Connect with us

La zi

Ciorba rădăuțeană, în trending pe Netflix datorită lui Charlie Ottley și iubitei sale din Călărași

Published

on

Charlie Ottley, jurnalistul britanic de renume, și partenera sa, Mihai Oana, originară din Călărași, au reușit să aducă o rețetă tradițională de ciorbă rădăuțeană pe cele mai mari culmi ale succesului. Călătoria lor prin România a transformat această mâncare într-o stea internațională, iar Ottley a dedicat chiar un episod întreg din documentarul lor celebru “Flavours of Romania” acestei delicatese. Povestea lor de dragoste pentru ciorba rădăuțeană a făcut ca acest preparat să ajungă pe Netflix, devenind cunoscut în întreaga lume.


Serialul documentar “Flavours of Romania” poate fi acum vizionat pe Netflix, iar o secvență recentă din acesta prezintă renumita Ciorbă Rădăuțeană, o mâncare inventată de Cornelia Dumitrescu, originară din Botoșani.

Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani, s-a născut în Mihăileni, județul Botoșani, și a creat această ciorbă pe vremea când lucra într-un restaurant din județul Suceava.

Cu mândrie, putem spune că Ciorba Rădăuțeană a ajuns pe locul 12 în topul celor mai bune supe din lume, conform clasamentului realizat de Taste Atlas în aprilie 2023.

Advertisement

Reteta de ciorba rădăuțeană a Corneliei Dumitrescu este simplă și gustoasă, iar ingredientele includ un pui întreg, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă, țelină, ardei sau gogoșar, sare, piper, gălbenușuri, făină pentru dres ciorba, usturoi, smântână, ardei iute și oțet pentru servit (opțional). [Vezi aici modul de preparare.]

Acest succes nu a trecut neobservat, deoarece jurnalistul britanic lucrează pentru BBC, care a încheiat un contract valorând 100.000 de euro cu el pentru promovarea turismului în România. Această colaborare începe din 15 octombrie, când opt clipuri promoționale vor rula pe postul britanic de televiziune BBC. Scopul acestei campanii este de a atrage turiștii britanici să viziteze România și să le schimbe percepția despre țara noastră.

Această inițiativă deschide noi oportunități pentru turismul românesc, iar Charlie Ottley și rețeta sa de ciorba rădăuțeană se dovedesc a fi o combinație câștigătoare pentru a promova frumusețile României în lume.

Advertisement