Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Poliția anunță că apelarea prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a structurilor specializate pentru soluționarea evenimentului. Apelarea abuzivă a numărului 112 se sancționează cu amendă între 1.000 și 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității, potrivit unui comunicat de presă.
Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 de lei.
Autoritatea accentuează că un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la cazurile aflate într-o urgență imediată.
Apelarea falsă a 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității. Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 de lei.
Motivele bizare pentru care oamenii sună la 112
Aflarea datei și a orei, aglomerarea traficului, încărcarea cartelelor de telefonie mobilă, inundațiile din apartament sau subsolul blocului, pierderea sau găsirea de obiecte personale, solicitarea informațiilor despre numărul de telefon nu reprezintă o urgență, amintește Poliția Română.