Connect with us

Știri

O delegație din SUA prezentă la Consiliul Județean numește județul Călărași „locul de naștere al baseball-ului românesc”! Cine sunt Peter Caliendo și Ed Hickox

Published

on

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a avut o întâlnire ieri cu Peter Caliendo, vicepreședinte ISG Baseball, și cu Ed Hickox, arbitru Major League. Americanii au venit în județ la invitația directorului Clubului Sportiv Școlar (CSS) Marius Tătaru, pentru a identifica posibilități de sprijin și parteneriat pentru dezvoltarea baseball-ului călărășean. 

Delegația din Statele Unite ale Americii au numit județul Călărași „locul de naștere al baseball-ului românesc”, atunci când au făcut referire la situația acestui sport în teritoriu, dar și la nivel național, mai precizează Consiliul Județean Călărași.

Vicepreședintele Ion Samoilă a menționat că toate sporturile de echipă sunt prioritare pentru administrația locală actuală, mai ales că este deja în plan construirea unui teren multisport care să vină în completarea infrastructurii sportive actuale și de care să beneficieze viitoarele generații de sportivi călărășeni.

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, a adăugat la rândul său că este onorat de vizită și că plănuiește să susțină în continuare sportivii din punct de vedere financiar chiar prin construirea unui teren de baseball. 

Advertisement

„Baseball-ul călărășean este recunoscut și în afara granițelor grație implicării călărășenilor, Ion Bălan și Marius Tătaru, aflați în acest moment în board-ul Federației Române de Baseball și Softball. Primăria și Consiliul Local municipal au făcut deja pași în direcția susținerii și promovării baseball-ului, anul trecut asigurând finanțarea necesară participării echipei CS Leaders Călărași, antrenată de profesorul Bălan, la o competiție europeană de anvergură”, a transmis Marius Dulce. 

30 de ani de baseball călărășean

Secția de baseball a CSS Călărași și-a demarat activitatea în anul școlar 1992-1993, deci acum 31 de ani, cu o grupă de avansați și una de începători. Ei au fost coordonați de profesorul Alexandru Vasilache, unul din promotorii acestui sport în România.

Acum, cei pasionați de sportul american sunt antrenați de Ion Bălan încă de la începutul anilor 2000. În perioada 2003-2007, Bălan a fost antrenor al echipelor de baseball juniori II și III ale României, după ce mai mulți ani el însuși a jucat în teren, scrie Adevărul. Aceeași sursă precizează că Ion Bălan a fost desemnat cel mai tehnic jucător al anului 1994. 

„Am început ca junior la Clubul Sportiv Școlar Călărași, iar după ani de muncă am ajuns să fiu antrenor. Este o mare bucurie că pot să-i văd crescând și făcând performanță”, preciza Ion Bălan într-un articol publicat în 2011 de Adevărul

CSS Călărași a câștigat de-a lungul anilor sute de trofee, medalii și titluri, alături de cei pe care îi antrenează la baseball. 

Advertisement

Cine sunt cei doi americani?

Peter Caliendo a obișnuit să fie antrenor al echipei naționale de baseball a SUA, este autor al cărții „Youth Baseball Drills” și recipient al premiului de merit al Asociației Americane a Antrenorilor de Baseball (American Baseball Coaches Association Meritorious Award). ISG Baseball, unde este vicepreședinte, este un ONG fondat în 1985 ce își propune să ajute cluburile și federațiile individuale în creșterea și dezvoltarea lor rapidă prin programe de pregătire a antrenorilor. 

Edwin William Hickox  este un arbitru american pensionat din Major League Baseball. El a lucrat în Liga Americană din 1990 până în 1999 și în Major League Baseball din 2005 până la retragerea sa în 2023.

Advertisement

Știri

Peste 260 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante pentru săptămâna 20.05 – 26.05.2024. În total, 263 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment.

Din analiza ofertelor disponibile, se remarcă diversitatea și disponibilitatea posturilor, acoperind nevoile multiple ale pieței muncii.

Sectorul Public:

Advertisement

În sectorul public, Serviciul Județean de Ambulanță din Călărași oferă un post de Auditor Public Intern Gradul I, cerând o diplomă de licență în științe juridice și un certificat de absolvire a unui curs de auditor, cu termen limită pentru depunerea dosarelor până la data de 31 mai 2024.

Sectorul Economic:

În sectorul economic, ECOAQUA SA are disponibile mai multe poziții, inclusiv pentru economiști, ingineri, instalatori și electricieni, toate fiind poziții cu program full-time.

Sectorul Serviciilor:

Pentru cei interesați de domeniul serviciilor, oferta este bogată și variată. De la agenți de asigurare și consultanți până la personal în domeniul ospitalității și al securității, companii precum GENERALI – ROMANIA și R&S GUARD SECURITY SRL oferă mai multe posturi vacante.

Advertisement

Sectorul Industrial:

În domeniul industrial, companii precum CATEX INDUSTRY SA și CONFEX SRL caută operatori de mașini de cusut, ambalatori și lucrători necalificați pentru a completa echipele lor.

Construcții:

În sectorul construcțiilor, există o cerere mare pentru zidari, fierari, zugravi și alți lucrători calificați. Companii precum PHOENIX PROD SRL și ZMC TRADING SRL oferă oportunități de angajare în diverse poziții legate de construcții și lucrări de terasamente.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile de la Strada București din municipiul Călărași: „De multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”

Published

on

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile pe care le-a avut proiectul de modernizare al străzii București din municipiul Călărași, însă „e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023”, spune primarul într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat. Acesta dă vina atât pe pandemie, pe creșterea prețurilor a materialelor de construcții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar mai spune și că „de multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”. Reabilitarea și modernizarea străzii și prelungirii București nu este nici acum gata. 

„Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023, dar ideea este că trebuia să închidem proiectul. Trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a declarat Marius Dulce. 

Proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional trebuia să fie gata acum cinci luni. Primarul a vorbit și dacă acei „alții” pe care i-a menționat în conferința de presă vor fi trași la răspundere pentru întârzieri. 

„Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a precizat acesta. 

Advertisement

Pentru că nu a fost terminat la timp, în decembrie 2023, proiectul a fost fazat pentru a nu se pierde finanțarea, potrivit Canal Sud

Continue Reading

Știri

Peste 300 de elevi din toată țara au participat la Concursul de Știință și Tehnică din cadrul unui eveniment al Bibliotecii Județene Călărași

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași „Alexandru Odobescu”, în parteneriat cu Fundația G.I.I.F. și cu susținerea Consiliului Județean Călărași, au derulat pe 17 mai 2024 Concursul de Știință și Tehnică, din cadrul evenimentului „Manifestările Științei și Tehnicii Școlare Florin Vasilescu”. Peste 300 de elevi din toată țara au participat cu proiecte anul acesta la cele două secțiuni: Știință și Tehnică, și Fizica în Imagini. 

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, concursul „Florin Vasilescu” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare din partea Ministerului Educației. 

În acest an concursul se desfășoară pe două secțiuni importante: 

  • Secțiunea Știință și Tehnică, pentru elevii de liceu, cu participare directă, unde au fost acceptate 16 lucrări: București – 2, Tulcea – 1, Cluj – 2, Vâlcea – 2, Sibiu – 1, Constanța – 1, Dâmbovița – 1, Oltenița – 1, Călărași – 4, Veliko Tarnovo – BG – 1.
  • Fizica în Imagini, pentru toate categoriile de vârstă școlară, cu participare indirectă, unde au fost acceptate 154 de lucrări / filme, astfel: secțiunea Novice –   43, secțiunea Ucenic –   73, secțiunea Maestru – 38.

În acest an s-au înscris 21 de județe, 53 de unități școlare și un număr de 332 de elevi participanți cu proiecte.

Din juriul din acest an fac parte: Claudia Maria Simonescu, prof.univ.dr. Facultatea de Chimie Universitatea Politehnică București și Radu Alin Vasilache, prof. asociat dr. Facultatea de fizică a Universității București. 

Advertisement

Invitați speciali ai evenimentului au fost din cadrul Biroului de comunicare al Academiei Române Carmen Dobre, șef birou, și Cătălin Mosoia, prof. dr. expert în comunicarea științei. 

În deschiderea manifestărilor, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a acordat diplome de onoare prof. univ. dr. Claudia Maria Simonescu și prof. asociat dr. Radu Alin Vasilache, dar și o diplomă de merit elevului Stîrcu Ion Alexandru, pentru cel mai tânăr participant de la Concursul de filme științifice: Fizică în imagini, în vârstă de 7 ani. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași, Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii Călărași și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu, și este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate