Connect with us

Știri

Pregătiri pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024 la Călărași. Unde vor funcționa Biroul Electoral Județean și Biroul Electoral de Circumscripție Județean

Published

on

Instituția Prefectului – Județul Călărași se află în plină pregătire pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, asigurând coordonarea procesului electoral la nivel local. Prefectul județului, Valentin Deculescu, a organizat o întâlnire de lucru cu toți factorii implicați, inclusiv cu judecătorii desemnați în cadrul Biroului Electoral Județean și Biroului Electoral de Circumscripție Județean. Cele două birouri vor funcționa la etajul 1 al Centrului Cultural Județean datorită spațiului generos. 

„Pentru scrutinele electorale prezidențiale și parlamentare depunem toate eforturile necesare privind coordonarea tuturor instituțiilor cu rol stabilit prin legislație, astfel încât procesele electorale să se desfășoare în cele mai bune condiții. În acest an, Biroul Electoral Județean și Biroul Electoral de Circumscripție Județean vor funcționa la etajul 1 al Centrului Cultural Județean din municipiul Călărași, foaierul de la intrare asigurând un spațiu generos pentru toate persoanele implicate în procesul electoral”, menționează prefectul Valentin Deculescu.

Biroul Electoral Județean Călărași pentru alegerea Președintelui României din 2024 va fi condus de judecătorul Andreea-Iulia Culcearu (președinte), secondată de judecătorul Dana-Elena Enescu (locțiitor), alături de judecătorii Oana Ionescu și un membru desemnat din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).

De asemenea, pentru alegerile parlamentare, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 12 Călărași va avea ca președinte pe judecătorul Cristina Imireanu, cu locțiitor judecătorul Monica Drumcea, susținuți de judecătorul Daniel Ciuciur și un membru AEP.

Anul acesta, românii vor fi chemați la urne trei săptămâni la rând, având în vedere că alegerile prezidențiale se votează în două ture. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, iar alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul doi).

 

Știri

Auchan și EduAct susțin elevii din Dorobanțu, Călărași, cu o donație de 100.000 de lei, în urma campaniei Back to School

Published

on

Zilele trecute s-a încheiat campania Back to School organizată de Auchan România, prin care retailerul a donat 100.000 de lei Asociației EduAct România. Fondurile sunt destinate susținerii programului „Eroi din viitor”, care sprijină dezvoltarea copiilor din satul Dorobanțu, județul Călărași. Acest proiect se concentrează pe abilitățile cognitive, sociale și emoționale ale celor peste 100 de copii din localitate, asigurând în același timp și o masă caldă zilnică. Activitățile au loc într-un centru multifuncțional al școlii din comună, construit acum un an de EduAct și partenerii săi. 

Campania Back to School, desfășurată între 29 august și 17 septembrie 2024, a fost dedicată vânzării de rechizite eco-friendly din care o parte din venituri a fost direcționată către programul educațional. „Suntem bucuroși să continuăm parteneriatul cu EduAct și recunoscători să ne implicăm astfel în formarea generațiilor viitoare. Ne invităm pe această cale clienții să descopere colecțiile de produse prietenoase cu mediul, rechizite realizate din materiale sustenabile sau reciclate. Simpla achiziție a unui astfel de produs înseamnă acum nu doar un gest responsabil față de mediu, ci și o șansă la educație oferită unui grup vulnerabil”, a declarat Corina Dospinoiu-Imre, Director Sustenabilitate Auchan România, la începutul campaniei.

Programul „Eroi din viitor” implementat de Asociația EduAct vine ca o soluție pentru combaterea abandonului școlar și pentru îmbunătățirea educației copiilor din mediul rural. Activitățile au loc în centrul multifuncțional al școlii din Dorobanțu, construit anul trecut cu sprijinul financiar al Auchan și al altor companii. „Obiectivul Asociației EduAct este să completeze cu educație non-formală curricula școlară și să participe la reducerea punctelor de abandon școlar, a absențelor și a numărului de repetenți în unitățile de învățământ în care intervine”, a declarat Ioana Breazu, Communication&Fundraising Manager, EduAct.

Această inițiativă este vitală în contextul în care rata abandonului școlar în România depășește 15%, iar riscul sărăciei afectează 34,5% din populație, în special în zonele rurale. Programul oferă sprijin nu doar la nivel educațional, ci și printr-un sprijin alimentar important pentru copiii din comunitatea locală, sub forma unei mese calde zilnic.

Continue Reading

Știri

Polițiștii din Călărași desfășoară activități preventive pentru siguranța elevilor la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”

Published

on

Polițiștii din Călărași au desfășurat pe 17 septembrie 2024 o serie de activități informativ-preventive la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”, în cadrul campaniei naționale „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, care are ca scop creșterea siguranței în mediul școlar. Campania urmărește conștientizarea elevilor cu privire la importanța unui climat educațional sigur, identificarea și prevenirea comportamentelor de risc, precum și promovarea unei platforme online dedicate informării în acest domeniu. Polițiștii le-au oferit elevilor sfaturi practice despre protejarea bunurilor, evitarea conflictelor și importanța comunicării deschise cu părinții și profesorii, subliniind că siguranța lor este o prioritate, iar activitățile preventive vor continua în școlile din județ.

Campania de conștientizare are trei direcții de acțiune majore: conștientizarea elevilor cu privire la siguranța școlară, informarea publicului despre comportamentele de risc și mecanismele de sesizare a faptelor antisociale, și promovarea platformei online www.sigurantascolara.ro, unde se pot găsi resurse și informații utile pentru siguranța elevilor, precum: 

  • informații și recomandări ale instituțiilor responsabile pentru crearea unui climat de siguranță școlară optim;
  • modurile de acțiune, procedurile și legislația incidentă domeniului siguranță școlară;
  • campanii/programe/proiecte de prevenire derulate la nivelul unităților de învățământ;
  • lecții de informare și prevenire, pe diferite teme și cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal), precum și datele de contact ale tuturor entităților naționale și locale cu responsabilități în acest domeniu

În cadrul întâlnirilor, polițiștii le-au oferit elevilor recomandări privind protejarea bunurilor personale, respectarea regulamentului intern al școlii și importanța evitării conflictelor. De asemenea, aceștia au subliniat importanța comunicării deschise cu părinții și profesorii pentru a soluționa rapid orice problemă apărută.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași subliniază că siguranța elevilor rămâne o prioritate, iar acțiunile preventive vor continua.

Continue Reading

Știri

Gazele naturale devin realitate în Roseți: Primarul Rîjnoveanu confirmă începerea lucrărilor de execuție

Published

on

Au început lucrările de execuție în cadrul proiectului de investiții pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna Roseți, județul Călărași. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Rîjnoveanu, care a confirmat că toate echipele de lucru sunt deja pregătite.

„Pe toată lumea interesează acum cum stăm cu înființarea sistemului de gaze la nivel de comună. Trebuie să vă comunic cu satisfacţie că mâine începem lucrările de execuţie”, a declarat primarul pe 18 septembrie pentru Arena Media.  „Ieri a avut loc o şedinţă în care s-au stabilit linii de acţiune a celor 12 formaţii care vor lucra aici. Aşa cum am mai spus, eu am avut promisiunea certă că în 6 luni de zile vom avea gaze în localitatea Roseţi. Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare, însă deocamdată mâine predăm amplasamentul şi începem lucrările. Constructorul are adresa de începere a lucrărilor, expertul din partea Buzăului este deja nominalizat, dirigintele de şantier este stabilit – toată lumea e pe poziţii ca să înceapă treaba. Cât va dura, nu ştiu. În mod normal 22 de luni. În condiţiile în care aş fi avut continuitate, aveam promisiunea certă de 6 luni de zile. S-ar putea să se ţină de cuvânt. Chiar nu ştiu ce va fi”, a mai menționat Rîjnoveanu. 

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare estimată la aproximativ 50 de milioane de lei și prevede realizarea unei rețele de 37,057 km, 1.755 de branșamente și instalații pentru instituțiile publice, dotate cu sisteme SMART de măsurare și control.

Nicolae Rîjnoveanu a avut una dintre cele mai longevive cariere în calitate de primar al comunei Roseți din partea Partidului Social Democrat, și a declarat în mai multe rânduri că proiectul de înființare a unui sistem de gaze în localitate reprezintă un proiect de suflet. În perioada ce urmează, Rîjnoveanu v-a preda ștafeta lui George Chiriță, candidat pe listele Partidului Social Liberal. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate