Connect with us

Știri

Alegeri parlamentare 2024: Candidații PSD Călărași pentru Senat. Cine sunt și ce îi recomandă

Published

on

PSD Călărași și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, candidații pentru Senatul României, în contextul alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe 1 decembrie 2024. Candidații desemnați pentru a reprezenta județul în Parlament sunt Daniela Mihai, Mihai Bogdan, Laura Munteanu și Cristian Marin, aceștia venind cu experiență în diverse domenii, de la administrația publică și economie, la educație și sănătate. Evenimentul a fost deschis de președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, care a subliniat rolul important al echipei propuse.

„Am fost bucuros că cei care fac parte din Consiliul Politic Județean au apreciat valoarea și experiența fiecărui parlamentar pe care l-au votat pentru a reprezenta județul Călărași în Parlamentul României. Acești oameni sunt dedicați, pasionați și reprezintă interesele cetățenilor”, a declarat Iliuță, subliniind că misiunea acestora va depăși proiectele locale, vizând dezvoltarea unor politici naționale care să sprijine comunitatea la nivelul întregii țări.

Daniela Mihai, primul nume pe lista pentru Senat, este economistă cu o experiență de peste 25 de ani. Aceasta își propune să sprijine dezvoltarea județului Călărași și să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor dacă va ajunge senator. Ea promite să se axeze pe proiecte de infrastructură esențiale, sprijin pentru școli, grădinițe, dispensare, cămine culturale și sedii administrative locale. „Pentru a avea un județ dezvoltat, trebuie să înțelegi realitatea acestuia,” subliniază ea. Daniela Mihai își asumă să asculte nevoile cetățenilor și să lucreze constant pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții care să asigure prosperitate și calitate sporită a vieții la Călărași.

Advertisement

Mihai Bogdan a subliniat că, dacă ar trebui să se descrie într-un singur cuvânt, acel cuvânt ar fi „acțiune”. „Ne știm de ceva timp și, de fiecare dată, am fost prezent acolo unde a fost o problemă, alături de echipa PSD, pentru a o rezolva sau măcar pentru a căuta o soluție”, a declarat el. Bogdan a remarcat că programul politic al lui Marcel Ciolacu cuprinde inițiative pe care echipa PSD Călărași le-a început deja la nivel local, subliniind că politicienii de mâine ar trebui să fie conștienți de problemele comunității și dedicați rezolvării acestora. „Suntem o echipă unită, care vine în fața cetățenilor cu realizările concrete ale fiecăruia dintre noi,” a adăugat el, apreciind că PSD este „condus de o mână de fier, așa cum e nevoie pentru a face pași înainte.”

În premieră, Mihai Bogdan a anunțat obținerea unui aviz pentru construirea unui nou corp în cadrul Spitalului Săpunari. Anunțul a fost făcut pentru a evidenția ideea că PSD vine cu idei concrete, și nu doar cu „niște idei, niște proiecții, desene”, a exemplificat actualul administrator public. „Această mare echipă vine în fața dumneavoastră cu realizările făcute de fiecare dintre noi,  care vor fi prezentate publicului doar atunci când vor fi efectiv funcționale”, a mai adăugat acesta. 

Mihai Bogdan a încheiat cu un îndemn adresat cetățenilor de a evalua PSD „în mod corect, pe baza realizărilor sale”, convingerea sa fiind că partidul reprezintă „calea sigură pentru viitorul Călărașiului.”

Laura Munteanu s-a prezentat ca profesor cu o experiență de 37 de ani și candidat la funcția de senator pe listele PSD. Membră a partidului încă din 1996, ea a activat ca inspector școlar timp de aproape 20 de ani, contribuind la dezvoltarea filialei social-democrate din Oltenița. Alături de colegii ei, a participat la lansarea programului de guvernare PSD și consideră că „Marcel Ciolacu este liderul care va asigura un viitor mai bun pentru români.” Programul de guvernare PSD acordă o atenție specială educației, cu măsuri pentru modernizarea infrastructurii școlare sau sprijinirea accesului egal la educație, prin inițiative precum „masa caldă” și susținerea educației timpurii, toate având scopul de a oferi „șanse egale fiecărui elev.”

Advertisement

Cristian Marin, economist de profesie și director al Spitalului de Psihiatrie Săpunari, a prezentat câteva dintre obiectivele din programul de guvernare PSD pentru perioada 2025-2028, axate pe sprijinul acordat tinerilor și echilibrarea oportunităților economice în România. Printre acestea se numără programul Startup Nation, prin care antreprenorii beneficiază de educație antreprenorială și granturi de până la 50.000 de euro pentru înființarea de companii. O altă schemă de ajutor de stat, de 200 de milioane de euro, își propune, în următorii patru ani, să sprijine crearea a 4.000 de startup-uri și 8.000 de locuri de muncă, ceea ce va contribui la reducerea semnificativă a șomajului în rândul tinerilor. Totodată, programul Primul student din familie, finanțat cu 104 milioane de euro din fonduri europene, oferă sprijin pentru tinerii din medii defavorizate care își doresc să-și continue studiile. Marin a menționat și programul Investește în casa ta, destinat tinerilor sub 35 de ani, care le facilitează accesul la credite ipotecare sau imobiliare garantate de stat, cu o dobândă anuală de 1,5% și o valoare maximă de 120.000 de euro.

Alegerile parlamentare vor avea loc în țara noastră pe 1 decembrie, în aceeași zi în care sărbătorim Ziua Națională a României. 

Advertisement

Știri

PSD Călărași și-a prezentat echipa de candidați pentru Camera Deputaților și planurile de dezvoltare: agricultură, infrastructură, digitalizare

Published

on

Partidul Social Democrat (PSD) Călărași și-a prezentat astăzi candidații pentru Camera Deputaților în cadrul unei conferințe de presă. Lista este deschisă de Ion Samoilă, secretarul executiv al PSD Călărași și actual vicepreședinte al Consiliului Județean, urmat de Constantin Bîrcă, deputat în funcție și membru în Comisia de Agricultură, Sorin Vrăjitoru, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Violeta Mușat, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, și Aurel Nicolae, fost parlamentar.

Ion Samoilă, un veteran al PSD, activ din 1996 și cu o carieră politică extinsă în administrația locală, a declarat că își propune să reprezinte județul Călărași în Parlament cu „maturitate politico-administrativă”, dorind să aducă beneficii cetățenilor călărășeni.

Constantin Bîrcă a pus accentul pe problema agricolă și, mai ales, pe deficitul de apă cauzat de secetă, care afectează tot mai grav fermierii români. În acest sens, Bîrcă a subliniat că PSD intenționează să investească 2,37 miliarde de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de irigații, vizând acoperirea a 2,8 milioane de hectare. De asemenea, el a menționat programul “Apă în Câmpia Română” cu o finanțare de 1 miliard de euro, care deja a demarat cu primii 50 de kilometri ai canalului Siret-Bărăgan. Bîrcă a subliniat și programele de energie fotovoltaică pentru irigații, precum și sprijinul oferit fermierilor prin acces la apă gratuită și energie subvenționată, proiecte pe care PSD își propune să le continue. 

Advertisement

Pentru Sorin Vrăjitoru, „Calea sigură pentru România” este și o cale sigură pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Programul de guvernare, susținut de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, include măsuri concrete pentru a reduce disparitățile economice dintre regiunile României. Potrivit acestuia, în momentul actual peste 770 km de autostradă sunt în lucru, iar 429 km se află în diverse stadii de execuție și proiectare. Printre realizările recente, Vrăjitoru a menționat aprobarea finanțării pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, care va conecta România la Republica Moldova, și semnarea unui contract important pentru autostrada A8, pe tronsonul Târgu Mureș.

Pentru județul Călărași, sunt în pregătire studii de fezabilitate pentru drumul Transregio, ce va conecta Galați, Brăila, Slobozia – Călărași – Chiciu, punând astfel județul pe harta marilor rute de transport. Până în 2028, proiectele urmăresc conectarea portului Constanța cu Europa de Vest, oferind astfel României o infrastructură modernă și eficientă.

Violeta Mușat este de profesie medic veterinar și are peste 26 de ani de experiență în agricultură și industrie alimentară. În discursul său, aceasta a subliniat sprijinul oferit de social-democrați fermierilor români: „Suntem aici pentru călărășeni, pentru România, așa cum am fost de fiecare dată când a fost nevoie de noi. Așa cum am fost și în acest an, extrem de dificil pentru fermierii noștri, și am venit întotdeauna în sprijinul lor”, a declarat aceasta. 

Potrivit lui Mușat, din iunie 2023, odată cu preluarea guvernării de către premierul Marcel Ciolacu, PSD s-a angajat să facă din investiții o prioritate, nu doar în agricultură, ci în toate sectoarele. Ea amintește că bugetul Ministerului Agriculturii a depășit 2% din PIB, iar aproape 7 miliarde de euro au fost direcționate anul acesta în susținerea fermierilor și a industriei agricole.

Advertisement

„Am pornit deja pe această cale, care reflectă dorințele fermierilor: o agricultură sprijinită activ și o voce a agricultorilor auzită. Este esențial să menținem această direcție pentru a asigura continuitatea producției românești,” afirmă Mușat. Propunerea PSD vizează investiții anuale totale de 10 miliarde de euro în agricultură, alături de o sumă suplimentară de 2,37 miliarde de euro destinată dezvoltării sistemului de irigații.

Aurel Nicolae, revenit în echipa PSD Călărași, a menționat importanța digitalizării în administrație, apreciind inițiativele de digitalizare propuse de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit lui, PSD propune „autostrada digitală” ca o soluție modernă care va elimina birocrația și va simplifica accesul cetățenilor la servicii publice.

„Știm cu toții că există deja ghișeul.ro, unde toți putem accesa facilitățile oferite de acest serviciu și anume, cazierul judiciar înseamnă scutirea sau eliminarea unor multe ore și zile către și instituțiile care eliberează acele hârtii. Vom scăpa cât de curând de dosarul cu șină”, a menționat Nicolae. 

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a subliniat importanța echipei prezentate, afirmând că aceasta reunește profesioniști dedicați care au susținut constant interesele județului. Alegerile parlamentare vor avea anul acesta loc pe 1 decembrie. Vezi candidații propuși de PSD Călărași pentru a ocupa un scaun în Senatul României, pe Călărași Press. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Tanti Lenuța zâmbește din nou datorită oamenilor cu suflet mare!

Published

on

Tanti Lenuța a trăit o viață simplă, plină de muncă și sacrificii, în mica ei casă din Tonea, comuna Modelu. Dar în noaptea de 22 octombrie, totul s-a schimbat. O scânteie iute, o greșeală omenească și o sticlă cu urme de combustibil au declanșat un incendiu devastator. În câteva clipe, flăcările au înghițit tot ce avea. Din casă nu a rămas aproape nimic, doar câteva lucruri.


Când a rămas cu nimic, tanti Lenuța a găsit sprijin acolo unde poate nu s-ar fi așteptat. Povestea ei a ajuns la voi, oameni de bine, cititorii noștri.

Ne-ați scris, ne-ați sunat, v-ați întrebat cum o puteți ajuta pe această femeie care acum se sprijină pe speranțele oferite de necunoscuți.

Din acea noapte grea, totul a început să capete un alt sens. Primăria din Modelu și-a oferit imediat ajutorul, vecinii au întins o mână caldă, iar oameni necunoscuți, dar cu suflet mare, s-au mobilizat. Ați donat bani, materiale de construcții, dar mai presus de toate, i-ați oferit încrederea că nu e singură. Tanti Lenuța, care nici măcar buletin nu mai avea, a fost sprijinită să-și refacă actele și, cu ajutorul vostru, acum are și un cont bancar prin care poate primi sprijin direct.

Advertisement

Când a aflat câți oameni s-au mobilizat pentru ea, a început să zâmbească din nou, un zâmbet sincer și plin de recunoștință.

Pentru cei care încă se întreabă cum o pot ajuta pe tanti Lenuța, vă lăsăm mai jos detaliile contului său bancar. Banii ajung direct la ea, iar orice sprijin este o altă cărămidă a unei vieți reconstruite.

 

USD Cont de disponibil

Advertisement

RO29BTRLUSDCRT0CV2222701

—-

EUR Cont de disponibil

RO17BTRLEURCRTOCV2222701

Advertisement

RON Cont de disponibil

RO70BTRLRONCRTOCV2222701

Vă mulțumim pentru toată bunătatea și solidaritatea voastră. Ați făcut mai mult decât să ajutați – ați dăruit speranță!

Advertisement

Continue Reading

Știri

România va avea un nou aeroport internațional. Unde se va construi și când vor demara lucrările

Published

on

În apropierea orașului Galați se va construi un nou aeroport ultra-modern, reprezentând o investiție semnificativă în infrastructura aeriană a României.

Lucrările sunt planificate să înceapă în 2026, odată ce studiile de fezabilitate vor fi finalizate și licitația pentru proiectare și construcție va fi lansată la mijlocul anului viitor. Recent, proiectul a obținut certificatul de urbanism, un pas crucial pentru începerea lucrărilor, iar în primăvara acestui an, ROMATSA a emis avizele necesare.

Aeroportul va fi situat strategic între localitățile Braniștea, Tudor Vladimirescu și Slobozia Conachi, la o distanță de 25 de kilometri de Galați, acoperind o suprafață de 250 de hectare. Complexul va include un terminal de pasageri cu nouă porți de îmbarcare, extins pe 28 de hectare, precum și un terminal cargo pe cinci hectare, fiind conceput să deservească atât transportul de persoane, cât și cel de mărfuri.

Advertisement

Noul aeroport din Galați va beneficia de tehnologie avansată, inclusiv un sistem de supraveghere video bazat pe inteligență artificială, destinat să asigure securitatea și eficiența operațiunilor. Cu o pistă principală de 3,5 kilometri, comparabilă cu cele de pe aeroporturile din București, Constanța și Timișoara, această nouă infrastructură va permite decolarea și aterizarea tuturor tipurilor de aeronave, transformând Galațiul într-un nod esențial pentru transportul aerian din regiune.

Aeroportul din Galați este o investiție strategică pentru sud-estul României, având potențialul de a sprijini dezvoltarea economică și turistică a regiunii. De asemenea, cu facilități moderne și o conectivitate îmbunătățită, proiectul va atrage noi oportunități de afaceri și va facilita mobilitatea atât pentru locuitori, cât și pentru turiști.

Pentru Galați, construirea unui aeroport reprezintă un pas semnificativ în procesul de modernizare și demonstrează angajamentul autorităților locale de a alinia orașul la standardele internaționale de transport. Dacă proiectul se va concretiza, va fi al doilea aeroport nou deschis în România după Revoluție, după cel din Brașov.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate