport așa cum trebuie. Activitatea educațională din școlară pentru tineri reprezintă viitorul localității, dar și al societății românești.” – afirmă Nicolae Rîjnoveanu

Cultura în Roseți are rezultate de urmat

“La activitate culturală stăm foarte bine! Am fost la câteva festivaluri în străinătate prin Ministerul Culturii. Suntem chemați în calitate de invitați și la postul Favorit TV, s-ar putea să mergem și acolo, considerând că facem o imagine bună nivelului cultural din comună.  Eu am spus, odată cu definitivarea lucrărilor de modernizare a Căminului Cultural, activitatea culturală va fi total diferită. Construirea unei scene proprii ar putea fi un exemplu de apreciat. Formație de 100 și ceva de tineri, cred că reflectă totul. Am câștigat aproape toate trofeele la nivel de asociație a comunelor. Am reușit să fim evidențiați prin activitatea culturală.

Comuna Roseți a rămas fără 800.000 lei prin excecedent bugetar

Am o grămadă de plăți de făcut. Acum, cu lucrările astea de reabilitare pe care le-am început. Coparticiparea mea este substanțială, iar eu am nevoie de bani. Mă obligă ca de la anu să stau cu mâna întinsă. Poate înțelege lumea că trebuie să restituie banii.  In fiecare an se restituie către stat, o sumă de bani din sumele defalcate de la școală. Banii aceea puteau fi folosiți în ante scopuri, dar tot pentru școală. Au fost repartizați în baza unei formule de calcul în funcție de numărul de elevi. În fiecare an mi se iau din buget 300.000 – 400.000 lei.  Clasele de elevi trebuie să aibă un număr de elevi, să fie bine organizate, în așa fel ca banii să ne ajungă, cum este exemplul meu. Dar banii să fie cheltuiți tot în educație, tot în folosul elevilor.  Se pot face lucrări de reparație, de întreținere, de dotare.

În perioada aceasta de timp de când conduce Partidul Social Democrat eu vă spun că era mult peste ce s-a realizat în țară. Cârcotașii să facă ce vor. Asta e menirea lor, altceva nu au de făcut.  Dacă într-adevăr ar vrea să se recunoască ceea ce s-a făcut, să ceară sau să solicite informații primarilor. Iar aceștia vor exemplifica ceea ce s-a făcut. S-au făcute multe la nivel de administrație

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/473404279850852/

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cum arată și cine a câștigat unul dintre cele mai mari proiecte europene din Călărași. Un tânăr de doar 28 de ani vorbește despre bussinesul său “În fabrica noastră găsești ceea ce nu găsești în Sud-Estul României”

Published

on

alex neagu

În inima orașului Călărași, un tânăr economist de profesie, Neagu Alexandru, în vârstă de 28 de ani, a transformat o pasiune pentru lemn într-o afacere de succes care redefinește standardele în industria mobilierului. Cu perseverență și dedicare, a fondat una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a lemnului din zonă, punând bazele unei producții de mobilier clasic și modern de înaltă calitate.

De la începuturi modeste, Neagu Alexandru și-a îndreptat energia către transformarea unei viziuni în realitate. Cu o abordare inovatoare și o atenție meticuloasă la detalii, el a reușit să creeze un brand care se remarcă prin eleganță și durabilitate în mobilierul din lemn. Prin investiții în tehnologie de ultimă generație și echipamente specializate, fabrica sa a devenit un centru de referință în prelucrarea lemnului, garantând produse finisate de cea mai înaltă calitate.

Una dintre marile realizări ale lui Alexandru este abilitatea de a îmbina tradiția și modernitatea în designul mobilierului. Linii curate și finisaje impecabile definesc mobilierul clasic și modern pe care îl produce, satisfăcând gusturile rafinate ale clienților săi din întreaga țară.

Vă invităm să-l cunoașteți și voi în rândurile ce urmează pe tânărul care a adus la Călărași

Advertisement

Cine este Neagu Alexandru ?

Numele meu este Neagu Alexandru-George, am 28 de ani și de profesie sunt economist. Născut și crescut în Călărași, am absolvit Liceul Teoretic Mihai Eminescu în anul 2015, urmând 5 ani de învățământ universitar, licența + master, absolvind Facultatea de Administratie Publica, urmând apoi masterul în domeniul Puterea Executivă și Administratie Publică. Activez în domeniul privat de la vârsta de 19 ani.”

1. Cum a început călătoria ta în lumea antreprenoriatului și ce te-a motivat să începi această afacere?

“Călătoria mea în lumea antreprenorială pot spune că a început la 19 ani. Văzând că îmi place să mă implic în acest fenomen, tatăl meu a fost cel care m-a încurajat să pornesc pe acest drum. Așa se face că la 19 ani am avut prima mea afacere, aceasta fiind un stand cu mâncare stil grătar-grill. Acolo a fost momentul în care am văzut ce înseamnă atenția pe care trebuie să o acorzi clientului din fața ta, plata salariilor, taxelor, interacțiunea cu clienții, stocurile, etc. Nu pot spune că am reușit să o dezvolt. Dar am învățat multe și m-a responsabilizat foarte mult acea perioadă.”

2. Care au fost principalele obstacole pe care le-ai întâmpinat în drumul spre succes și cum le-ai depășit?

“Să știi că îmi place cum sună această parte, ‘Drumul spre succes’, dar până la succes mai este mult de muncă. Consider că fiecare etapă trebuie luată pas cu pas. Nu m-am oprit după prima afacere, iar în timpul facultății, în anul 2017, am descoperit programele Start-Up Nation pentru tineri. Nu am stat mult pe gânduri și deja am început să caut. Deja aveam în minte proiectul: o spălătorie stil Self Wash (Spălătorie cu jetoane).

Cu tenacitate și determinare, Alexandru a înfruntat numeroase obstacole în drumul său spre succes. Birocrația și găsirea unui spațiu potrivit pentru afacerea sa au fost doar câteva dintre provocările pe care le-a depășit.”

3. Ce tehnologii sau inovații utilizezi în fabrica ta de mobilă și cum te ajută acestea să te diferențiezi pe piață?

Advertisement

“Uite, este deja a treia întrebare și deschid deja o altă etapă a acestui drum. Este vorba, poate, de unul dintre cele mai mari proiecte europene câștigate vreodată la Călărași. Finanțarea pentru crearea unei fabrici de mobilă. Aici, deja, am atins, dacă pot spune așa, un nivel următor, în ceea ce privește planul de afaceri, consultanța, documentația, etc. Împreună cu tatăl meu, am reușit să deschidem această fabrică, această linie de producție. Am încercat să facem fabrica cât mai avansată, cu un flux de lucru și o inteligență a utilajelor care să ajute personalul în crearea obiectului finit. Vorbind de utilaje de ultimă generație, fabricate în 2023. În fabrica noastră găsești ceea ce nu găsești în Sud-Estul României. O linie completă de proiectare, debitare, frezare, și, mai apoi, ciclul de vopsire la un robot de ultimă generație. Totul pentru a câștiga timp. Pentru că am învățat de la multe persoane un lucru: “Timpul pierdut înseamnă bani pierduți.” Iar în mediul privat nu îți permiți să pierzi timp.”

4. Cum a fost procesul de obținere a fondurilor europene pentru realizarea fabricii tale?

Procesul a fost destul de lung. Cred că a început undeva în 2019, odată cu depunerea primului set de documentație, iar finalizarea a avut loc în 2024. În prezent, fabrica are cereri din partea unor mari retaileri din țară, reușind să obținem o viteză și o cantitate foarte mare de producție, cu ajutorul utilajelor de tăiat în pachet, etc.

5. Ce crezi că te-a ajutat cel mai mult în construirea și consolidarea brandului tău pe piață?

Încrederea de sine, de fel sunt o persoană foarte pozitivă, corectă și punctuală. Iar lumea vede acest aspect. Când lumea te cunoaște pe tine ca persoană corectă, ca îți respecți cuvântul și ești punctual cu ceea ce promiți, lumea apreciază și te ajută să evoluezi ca persoană sau ca brand.

Astăzi, fabrica sa de mobilă este un exemplu de tehnologie și inovație în industria zonală. Utilajele de ultimă generație și procesele avansate de producție îi permit să se diferențieze pe piață și să ofere produse de calitate superioară. Într-o lume în care competitivitatea este acerbă, încrederea în sine și respectul pentru clienți sunt valorile care stau la baza consolidării brandului său pe piață. Cu ochii îndreptați spre viitor, Neagu Alexandru își propune să continue să inoveze și să-și dezvolte afacerea în continuare, având în minte un vis măreț: să transforme fabrica sa într-un renume european în domeniul mobilierului.

6.Tradițional sau modern?

Aș merge pe “modern”, chiar dacă uneori nu ne putem detașa de obiceiurile tradiționale. Dar nu-mi displace.

7. Cum a evoluat afacerea ta de la început și care au fost cele mai importante momente în acest parcurs?

Advertisement

Este încă devreme să vorbesc despre evoluție. Până acum, avem comenzi și oamenii încep să audă treptat despre fabrica noastră. Interesul marilor companii pentru noi reprezintă, în opinia mea, o evoluție.

8. Care sunt principalele valori pe care le promovezi în afacerea ta și cum se reflectă acestea în produsele tale?

Am încercat să găsim oameni cu experiență în acest domeniu al mobilei, dar doresc să promovez foarte mult și tineretul care poate învăța de la aceste persoane cu experiență. Ușor, ușor, totul se învață, trebuie doar să existe deschidere.

9. Ce strategii de marketing ai folosit pentru a-ți promova afacerea și cum ai reușit să atragi clienți noi?

Sincer, până acum am folosit doar platformele obișnuite, Facebook, Instagram, TikTok-ul care este la modă acum. Dar ușor, ușor, putem avansa.

10. Cum te raportezi la conceptul de sustenabilitate în procesul tău de producție și în alegerea materialelor?

Mă bucur că ai adresat această întrebare. Dorind ca procesul de producție să fie unul continuu și referindu-ne la conceptul de sustenabilitate socio-ecologică, materia primă care rămâne din procesul mobilei, reziduurile, să spun așa, le refolosim și intră într-un proces de tocare a materialului lemnos și creăm peleți din rumeguș/talaj. Peleții îi folosim pentru încălzirea halei de producție. Nimic nu se aruncă și încercăm pe cât posibil să sprijinim fenomenul eco.

Pentru tinerii care își doresc să înceapă o afacere în antreprenoriat, Alexandru oferă un sfat prețios: “Să nu te oprești niciodată să crezi în tine și în visurile tale. Oricât de multe piedici ți s-ar pune, sau oricât de multe dezamăgiri ai avea, continuă!”

11. Care sunt principalele tale planuri de extindere sau diversificare a afacerii în viitorul apropiat?

Advertisement

Pentru a excela este mereu nevoie de investiție. Dar toate la timpul lor.

12. Care sunt cele mai mari lecții pe care le-ai învățat din experiența antreprenorială până acum?

Să nu te oprești niciodată să crezi în tine și în visurile tale. Oricâte piedici ți s-ar pune, sau oricâte dezamăgiri ai avea, CONTINUĂ!

13. Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să înceapă o afacere în domeniul producției sau al antreprenoriatului?

Sincer, îi sfătuiesc să încerce să-și deschidă orice, să aibă încredere în ei, ambiție și curaj. Fie că este vorba de un stand de cafea/mâncare stradal, de o spălătorie, de o cafenea, etc., să încerce, pentru că o afacere te educă atât pe tine ca și persoană, dar și financiar.

14. Cum îți descrii relația cu comunitatea locală și cum contribui la dezvoltarea acesteia prin afacerea ta?

Consider că prin crearea de locuri de muncă, un loc de muncă bine plătit, condiții, dorim să creăm condiții pentru ca oamenii să nu mai caute locuri de muncă în străinătate și pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece în alte orașe și să rămână acasă.

15. Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le-ai avut din activitatea ta de antreprenor?

Prima mea satisfacție a fost când am vândut prima porție de mâncare în 2019 și momentul când mi-am organizat primii bani câștigați.

16. Ce te motivează să continui să inovezi și să îți dezvolți afacerea în continuare?

Advertisement

Dorința de a demonstra că pot duce această fabrică la un nivel european. Am avut alături familia în tot acest drum și vreau să demonstrez că pot duce această fabrică la un nivel înalt și mai ales să promovez Călărașiul. Pentru că, unde am fost, am încercat să promovez pe cât s-a putut orașul.

17. Care este visul tău cel mai mare legat de afacerea ta și cum îl vezi realizat în viitor?

Visul meu cel mai mare este ca această fabrică să-și mărească pas cu pas comenzile și să văd că atunci când spui mobilă, lumea să se gândească la fabrica noastră. Asta doar prin seriozitate și muncă.

Continue Reading

Știri

Activiștii social-democrați din rețeaua europeană PES au organizat o dezbatere în municipiul Oltenița cu ocazia Zilei Europei. Nevoile punctate de oamenii prezenți

Published

on

sursă fotografii: Facebook/PES Activists Călărași

Activiștii PES din județul Călărași au inițiat astăzi în municipiul Oltenița, cu ocazia Zilei Europei, o „acțiune plină de implicare” – o dezbatere despre rolul Uniunii Europene în modelarea viitorului nostru la care au participat cetățeni de toate vârste. PES Activists este o rețea europeană ce reunește membrii partidelor socialiste, social-democrate și laburiste europene, cu o rețea de peste 10.000 de membrii în toată țara. 

Astăzi în municipiul Oltenița, PES Activists au instalat un banner cu rol de foaie albă pe care cetățenii și-au putut exprima opiniile și nevoile pe care le au, și care le-a oferit acestora șansa „să contribuie la construirea unui viitor european solid pentru țara noastră”.

Iată câteva dintre punctele notate de oameni pe banner: 

  • „Crearea locurilor de muncă”,
  • „Mai multă implicare a comunității europene în educație”,
  • „Îmbunătățirea sistemului de sănătate”,
  • „Reducerea taxelor și a impozitelor”,
  • „Respectarea demnității umane”,
  • „Înființarea creșelor de stat”

PES Activists România este recunoscută ca organizație parteneră în statutul PSD, iar potrivit acestuia „PSD susține și colaborează cu PES Activists România pe plan central și teritorial în vederea realizării de acțiuni și proiecte comune”. 

În PES se poate înscrie oricine pasionat de teme și subiecte europene, iar apartenența la un partid nu este o condiție. 

Advertisement

Creată inițial în mai 2006, PES numără în prezent peste 90.000 de înscriși la nivel european și circa 90 de grupuri active în diverse orașe europene. 

9 mai – Ziua Europei

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres.

sursă: freepik

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ce beneficii au angajatorii și persoanele în căutarea unui job

Published

on

sursă foto: yanalya/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJFOM) Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Călărași, cât și în Oltenița, pe data de 17 mai 2024. Evenimentul promovează locurile de muncă disponibile și facilitează dialogul dintre angajator și muncitor, în contextul în care județul Călărași avea peste 3800 de șomeri în luna decembrie a anului trecut, cu o rată de șomaj de 4.14%. 

Magdalena Cotelnic, șeful de serviciu al AJOFM Călărași, spune că pregătirile pentru eveniment deja au început, iar atât angajatorii, cât și persoanele în căutarea unui loc de muncă din bazele de date ale agenției au fost invitate.

„Am încercat să facem o analiză a calificărilor persoanelor care sunt deja în baza noastră de date și să identificăm agenții economici, astfel încât la momentul evenimentului să avem într-adevăr o reușită și rezultate frumoase”, a transmis șefa AJOFM Călărași despre Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  

Ce va oferi evenimentul angajatorilor?

Magdalena Cotelnic spune că angajatorii își vor putea căuta forță de muncă în funcție de cerințele pe care le au și pot verifica compatibilitatea dintre oferte și profilul candidatului, astfel încât să aducă în echipele lor angajați calificați. De asemenea, „în cazul în care angajatorul nu identifică o persoană calificată, însă acea persoană poate este pe placul angajatorului din diferite considerente, putem organiza cursuri de formare profesională”, mai spune aceasta. 

Advertisement

Imagine sugestivă. Sursă: lookstudio/freepik

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă poți obține un interviu pe loc

Șefa AJOFM Călărași explică cum persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă pot obține un interviu în acel moment, în cadrul bursei. Pot obține informații despre locul de muncă la nivelul angajatorului, îi pot întreba despre detalii, contractul de muncă, despre nivelul de salarizare și condițiile de muncă. 

Persoanele care vor să lucreze în diaspora pot obține informații și despre locurile de muncă din străinătate, precizează Magdalena Cotelnic. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc la sediul AJOFM Călărași din strada 13 Decembrie, nr.12  și la sediul ALOFM Olteniţa, str. Argeșului nr.111. 

În luna octombrie va avea loc un alt eveniment mai mic, adresat doar absolvenților care finalizează școala anul acesta. 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate