Connect with us

Știri

Polițist local din Călărași, prins de o șoferiță în timp ce “pândea”. “A intrat după mine în magazin”

Published

on

Un nou scandal care implică polițiștii locali din Călărași este în plină ascensiune. “Pânda”, o practică polițienească, despre care mulți ar spune că nu s-ar mai practica, a ajuns să fie folosită într-un mod jalnic în zilele noastre, chiar și de polițiștii locali.

https://youtu.be/BX2piLueGLM

Este și exemplul unei șoferițe din Călărași care spune că a trăit o experiență cel puțin nedorită cu un echipaj de poliție locală din Călărași, despre care susține că a urmărit-o pe parcursul mai multor ore pentru a o prinde pe picior greșit.

Advertisement

S-a întâmplat la sfârșitul lunii noiembrie. Întâmplător sau nu, șoferița a plecat din fața blocului în același timp cu un echipaj de poliție care a venit la o sesizare în parcare la bloc. Câteva minute mai târziu, șoferița ajunge în altă locație. Coboră și petrece mai bine de 15 minute în incinta unui spațiu comercial. Pleacă de acolo și ajunge în incinta Complexului Catex, în fața magazinului DM. Parchează, coboară și pleacă.

De nicăieri, în spatele mașinii din care șoferița a coborât, în scurt timp, apare același echipaj de poliție de mai devreme, care sesizează că autoturismul acesteia era parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Polițistul pândar coboară, fotografiază mașina din față și din spate și se retrage în autospeciala de serviciu.

Nerăbdător să sancționeze greșeala șoferiței, polițistul local pleacă în căutarea acesteia… printre rafturile magazinelor…!

Legea este destul de limitată, iar competența polițiștilor la fel. Sancțiunile contravenționale pentru încălcarea legislației rutiere se pot aplica de polițiștii locali în conformitate cu OUG 195.

Advertisement

Dornic să scrie un proces verbal, intuiește unde s-ar afla șoferița și se duce după ea. Strategia agentului pândar pare bine pusă la punct. Intră într-un magazin din zona Complexului Catex din Călărași cu pretextul că își cumpără o pastă de dinți și se întâlnește cu șoferița prinsă pe picior greșit.

“A intrat după mine în magazin. Nu mi-a venit să cred când am văzut că mă caută printre rafturi să-și ceară documentele. A venit direct la mine, după ce m-a urmărit cu mașina o oră prin trafic să vadă ce fac. Nu mi se pare normal” – scrie șoferița pe un grup de Info Trafic din Călărași.

Dintr-o “greșeală”, o găsește printre rafturi și îi amintește că a parcat neregulamentar. Ies împreună pe ușă, iar polițistul cere documentele mașinii și ale șoferului și pleacă în mașina de poliție. După un timp, se întoarce la geamul șoferiței și îi spune că va primi sancțiunea prin poștă.

Astfel de gesturi sunt făcute frecvent de unii polițiști locali care încurcă pânda cu atribuțiile de serviciu. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă această pândă ar fi fost făcută și pentru a identifica acele persoane care vandalizează parcurile, sparg geamurile mașinilor, fură din stațiile de autobuz, fac gălăgie seara și exemplele pot continua.

Advertisement

Într-o reacție publică a Poliție Locale Călărași pe o rețea de socializare, direcția din subordinea PMC Călărași  face următoarele precizări:

(…) 1) Nu se poate pune in discuție ideea de ” urmărire” deoarece toate autospecialele instituției sunt monitorizate prin sistem GPS.

2) Polițistul local aflându-se în patrulare in acea zona, a observat direct parcarea pe loc destinat persoanelor cu dizabilități. Având atribuții în acest sens, polițistul local a comunicat persoanei în cauză, aceasta aflându-se la mașină în momentul interacțiunii cu polițistul local, că se află parcată pe un loc destinat persoanelor cu handicap.

Stimata doamna a concis că cel mai bine, este să-l apostrofeze pe agentul constatator spunandu-i ” Vezi-ti mă, de treaba ta! N-ai ce să-mi faci tu mie!”

Continuandu-si astfel drumul către magazinul din care dorea să-și facă cumpărături.

Advertisement

3) Nu negam faptul că, polițistul local a mers in interiorul magazinului pentru a discuta cu doamna in cauza. Acesta i-a adus la cunoștință doamnei, că pentru fapta contravențională comisa flagrant, riscă o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, încercând astfel, să o convingă să elibereze locul de parcare, ocupat abuziv și flagrant.

4) Totodată, menționam faptul că pe numele doamnei, nu s-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției cu amendă, așa cum se specifica in articol, fiind aplicat doar un avertisment verbal cu mențiunea agentului constatator ” Rușine!” (…)

Advertisement
Advertisement