Connect with us

Știri

VIDEO. Valentin Popa a ieșit din spital. Consilierul județean face plângeri la DNA împotriva primarul Cătălin Iordache din Sohatu

Published

on

Valentin Popa a fost externat din spital după ce a fost agresat de către un grup de indivizi, presupus a fi afiliați la primarul Cătălin Iordache din comuna Sohatu. Incidentul a avut loc în urma unor tensiuni apărute între Popa și unii locuitori apropiati de primarul liberal al localității Sohatu. Potrivit unor surse, motivul conflictului ar fi fost o dispută pe teme locale, care a escaladat într-un act de violență.

După ce și-a revenit, în prima ședință extraordinară a CJ Călărași din 9 februarie, consilierul a adus noi precizări despre primarul Cătalin Iordache, despre care spune că a făcut sesizări către DNA în urma unor informații care conturează fapte de corupție sau cheltuieli nejustificate, achiziții la valori supraevaluate, încredințate direct unor firme din localitate.

Valentin Popa l-ar fi văzut pe primarul liberal Cătălin Iordache cărând documente prin primărie ce urmau să ajungă pe masa procurorilor DNA.

Vreau să-i transmit acum că am făcut către Direcția Națională Anticorupție. 1.118.000 de euro la Sohatu, 4 bănci în momentul în care am trimis Poliția Economică, că am făcut și pentru Poliția Economică, 4 bănci și 30 de metri pătrați de gazon. Deci asta s-a plătit la Sohatu. Peste 200.000 de euro placare polistiren peste polistiren. Cine credeți că a făcut acea lucrare? Ginerele lu’ Vasile Petrache. Acum, bărbatu’ lu’ directoarea de la școală, având un scandal cu mine, atunci, a venit și și-a cerut scuze. A spus că Vasile Petrache a venit cu familia lui și au placat acolo, peste 200.000 de euro. Când a venit la Sohatu, Vasile Petrache, nu avea curea la pantaloni, avea niște pantaloni de stofă, vorbesc serios, niște pantofi cu ciucuri. Și acum se face om, stă bine, e gras, e frumos, dar eu nu votez pentru PSD, ca să țină în minte.. eu votez proiecte pentru dezvoltarea județului – a spus Valentin Popa în cadrul ședinței de CJ din 9 februarie.

Advertisement

Contactat pentru un punct de vedere, primarul comunei Sohatu, Cătălin Iordache, afirmă că declarațiile consilierului județean Valentin Popa nu sunt adevărate. Întrebat dacă a fost audiat sau citat de DNA, edilul afirmă că singura instituție care l-a chemat la audieri a fost Inspectoratul de Poliție al Județului Călărași, la secția Poliția Economică. Au fost depuse documente privind toate achizițiile efectuate de autoritatea locală.

“Valentin Popa aberează, nu este nimic adevărat. A ieșit cu parcurile, vă trimit imagini cu parcurile cu au fost, fără bănci, fără nimic, cu tot ce s-a întâmplat aici. Am găsit un dezastru aici, peste tot, toate clădirile. Eu am întins banii peste tot, cum am știu eu.. să fac lucruri pentru localitatea asta. Legat de izolarea școlii cu polistiren, lucrarea a costat 400.000 lei, nu 200.000 euro. Despre băncile din parcul Progresu, o parte au fost donate de o primărie de sector din București, altele au fost achiziționate de noi, la prețuri care un sar de 15.000 lei toată achiziția, despre ce vorbim…” a explicat, pentru CălărașiPRESS, primarul Cătălin Iordache din Sohatu.

Imagini cu Școala din Sohatu în anul 2020

Intrebat despre incidentul violent petrecut între Valentin Popa și Șerban Marin pe 25 ianuarie, edilul spune că nu îl privește pe el ce se întâmplă între acele persoane. Fermierul Valentin Popa susținea că sistemul de supraveghere video a fost întrerupt intenționat pentru a nu exista probe video, iar de cealaltă parte, edilul justifică lipsa camerelor funcționale ca fiind o problemă tehnică a sistemului de supraveghere video pe care firma responsabilă de mentenanță trebuie să o rezolve.

“Camerele au funcționat, receiver-ul a înregistrat, da’ nu se poate scoate. Au venit cei de la poliție din Gălbinași, le-am dat acces la tot ce a fost nevoie. Nu e treaba mea ce s-a întâmplat, atunci, între ei” a mai precizat primarul din Sohatu.

Advertisement

 

Știri

Marius Dulce (PSD) refuză o dezbatere cu Alin Dragulin (PNL): „Ce să discute omul cu șobolanul?”

Published

on

Marius Dulce, președinte al PSD în municipiul Călărași și primar, răspunde negativ la invitația publică lansată de Alin Drăgulin (PNL), contracandidatul acestuia de la alegerile locale din 9 iunie. Dulce a spus că nu e dispus să participe la o dezbatere și că pot avea un dialog abia după alegeri. ”Nu, nu știu de ce aș face. Ce să discute omul cu șobolanul?”, a declarat acesta. 

Marius Dulce argumentează refuzul prin prisma programului încărcat: „Ce să discutăm în dezbatere publică. Eu nu mi-am luat concediu, de la ora 08:00 sunt în primărie până la ora 17:00, apoi intru în campanie. Dânsul să își spună proiectele, iar după 10 iunie putem discuta”.

Întrebat despre dreptul călărășenilor de a avea o dezbatere publică între cei doi contracandidați, Marius Dulce a spus că „cetățenii merită dezbaterea cu noi, în primul rând, când ne ducem să prezentăm în fața dânșilor ceea ce vrem să facem, iar dânsul trebuie să prezinte în fața cetățenilor ce vrea să facă”. 

Deși la nivel național, PSD și PNL se află într-o alianță politică, la nivel local au existat de mai multe ori neînțelegeri între organizațiile județene ale partidelor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Mutări în PSD Călărași. Partidul înlocuiește doi candidați, iar în alte patru localități nu are adversari. Vasile Iliuță: „Pot să spun că m-am bucurat”

Published

on

Partidul Social Democrat Călărași a avut astăzi prima conferință de presă de la începutul campaniei electorale, în cadrul căreia Vasile Iliuță a prezentat situația primarilor propuși să candideze din partea partidului la alegerile de pe 9 iunie. În mai multe localități, PSD nu are contracandidați, iar doi candidați au fost schimbați cu alte variante, precizează președintele organizației politice județene. 

Doi candidați au fost înlocuiți de Partidul Social Democrat Călărași, în urma unor analize interne efectuate, precizează Vasile Iliuță. E vorba de comuna de Cuza Vodă, unde Nelu Mușat a fost înlocuit cu Marian Vlășceanu, și de Lehliu Gară. 

„În urma analizei pe care am făcut-o la Cuza Vodă, s-a retras Nelu Mușat și a intrat în competiție fermierul nostru, Marian Vlășceanu. E clar că acum am găsit o soluție mai bună, acceptată de marea majoritate a cetățenilor și a agenților economici din Cuza Vodă. Am mai înlocuit și în Lehliu Sat vechiul candidat cu Stancu Cristian, un nou candidat. Celălalt era șofer pe un microbuz și nu putea să vină în campania electorală. Ne-am dat seama că dacă nu vom fi prezenți în campaniile electorale să susținem Partidul Social Democrat, o să avem o problemă”, a precizat Iliuță.

PSD Călărași are patru localități fără contracandidați: Mânăstirea, Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele. 

Advertisement

„Numai Partidul Social Democrat a depus liste de consilieri și de candidați în comunele Mănăstirea, Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele. Pot să spun că m-am bucurat. În localitățile unde nu avem primari, am văzut o echipă mult mai puternică decât în 2020 și cred că rezultatele vor fi pe măsura investiției politice pe care am făcut-o în cei trei ani jumate de când sunt președinte al Partidului Social Democrat și de când sunt președinte al Consiliului Județean Călărași”, a mai precizat președintele PSD Călărași în conferința de presă. 

Vasile Iliuță spune că a inclus toate nevoile oamenilor cu care a discutat în proiectele viitoare de guvernare și că „împreună vom moderniza Călărașiul așa cum vor cetățenii cu care stăm de vorbă și le promitem că vom duce la bun sfârșit proiectele propuse de către ei”. 

Continue Reading

Știri

Un contract istoric în regiunea Sud-Muntenia a fost semnat astăzi la Consiliul Județean Călărași. Ce presupune acesta și ce valoare are

Published

on

sursă imagini: Vasile Iliuță/Facebook

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, alături de Vasile Iliuţă, președintele Consiliului Județean Călăraşi, au semnat astăzi (16 mai 2024) un contract istoric al regiunii pentru modernizarea drumurilor judeţene din Călărași. E vorba de un contract în valoare de peste 77 de milioane de euro, al doilea ca valoare totală și primul în regiunea Sud-Muntenia ca lungime, potrivit lui Vasile Iliuță. În total, peste 100 de kilometri vor fi reabilitați. 

Proiectul „ Modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene DJ201B tronson DN31 – Ulmeni – Lunca (Ostrovu) – Frăsinet km 49+730 – km 81+290, DJ305 tronson Lunca (Ostrovu) – Lehliu Sat – Săpunari km 0+000 – km 33+529, DJ 313 tronson Săpunari – limită judeţ Ialomiţa km 28+700 – km 30+500 și DJ 309 – tronson Bogata – DJ 307A – Alexandru Odobescu – N. Bălcescu – Zimbru (DJ 304) – Făurei – Dănești (DJ 303) – Nucetu (DN3)”, finanţat în cadrul Programul Regional (PR) Sud-Muntenia (SM) 2021-2027, Prioritatea 4 – „O regiune mai accesibilă”, componenta dedicată drumurilor judeţene, are o valoare totală de peste 77,3 milioane de euro și a fost semnat astăzi de către Consiliul Județean Călărași, în calitate de beneficiar, împreună cu ADR Sud-Muntenia. 

Consiliul Judeţean Călăraşi va reconstrui şi moderniza 101,55 kilometri de drumuri judeţene şi aproximativ 24 kilometri de piste de biciclete.

„Un moment istoric pentru județul Călărași, care ne aduce tot mai aproape de obiectivul proiectului meu administrativ de a nu mai avea drumuri neasfaltate și să finalizăm astfel modernizarea și reabilitarea totală a infrastructurii rutiere județene. Colaborarea fructuoasă dintre CJ și ADR Sud-Muntenia este una consistentă, reală și îmi doresc să aducem cât mai multe fonduri în județul Călărași, pentru bunăstarea și dezvoltarea tuturor localităților”, a transmis Vasile Iliuță pe pagina personală. 

Advertisement

La evenimentul desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi au mai participat Gabriela Călin, director Autoritatea de Management PR SM 2021-2027, Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General din cadrul ADR Sud-Muntenia, Mihai Bogdan, administratorul public, şi primarii localităţilor străbătute de drumurile judeţe modernizate prin proiect.

Continue Reading

Cele mai vizualizate