Connect with us

La zi

Mega Image retrage de la vânzare un produs frecvent cumpărat de români. „S-a detectat prezența pesticidului”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară referitoare la un produs vândut în rețeaua de magazine Mega Image.

Produsul vizat este “Gaea, Ulei de măsline extravirgin pentru salată 500ml”, identificat cu numărul de lot L4009 și data de expirare în iulie 2025.

Advertisement

Conform comunicatului emis de ANSVSA, produsul a fost retras deja din magazine. ”Retragerea produsului de pe piață și rechemarea
acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s-a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm că lotul L4009 cu temenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s-a detectat pesticidul „clorpirifos” au declarat autoritățile.

Cei care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume și să-l distrugă sau să-l returneze la magazinele de unde l-au cumpărat. Pentru a primi restituirea banilor, este necesar să se prezinte bonul fiscal. „Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal” transmit reprezentanții Mega Image.

Consumatorii sunt încurajați să returneze produsul până la data de 24.05.2024, conform informațiilor furnizate.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre” au mai adăugat reprezentații rețelei de magazine Mega Image.

Advertisement

Pesticidul „clorpirifos”, interzis în Uniunea Europeană din ianuarie 2020

Din ianuarie 2020, insecticidul clorpirifos a fost interzis în Uniunea Europeană. Această interdicție a fost instituită în urma evaluării realizate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, care a analizat mii de studii.

Un studiu de imagistică cerebrală efectuat de cercetătorii de la Columbia Center for Children’s Environmental Health de la Mailman School of Public Health, Duke University Medical Center, Emory University și New York State Psychiatric Institute a jucat un rol esențial în decizia de interzicere a acestui insecticid. Studiul a fost finalizat înainte de impunerea interdicției și a implicat o cohortă de 40 de copii cu vârste între 5 și 11 ani.

Expunerea la acest insecticid a fost asociată cu creșterea riscului de apariție a unor afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul, dificultăți de concentrare la școală pentru copii și leziuni cerebrale permanente la cei care au consumat legume și fructe tratate după recoltare cu acest produs.

Advertisement