Connect with us

Breaking News

Tinerii au luat astazi parte la evenimentul “Este cool sa fii mobil” organizat de U.S.A.M.V.- filiala Călărași

Published

on

Nou eveniment în Călărași. În data de 26 februarie a.c, în sala de Consiliul Local s-a desfășurat o nouă etapă din cadrul proiectului transfrontalier, proiect coordonat de managerul de proiect Daniela Crețu, director al USAMV București, filiala Călărași și Viorel.

Scopul proiectului este de formare profesională, leadership, antreprenoriat, cursurile de interculturalitate și practică la angajatori din Călărași, Silistra și Ruse. În agenda proiectului sunt introduse și trei proiecte de informare și distribuire a broșurilor “E cool să fii informat”, una din zilele de informare fiind luni, 26 februarie în Călărași.

Advertisement

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, filiala Călărași  este organizatorul evenimentului de informare  „E cool să fii mobil” – dezvoltarea căilor de carieră și mobilitatea  tinerilor pe piața muncii transfrontaliere, la care au participat studenți și elevi  călărășeni, cărora le-a fost distribuită broșura „E cool să fii mobil”, ca unul dintre rezultatele intermediare  ale proiectului şi sursă de informare privind caracteristicile pieței muncii transfrontaliere România – Bulgaria.

Evenimentul s-a desfășurat în sala Consiliului Local din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Invitați ai, Marian Dinulescu – vicepreşedinte C.J., Magdalena Cotelnic – consilier  EURES Călărași și alte personalități locale.

Din alocuțiunile invitaților s-au subliniat importanța inserției ușoare a tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă și carieră, ajungând la o dezvoltare atât personală, cât și profesională, ajungând la obținerea de resurse umane performante cu rezultate eficiente pe plan economico-social.  Din alocuțiunile invitaților s-au subliniat importanța inserției ușoare a tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă și carieră, ajungând la o dezvoltare atât personală, cât și profesională, ajungând la obținerea de resurse umane performante cu rezultate eficiente pe plan economico-social.

Advertisement

Manager proiect – Daniela Crețu:  În primul rând, este vorba de integrare și coordonare transfrontalieră între universități, agenți economici, instituții, care pot oferi informații despre modul de angajare al tinerilor, de o partea și de alta a Dunării. Nu în ultimul rând, este vorba de integrarea facilă a absolvenților pe piața muncii. Pentru că, așa cum știți, din experiențele pe care le avem, din păcate, nu întotdeauna tinerii își găsesc locul de muncă pe care îl doresc. De foarte multe ori trebuie să treacă prin multe alte job-uri până ajung acolo unde își doresc. Poate că, prin ceea ce propunem prin acest proiect, prin ceea ce am făcut deja în cadrul acestui proiect, prin parteneriatul pe care îl încheiem în cadrul acestui proiect, cu siguranţă reușim să îi ajutăm pe tinerii din Călărași. Așadar, ne propunem un target de minim 6000 de persoane care să fie informate, care să știe despre ce este vorba în cadrul proiectului nostru și mai departe, să știe cum să acceseze un loc de muncă prin toate posibilitățile pe care le are. Proiectul, prin materialele pe care le vom difuza, în același timp, prin site-ul pe care astăzi în vom prezenta.

Grupul ţintă pe care îl vom forma este format din 52 de studenţi, 20 de stundeți din Bulgaria, 32 de stundeți din România. După cum știți, am extins acest grup, mai ales la competențe lingvistice, la cursul de limba Bulgară pentru că au fost solicitări mai mari. La grupul țintă se adaugă și 20 de cadre didactice din Bulgaria și 20 de cadre didactice din România.  În luna martie vom semna un acord colaborativ între instituții pentru a vă ajuta pe voi, tinerii să ocupați un loc de muncă așa cum vă doriți.

De asemenea, în urma întâlnirilor din anul 2017 am realizat un material expus pe broșurile pe care le aveți în față, cu titlul “E cool să fii mobil”.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Viiturile amenință județul Călărași – Localitățile Ciocănești și Borcea, în pericol de inundații!

Published

on

Sute de saci de nisip sunt montați în regim de urgență în localitățile Ciocănești și Baital, pe brațul Borcea, în județul Călărași, pentru a preveni dezastrul cauzat de creșterea alarmantă a debitului Dunării. Reprezentanții Apelor Române au demarat acțiuni de construire a unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă, pentru a proteja comunitățile locale.

Echipele Apelor Române Buzău-Ialomița, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași, acționează non-stop pentru a ridica aceste bariere temporare. Peste 400 de saci au fost deja plasați pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, iar alți 180 de saci au fost montați pe 150 de metri în zona Ciocănești.

Advertisement

Debitul Dunării, aflat astăzi la 7300 mc/s, este în creștere rapidă și se preconizează că va atinge 8000 mc/s în următoarele zile. Echipele continuă să monitorizeze situația și sunt pregătite să ridice nivelul digurilor dacă debitul va crește din cauza precipitațiilor suplimentare. Prognozele indică valori de până la 9500 mc/s pe anumite secțiuni din aval de Turnu Măgurele.

Reprezentanții Apelor Române au avertizat că, în cazul apariției unor breșe, intervențiile vor fi extinse pentru a proteja cât mai multe zone.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași, sub cod portocaliu de ploi torențiale. Sunt așteptate precipitații de peste 100 l/mp

Published

on

Începând cu data de 29 septembrie 2024, ora 10:00, și până pe 30 septembrie, ora 12:00, jumătatea de vest a județului Călărași se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă. Conform informărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în acest interval se așteaptă averse torențiale și furtuni puternice, cu cantități de apă cuprinse între 50 și 90 l/mp, iar în unele zone izolate cantitățile ar putea depăși 100 l/mp.

Fenomenele meteo prognozate includ nu doar precipitații abundente, ci și intensificări ale vântului, care pot amplifica riscul de inundații locale și alte pagube materiale. Locuitorii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să evite deplasările inutile pe durata avertizării.

Advertisement

Cetățenii din zonele vizate sunt sfătuiți să-și protejeze bunurile și să fie atenți la actualizările meteorologice. Se recomandă verificarea scurgerilor de apă din gospodării și asigurarea că rigolele și canalele de scurgere nu sunt blocate pentru a preveni acumularea de apă.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

Advertisement

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Advertisement

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate