Connect with us

La zi

Valul de căldură crește numărul de aparate de aer condiționat achiziționate. Timpul de așteptare pentru instalarea aparatelor depășește o perioadă de 30 de zile

Published

on

Cererea pentru aparate de aer condiționat crește odată cu temperaturile. Astfel, listele de așteptare pentru instalarea sistemelor de climatizare au devenit o realitate obișnuită, relatează euronews.ro.

Căldura insuportabilă din locuințele românilor îi determină pe mulți să-și instaleze aparate de aer condiționat. Canicula din această vară pare să fie benefică pentru patronii magazinelor de electrocasnice. Reprezentanții acestor unități comerciale afirmă că, de la începutul verii, cererea pentru astfel de produse a crescut în mare procent, prelungind totodată și timpul de așteptare pentru instalarea aparatelor.

Pe site-ul unei companii de instalare a sistemelor de răcire, pe pagina principală apare următorul anunț:

„Din pacate, toate comenzile si montajele plasate online in acest moment au un termen de +21 zile pentru finalizare. Ne cerem scuze pentru problemele întâmpinate cu liniile telefonice. Volumul apelurilor primite depășește capacitatea noastră de a răspunde” conform euronews.ro.

Pentru a face față cererii ridicate, echipele de instalare muncesc până la 10 ore pe zi, chiar și în condiții de căldură extremă.

”Din cauza cererilor, de la ora 9 intrăm în casa clientului și terminăm, de multe ori, la 7 după-amiaza. Pe zi, cam 5 aparate se instalează – 4-5 aparate. Sunt situații în care facem o instalare într-o oră – o oră jumate maxim, situații în care facem o instalare și în 3 ore”, a declarat Marius Cinieru, instalator, pentru sursa citată anterior.

În medie, un aparat de aer condiționat costă 2.000 de lei. Adăugând și costurile de instalare, prețul poate crește cu cel puțin 500 de lei.

Ce aparate de aer condiționat preferă românii

Printre preferințele consumatorilor români se remarcă branduri cunoscute precum Gree, Yamato, Haier, Midea, Hitachi și Samsung.

Advertisement

De asemenea, la achiziția aparatelor de aer condiționat, românii pun accent pe următoarele caracteristici:

  • Eficiență energetică – preferă echipamente din clasele A+ și A++;
  • Capacitate de peste 12.000 BTU;
  • Funcție de încălzire și, opțional, ventilare și dezumidificare;
  • Tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin reglarea funcționării compresorului. Aceasta tehnologie asigură atingerea rapidă a temperaturilor dorite, reducerea timpului de pornire cu o treime, scăderea consumului de energie cu până la 30% și eliminarea fluctuațiilor de temperatură;
  • Să poată fi conectate la Internet prin Wi-Fi;
  • Ușor de întreținut;
  • Ușor de accesat și setat, de controlat și programat, cu control din aplicații dedicate.

 

Meteo și Mediu

Weekend cu ploi în județul Călărași

Published

on

Avertizare meteo: Cod Galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică în județul Călărași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben valabilă pentru județul Călărași, începând de sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 15:00, și până duminică, 6 octombrie 2024, ora 12:00. În acest interval, se așteaptă averse semnificative și instabilitate atmosferică accentuată.

Conform ISU Călărași, cantitățile de apă vor fi cuprinse între 20-30 l/mp, iar local se pot înregistra chiar și valori de 40-50 l/mp. De asemenea, există riscul producerii unor fenomene severe precum ploi torențiale cu intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri de precauție, să evite deplasările inutile și să își asigure bunurile în cazul unor precipitații abundente.

Continue Reading

La zi

Amenajările cu saci de nisip făcute de Apele Române în Călărași au stârnit valuri de critici și ironii: ”Am crezut că sunt la mișto pozele”

Published

on

În ultimele zile, angajații de la Apele Române au construit diguri provizorii din saci de nisip în județul Călărași, iar imaginile apărute online au generat o serie de critici și ironii.

Angajații Apele Române au instalat aceste diguri provizorii pentru a preveni inundațiile, dar intervenția lor a fost intens ironizată în mediul online. „Munca” lor a stârnit numeroase reacții negative din partea utilizatorilor rețelelor sociale.

Reacțiile românilor au fost dominate de furie și ironie, criticând sacii de nisip folosiți de Apele Române pentru a construi diguri temporare în Călărași. Mulți au considerat măsurile insuficiente și luate în grabă.

„Sute de saci se montează în zonele Ciocăneşti şi Baital de pe braţul Borcea din judeţul Călăraşi prin realizarea unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă. Intervenim cu forţe proprii în toate zonele vulnerabile, astfel încât tranzitarea debitelor să se realizeze în siguranţă,” a declarat Administrația Națională Apele Române (ANAR) pe pagina sa de Facebook.

Amenajările făcute de Apele Române la Ciocănești și Baital, pe brațul Borcea, au fost intens criticate și ridiculizate pe rețelele de socializare, unde internauții au considerat că măsurile luate sunt ineficiente și pripite. „Dacă și ăsta e zid de apărare contra inundațiilor, cred că ar trebui să vă dați toți șefii demisia de la Apele Române și să plecați acasă! Oricum sunteți puși acolo politic și nu aveți nicio legătură cu domeniul,” a scris un utilizator.

Un alt comentariu pune la îndoială capacitatea acestor saci de nisip de a opri o viitură pe Dunăre: „O viitură se oprește fix în sacii voștri! Doamne ferește! Multă minte vă lipsește!”

Românii au ironizat în mod constant „zidul” de apărare realizat din saci de nisip, comentând sarcastic: „Se vede că nu ați avut parte de lego în copilărie.”

Deși Apele Române au oferit explicații, susținând că lucrarea respectă normativele și face parte dintr-un plan de apărare mai amplu, valul de ironii nu s-a oprit. Un alt comentariu notează: „Fi-miu are 7 ani. Fi-mea are 5 ani. Eu pot să pun pariu că dacă îi aduc la fata locului cu 2 basculante de lego, vor inventa un sistem de 5 ori mai bun decât mizeria asta sinistră. Până și ei m-au întrebat: tati, de ce au pus sacii în picioare? Când vine apa mare nu o să îi împingă peste cap?”

Altcineva adaugă: „Se vede că nu ați avut parte de lego în copilărie! Bravo, tot așa să continuați, România lucrurilor bine făcute / Eu am crezut că sunt la mișto pozele care circulau pe net. Am zis că vrea careva să vă denigreze.”

Advertisement
Continue Reading

La zi

Avarie pe rețeaua de apă din municipiul Călărași: alimentarea va fi sistată pe strada Dobrogei

Published

on

Operatorul regional de apă și canalizare, EcoAqua S.A., a transmis o informare importantă pentru locuitorii municipiului Călărași. În cursul zilei de 2 octombrie, alimentarea cu apă potabilă va fi sistată temporar pe strada Dobrogei, în zona cuprinsă între Strada Plevna și Strada Rahova, din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de distribuție.

Echipele de intervenție ale EcoAqua vor lucra pentru remedierea situației și estimează că alimentarea cu apă va fi oprită aproximativ două ore.

Reprezentanții operatorului își cer scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de această întrerupere temporară și asigură cetățenii că se vor lua toate măsurile necesare pentru ca problema să fie soluționată cât mai rapid.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate