Connect with us

La zi

Românii pot zbura din nou către SUA. Primul zbor direct a avut loc după o pauză de peste 20 de ani

Published

on

După 20 de ani, românii au din nou posibilitatea de a zbura direct din România spre SUA. Astăzi, 7 iunie, a avut loc primul zbor către New York, operat de compania aeriană HiSky care a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu o întârziere de 40 de minute, cauzată de procedurile de securitate.

Acesta este primul zbor transatlantic direct operat de o companie aeriană de linie, care pleacă din România, după o pauză de peste 20 de ani. Durata zborului neîntrerupt este de aproximativ 10 ore.

”Vineri, 7 iunie, la ora 09:00, zborul cu numărul H4101 al companiei aeriene HiSky a decolat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, cu destinaţia New York. Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330, cu înmatricularea românească YR-KID, este aşteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore”, a transmis compania, conform stirileprotv.ro.

Potrivit unui comunicat al companiei, zborurile regulate între Aeroportul Henri Coandă din București și Aeroportul John F. Kennedy din New York vor avea o frecvență de patru curse pe săptămână.

Plecarile din România sunt programate în fiecare luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Avionul HiSky va decola din București la ora 8:30 și va ajunge la New York la ora 11:35, ora locală. Zborurile de întoarcere vor decola în aceleași zile de pe Aeroportul JFK la ora 13:25 și vor ateriza la Otopeni la ora 6:15, ora locală.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, cu prețuri începând de la 349 de euro pentru clasa economic și 1.899 de euro pentru clasa business.
Odată cu lansarea rutei între București și New York, HiSky devine prima companie privată din istoria aviației românești care operează zboruri programate către Statele Unite ale Americii. De asemenea, HiSky este primul operator aerian care include această destinație în programul său regulat, după ce zborurile companiei naționale au fost sistate în 2003.
La manșa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA se află chiar directorul general al companiei HiSky, Iulian Scorpan, pilot comandant cu o experiență de peste 20 de ani.
„Alături de pasagerii pe care îi avem la bord pentru zborul către New York, trăim, astăzi, un moment remarcabil, iar ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. Suntem extrem de onoraţi să fim compania care reuşeşte să îndeplinească această dorinţă a pasagerilor din România şi din diaspora. Le mulţumim tuturor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, în ultimii trei ani, pe rutele din Europa. Asta ne-a oferit curajul şi energia de a îndrăzni să visăm la călătorii peste ocean şi, iată că, după multă muncă, decolăm, pentru prima dată, către New York. După realizarea de astăzi, următorul vis, pe care sunt convins că îl vom îndeplini curând, este să aterizăm la New York cu primii pasageri români care păşesc pe pământ american, fără viză”, a declarat Iulian Scorpan, potrivit sursei anterior menționate.

La zi

ECOAQUA Călărași pregătită pentru intervenții în timpul codului portocaliu de vreme severă

Published

on

În contextul avertizărilor meteorologice emise pentru județul Călărași, care includ un Cod Portocaliu de ploi torențiale și vânt puternic în perioada 29-30 septembrie 2024, ECOAQUA Călărași anunță că este pregătită să intervină rapid pentru a gestiona acumulările de apă și situațiile de urgență.

Conform prognozelor, cantitățile de apă vor ajunge la 50-90 l/mp, iar izolat pot depăși 100 l/mp, creând riscul de inundații în diferite părți ale orașului. În acest context, ECOAQUA a mobilizat echipe de intervenție care vor acționa în regim de urgență pentru a preveni și a reduce impactul inundațiilor asupra locuitorilor și infrastructurii.

„Echipele noastre sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp posibil pentru a evacua apa acumulată și a gestiona toate situațiile care apar din cauza precipitațiilor abundente”, a declarat reprezentantul ECOAQUA Călărași.

ECOAQUA colaborează strâns cu Primăria Călărași și alte autorități locale pentru a asigura o coordonare eficientă a eforturilor de intervenție. Operatorul a pus la dispoziție echipe care vor monitoriza în permanență situația și vor răspunde rapid oricăror solicitări venite din partea cetățenilor.

Pentru a raporta acumulări de apă sau alte probleme legate de infrastructura de apă și canalizare, cetățenii sunt rugați să contacteze echipele ECOAQUA la numărul de telefon 0732 334 950. Operatorul încurajează locuitorii să semnaleze orice situație de urgență, pentru a asigura o intervenție promptă și eficientă.

Continue Reading

La zi

Pompierii călărășeni au intervenit în localitățile afectate de viituri din județul Galați

Published

on

pompieri calaraseni la viituri

În urma viiturilor devastatoare care au lovit mai multe localități din județul Galați și Vaslui, pompierii călărășeni s-au mobilizat pentru a oferi ajutor locuitorilor afectați. 

„Felicitări… Pare o poză de grup obișnuită! Dar spune mult mai mult de atât! Fiecare dintre băieții noștri a muncit mult în aceste zile pentru oamenii din Galați, care au fost loviți de natura dezlănțuită, după ce viiturile au izbit cu toată forța case, gospodării și tot ce au mai prins în cale! Este o poză de final de misiune! Salvatorii călărăşeni au satisfacția că au pus umărul și au ajutat pentru revenirea la starea de normalitate a unor comunități! Se întorc acasă cu mulțumirea unei alte misiuni duse la bun sfârșit! Felicitări băieți! Oamenii știu că se pot baza pe voi oricând, pentru că le-ați câștigat încrederea prin faptele voastre!”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași pe rețelele de socializare.

Mobilizați imediat după ce a fost confirmată necesitatea unei intervenții în județul Galați, pompierii călărășeni au participat la operațiuni complexe de salvare și protecție, îndepărtând apa din locuințe, evacuând gospodăriile afectate și asigurând protecția infrastructurii locale. Misiunea lor s-a încheiat cu succes, iar aceștia se întorc acasă cu satisfacția că au contribuit la restabilirea normalității în comunitățile afectate de inundații.

Felicitări salvatorilor călărășeni pentru încă o misiune dusă la bun sfârșit!

Continue Reading

La zi

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, prezent în județul Călărași: Au fost demarate lucrări pentru consolidarea digurilor

Published

on

Luni, 23 septembrie 2024, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat o vizită de lucru în județul Călărași, concentrându-se asupra riscurilor crescute de inundații în această zonă. Însoțit de prefectul județului, Valentin Deculescu, și de specialiști ai Apelor Române și ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ministrul Fechet a vizitat unul dintre punctele critice din zona Borcea, unde se desfășoară lucrări esențiale pentru prevenirea inundațiilor.

Prefectul Valentin Deculescu a subliniat importanța acestei acțiuni: ”În cursul serii de luni, am revenit la unul dintre punctele critice ale județului Călărași, mai precis pe digul de apărare din zona Borcea, unde se efectuează lucrări provizorii de dublare a digului pentru prevenirea inundațiilor. L-am avut alături pe Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, care monitorizează constant, alături de specialiști ai Apelor Române și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, zonele cu riscuri mari de inundații. În contextul în care debitul Dunării crește este normal să fim în alertă, iar măsurile proactive sunt esențiale în aceste zile. Județul Călărași este pregătit să facă față unor eventuale crize cauzate de inundații și pot să spun că vor fi luate toate măsurile necesare pentru gestionarea cu operativitate a tuturor posibilelor situații. Premergător acestor măsuri am solicitat instituțiilor cu atribuții să fie pregătite cu materialele necesare, mijloace și echipe de intervenție pentru a acționa în cazul în care situația o va impune”, a precizat prefectul Valentin Deculescu într-o postare pe pagina oficială a Instituției Prefectului Județul Călărași.

Lucrările de dublare a digului, desfășurate pe o lungime de 350 de metri, sunt realizate în regie proprie de Apele Române, filiala SGA Călărași, și reprezintă o primă etapă înaintea construirii unui nou dig, menit să ofere o linie de apărare consolidată pentru această zonă. Autoritățile locale au fost deja mobilizate pentru a se asigura că materialele necesare și echipele de intervenție sunt pregătite în caz de urgență.

Continue Reading

Cele mai vizualizate