Connect with us

La zi

Ceaiul care detoxifică organismul cu blândețe

CEAI DETOXIFIANT – PREPARARE – ADMINISTRARE

Copiii, ca și adulții au nevoie de detoxifiere, însă pentru ei este recomandată o detoxifiere blândă, ținând seama că și ei sunt expuși ca și adulții la aceeași doză de toxine, care provin din produsele chimice pe care le folosim zilnic, pentru îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinței, aerul poluat, produsele alimentare pe care le consumăm, dar și din medicamentele pe care le folosim pentru diferite afecțiuni.

Organele care ajută la eliminarea toxinelor sunt : sistemul gastro-intestinal, rinichii și pielea, care prin fecale, urină și transpirație le elimină, când acestea devin incapabile să o facă, toxinele se vor depune în corp și vor rămâne acolo până când le vom elimina prin aceste metode naturiste.

Așa-zisul ceai blând pentru detoxifiere are ca bază păpădia, care are efecte benefice și purificatoare asupra tractului digestiv, rinichilor și a ficatului.

Datorită gustului său amar păpădia stimulează sucurile gastrice îmbunătățind implicit digestia, dar și ficatul și fluxul biliar.

Păpădia ajută și la curățarea rinichilor, fiind un bun diuretic, dar fără a elimina mineralele importante din organism.

Datorită gustului său amar păpădia stimulează sucurile gastrice îmbunătățind implicit digestia, dar și ficatul și fluxul biliar.

Păpădia ajută și la curățarea rinichilor, fiind un bun diuretic, dar fără a elimina mineralele importante din organism.


IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA ACESTUI CEAI 

– 2 linguri de ceai verde

– 2 linguri de urzică

– 3 linguri de rădăcină de păpădie

– 2 linguri de frunze de păpădie

– 1 lingură de rădăcină de lemn-dulce

Amestecăm toate plantele, obținând un mix, apoi le vom pune într-un borcan din sticlă pe care îl vom păstra la loc întunecos și răcoros.

Pentru a prepara o cană de ceai vom folosi 1 lingură de plantă din borcan peste care vom turna o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat cca.10 minute, filtrăm şi putem îndulci cu miere de albine. Putem consuma 3 căni zilnic, timp de 30 de zile.

 Pentru copii,  se va calcula doza în funcție de greutate.(ex. Un adult are 75-80 kg. și doza este de o lingură, de aici calculați ce greutate are copilul şi obțineți gramajul de plantă pe care să o folosiți.)

Nu este recomandat consumul acestuia, persoanelor care au probleme cu inima sau rinichii, deoarece lemnul-dulce poate cauza retenție de apă în organism și astfel va agrava aceste afecțiuni.

Advertisement

Meteo și Mediu

Cod portocaliu de caniculă la Călărași! Temperaturile urcă până la 37°C în weekend

Vremea devine tot mai fierbinte la Călărași, în contextul unui cod portocaliu de caniculă emis de meteorologi pentru intervalul 26–28 iunie, cu extindere a valului de căldură și instabilitate atmosferică accentuată până la finalul săptămânii.

Astăzi, marți, 1 iulie, mercurul din termometre a urcat  până la 30°C, iar cerul a fost parțial noros pe tot parcursul zilei. Umiditatea scăzută (25%) și indicele UV de 9 – foarte ridicat – determină un disconfort termic accentuat în orele prânzului. Vântul suflă slab, dinspre nord-nord-est, cu 11 km/h, iar șansele de precipitații rămân nule.

Cum va evolua vremea în zilele următoare:

  • Miercuri, 2 iulie: Cer senin și temperatură maximă de 31°C. Noaptea, minima rămâne la 16°C, cu vânt slab dinspre NNV.
  • Joi, 3 iulie: Termometrul atinge 34°C, iar cerul rămâne însorit. Vânt slab și doar 5% șanse de ploaie.
  • Vineri, 4 iulie: Zi de foc – maxima ajunge la 37°C, fără nori sau precipitații. Minima nocturnă: 20°C.
  • Sâmbătă, 5 iulie: Ușoară scădere a temperaturii, până la 35°C, cu cer senin și vânt ușor dinspre ENE.
  • Duminică, 6 iulie: Din nou, maxime de 37°C și atmosferă sufocantă, fără șanse de ploaie.

Pericol de suprasolicitare termică

Pe fondul acestor temperaturi extreme și a lipsei precipitațiilor, autoritățile recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul orar 11:00–17:00, hidratare intensă și protejarea persoanelor vulnerabile – copii, vârstnici și persoane cu afecțiuni cronice.

Advertisement

Soarele răsare astăzi la 05:30 și apune la ora 20:58, iar indicele UV foarte ridicat rămâne un factor de risc pentru arsuri solare. Până la finalul săptămânii, vremea va rămâne stabilă, caniculară și cu umiditate foarte scăzută.

Continue Reading

La zi

Ciprian Andrei Olteanu preia președinția rotativă a Clubului Fermierilor Români

De la 1 iulie, Ciprian Andrei Olteanu, fermier din Unirea, județul Călărași, a preluat președinția rotativă a Clubului Fermierilor Români. Manager al fermei Algap și membru în Consiliul Director al Clubului, Olteanu este absolvent al programelor „Tineri Lideri pentru Agricultură” și „Antreprenor în Agricultura 4.0”, inițiative dedicate dezvoltării leadershipului în agricultură.

Din 2016, acesta este președinte al OUAI Unirea Călărași, prin care a atras fonduri europene nerambursabile în valoare de 2 milioane de euro. Cu acești bani a realizat un sistem de irigații pentru 750 ha și a implementat tehnologii moderne precum monitorizare GPS și prin satelit, senzori de umiditate a solului, software pentru consumul de combustibil și stații meteo inteligente.

În 2024, Ciprian Andrei Olteanu a câștigat funcția de primar al comunei Unirea din partea PNL. Noul președinte al Clubului va susține pe 2 iulie o conferință de presă în această calitate.

Advertisement
Continue Reading

La zi

IULIE 2025 – PROGRAMARE CITIRI CONTOARE ÎN APARTAMENTELE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Locatarii apartamentelor din municipiul Călărași sunt informați că, în luna iulie 2025, echipele Ecoaqua vor desfășura acțiuni de citire a contoarelor de apă. Programarea exactă pentru fiecare zonă poate fi consultată pe site-ul oficial al companiei, unde a fost publicat calendarul complet al intervențiilor.

Continue Reading