Connect with us

Actualitate

„Hai la PETscuială!”. Pescarii și vânătorii de la AGVPS Călărași, acțiune de ecologizare pe malul Canalului Siderurgic. Cum privesc cetățenii această inițiativă

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Sâmbătă, 13 aprilie, membri din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Călărași (AGVPS) s-au strâns pe malul Canalului Siderurgic Călărași pentru a desfășura o amplă acțiune de ecologizare a zonei.

Deși vremea a fost prielnică pentru o partidă reușită de pescuit, acești cetățeni au pus problemele mediului înconjurător pe primul loc, în această zi de weekend. De data aceasta, cei din cadrul AGVPS și-au dat întâlnire la „PETscuit”, într-o amplă acțiune de curățare a malului Canalului Siderurgic.

Atât angajați din cadrul asociației, cât și membrii ei, dar și cetățeni voluntari, implicați în protejarea mediului înconjurător, s-au concentrat să strângă cu minuțiozitate fiecare deșeu găsit de la un capăt la altul al malului. În total, aceștia au strâns 100 de saci de gunoi.

Advertisement

O astfel de acțiune nu numai că revigorează zona și ajută flora și fauna locală, ci este benefică și pentru cetățenii dornici să se recreeze prin pescuit, întrucât, de acum, pot desfășura această activitate într-o zonă curată.

După ce au terminat treaba, cei din AGVPS le-au împărtășit călărășenilor, pe Facebook, cum s-a desfășurat acțiunea de ecologizare, dar și rezultatul la care au ajuns:

„Astăzi, 13 aprilie 2024, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Călărași a organizat o acțiune de ecologizare pe malul Canalului Siderurgic Călărași numita “Hai la PETscuială!”. La această acțiune au participat angajații asociației, membrii pescari și vânători, dar și voluntari de toate vârstele. În urma acțiunii au rezultat 100 saci cu deșeuri (PET-uri, ambalaje, etc.)”.

Aceștia au atașat, de asemenea, și fotografii la postarea de pe social media, pentru a le arăta internauților ce au făcut, concret. Ulterior, oamenii din online au aplaudat inițiativa membrilor AGVPS pentru devotamentul lor față de problemele mediului și, totodată, ale comunității locale: „Felicitări! Exemplu de urmat/ În toate orașele ar trebui să se procedeze așa în fiecare primăvară. Felicitări!/ Bravo vouă!”.

Advertisement

Actualitate

Polițiștii călărășeni, amenzi usturătoare pentru comercianți, după ce au descoperit sute de kilograme de brânză vândută ilegal și detergent contrafăcut

Published

on

By

Miercuri, pe data de 15 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a transmis, prin intermediul unui comunicat, faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit o serie de practici ilegale în comerț, prin intermediul unei acțiuni pentru verificarea legalității activităților comerciale din magazine, piețe, târguri și centre agroalimentare.

Într-o societate comercială din municipiul Călărași s-au descoperit 500 de kilograme de brânză telemea, destinate vânzării, fără documente de proveniență corespunzătoare. Acesta nu a fost singurul caz. În paralel, au fost identificate și confiscate opt pungi de detergent praf, cu o marcă similară cu una înregistrată, semn că metoda contrafacerii este o  tot mai răspândită și în acest domeniu.

Autoritățile au intervenit prompt în acest caz. Împreună cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea legislației și au dispus confiscarea întregii cantități de brânză telemea. Acest demers nu numai că are consecințe financiare semnificative pentru comerciantul în cauză, dar și asupra siguranței alimentare a populației locale.

În plus, dosarul penal deschis pentru punerea în circulație a unor produse contrafăcute subliniază gravitatea situației. Astfel de practici nu numai că aduc prejudicii economiei, dar și pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor.

Advertisement

Această acțiune a polițiștilor demonstrează necesitatea continuării eforturilor de combatere a criminalității economice. Dincolo de cazurile individuale, aceste investigații arată o rețea complexă de activități ilegale, cu consecințe grave asupra economiei și societății.

Prin urmare, angajamentul autorităților de a continua investigațiile în acest domeniu este crucial pentru protejarea intereselor economice și a sănătății publice. Numai prin abordarea fermă a acestor probleme poate fi asigurat un mediu de afaceri corect și sigur pentru toți cetățenii.

Continue Reading

Actualitate

„SĂPTĂMÂNA ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 14-17 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Călărași demarează activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”. Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

Activitățile vor fi organizate și desfășurate zilnic, cu precădere de către Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Călărași, fiind angrenați și polițiști ale altor structuri.Polițiștii punctează subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, prevenirea consumului și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și nerespectarea vieții private.

Activitățile vor fi realizate în mai multe unități de învățământ din județul Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Peste 500 de litri de pesticide expirate descoperit de polițiștii călărășeni

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

La data de 13 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor, în cadrul Planului național de acțiune „FITOS 2024”.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 593 de litri de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite    deșeuri periculoase.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Advertisement

Dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată

La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, în comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 28 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit că asigurarea RCA este falsă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate