Casa Corpului Didactic (CCD) Călărași a devenit prima instituție de acest tip din țară care a reușit să obțină finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului dedicat pedagogiei digitale pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar. În colaborare cu CCD Ialomița și CCD Giurgiu, CCD Călărași a semnat recent un contract de finanțare pentru proiectul „Digitalizare în învățământul preuniversitar”, în valoare de 13.911.240 de lei.
Proiectul va avea o durată de 10 luni și are ca obiectiv formarea a 3.500 de cadre didactice din județele Călărași, Ialomița și Giurgiu, în domeniul pedagogiei digitale. Profesorii care vor participa la aceste cursuri vor crea un total de 3.500 de materiale educaționale deschise (RED), din care 1.750 vor fi selectate pentru a fi publicate pe o platformă a Ministerului Educației. Această platformă va oferi o colecție de lecții multimedia, care vor deveni modele de bune practici pentru diferite discipline și niveluri de educație.
Sursă: freepik.com
Camelia Croitoru, directorul CCD Călărași, a transmis, prin intermediul unui comunicat: „CCD Călărași a fost întotdeauna deschisă provocărilor în ceea ce privește dezvoltarea resursei umane din învățământul călărășean. În acest sens, suntem bucuroși că putem oferi cadrelor didactice oportunitatea dezvoltării competențelor digitale și posibilitatea elaborării unor materiale educaționale ce pot deveni resurse și pentru alți profesori, dar și pentru ceilalți parteneri educaționali, părinți și elevi”.
Această inițiativă subliniază angajamentul CCD Călărași de a sprijini profesorii în adaptarea la noile cerințe educaționale, facilitând atât procesul de predare, cât și accesul la resurse moderne de învățare pentru toate părțile implicate. Proiectul reprezintă un pas important în direcția digitalizării învățământului preuniversitar din România.