in

VIDEO | Iulian Iacomi este noul președinte ales al organizației județene PSD Călărași

Iulian Iacomi este noul președinte ales al organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași. A fost împuternicit președinte interimar pentru organizația politică începând cu data de 10 decembrie 2018, când fostul președinte interimar PSD Călărași, Ciprian Pandea a fost demis din funcție. Comitetul Executiv Național al PSD împreună cu Liviu Dragnea au decis să îl destituie din funția de conducere a partidului  pe Ciprian Pandea din cauza scrisorii celor 20 de președinți ai organizațiilor județene din România care au solicitat  demiterea președintelui Liviu Dragnea.

Duminică, 10 martie 2019, Partidul Social Democrat a organizat Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Călăraşi. Evenimentul politic s-a desfășurat în sala Barbu Știrbei. Peste 600 de simpatizanți și membri au luat parte la acest eveniment politic . Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu au fost prezenți la lucrările Conferinție Extraordinare de alegeri.

Primarul din Roseți, Nicolae Rîjnovenau a vorbit deschis despre tensiunile și problemele din interiorul PSD Călărași

„În discursul meu am să subliniez atât părţile pozitive, cât şi părţile negative.  Fostul preşedinte Cristodor cred că s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti în ce situaţie suntem acum. Dacă ar fi ştiut săracul, ar fi făcut alte propuneri. Am fost singurul membru din Birou care a luat poziţie faţă de ce a făcut fostul preşedinte Ciprian Pandea. Singurul! Nici senatorul şi nici deputatul nu s-au opus. Am avut speranţa că preşedintele Liviu Dragnea ne va primi zece minute pentru a discuta problemele organizaţiei noastre. L-am avut delegat pe domnul Ţone care trebuia să ne faciliteze întâlnirea prin domnul deputat Nicolicea, însă nu a rezolvat, sau poate domnul preşedinte Dragnea a fost atât de ocupat şi nu a avut timp să ne primească. Eram în altă situaţie acum, dar ce să faci, unii s-au învăţat să pupe papucul sultanului. Ştiţi foarte bine poziţia mea. Fraţilor, în momentul de faţă, suntem cei mai scindaţi, nu suntem solidari, cum a spus doamna senator. Nu! Alea sunt poveşti. Poate în urma intervenţiei pe care o va avea domnul Dragnea ne va uni un pic. Eu ştiu şi mă uit în sală şi văd că mulţi care au făcut parte din echipa aia, care a obţinut rezultate, nu mai sunt. Îmi pare rău că am avut această intervenţie. Rămân acelaşi Râjnoveanu în cadrul partidului. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte, dar am să mă retrag dacă nu am cu cine să mă înţeleg. Îmi pare rău că din acest Birou nu fac parte şi alţi primari cu o vechime poate chiar mai mare ca a mea. Ei aveau un cuvânt de spus. În momentele grele am fost solidari. Trebuie să fim solidari, dacă vrem într-adevăr să reuşim. O să fiu atent ca pe listele de parlamentari să fie introduşi doar membrii de la noi din Organizaţie, nu din altă parte, pentru că nu îi doare cu nimic de noi. Ei nu ştiu cu ce ne confruntăm noi la nivel de judeţ. N-am crezut niciodată că această Organizaţie va ajunge ca o organizaţie familială, unde cineva să îşi promoveze rudele sau nu mai ştiu ce, în funcţie de director. O să fiu mai atent ca de acum în colo toate numirile să se facă prin Birou, să luăm şi noi la cunoştinţă cu ce se întâmplă”.

Ce vină avem noi, primarii, care câștigăm alegerile de fiecare dată? Eu sunt primar din 2000, am câștigat Dor Măruntul, am câștigat Lehliu Gară, am câștigat parlamentarele, m-am întors din nou la Lehliu Gară, am câștigat din nou alegerile. Ce vină avem noi, că dumneavoastră, la Călărași, candidații pe care îi avem noi pentru funcția de primar și consilieri locali nu câștigați, plus de asta mai dansați și pinguinul cu PNL-ul”.

Președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi: “Aveți încredere în potențialul nostru de a aduce organizația acolo unde îi este locul!N

Iulian Iacomi, președintele ales în cadrul Conferinței Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Călăraşi i-a „tăvălit” pee colegii săi din Călărași care nu au reușit să câștige algerile, făcând afirmații despre un joc cu pinguinul PNL-ului
„La Călărași, candidații pe care îi avem noi pentru funcția de primar și consilieri locali nu câștigați, plus de asta mai dansați și pinguinul cu PNL-ul”

Dragi prieteni,

Vă mulțumesc pentru susținerea pe care v-ați exprimat-o astăzi, personal sau prin delegați, la Conferința Extraordinară de analiză și alegeri care a avut loc la PSD Călărași, eveniment la care au participat invitați de seamă ai conducerii partidului, în frunte cu domnul președinte Liviu Dragnea și cu secretarul general al PSD, domnul Codrin Ștefănescu.
Mulțumesc pentru că ați susținut o echipă pe care cu onoare o voi conduce, din care fac parte colegi cu experiență, așa cum sunt președintele executiv al organizației noastre, doamna senator Roxana-Natalia Pațurcă, alături de ceilalți colegi deputați de Călărași, primari, președinți de organizații, dar și o echipă în care, după mulți ani, am reușit să îl cooptăm pe domnul Doru-Ioan Tărăcilă, fost președinte al PSD Călărași, fost senator și fost ministru de Interne. Experiența dumnealui este mai mult decât binevenită și ne va ajuta enorm în perioada electorală care urmează. Este o echipă care va aduce rezultate pentru PSD Călărași și pe care o motivează votul vostru de astăzi, prin care ne-ați  acordat încredere.

Vă mulțumesc în numele tuturor! Aveți încredere în potențialul nostru de a aduce organizația acolo unde îi este locul!

Senatoarea Roxana Pațurcă: “La invitația noastră, a parlemantarilor călărășeni au venit la noi în județ cei mai importanți miniștri ai guvernului.

“Ca președinte executiv al PSD Călărași, cu o experiență de 17 ani în activitate, pot spune că organizația noastră este mult mai puternică ca în 2012 sau 2016. Nu numai eu spun asta ci și cifrele…Dacă în 2012 aveam 12 primari într-un județ dominat de PNL, la alegerile din 2016 am ajuns la un număr de 17 primari PSD, deși ne-am bătut cu cea mai puternică organizație PNL la nivel național, de la acea vreme. La viitoarele alegeri locale vom avea mai multe mandate de primar, aveți încredere! Privind cifra consilierilor județeni…dacă în 2012 am pornit de la 7 consilieri, în 2016 am urcat la 12. Insuficient pentru a avea un cuvânt de spus la nivel județean, dar suntem pe un trend crescător, și știm că în 2020 vom obține un număr superior de mandate.

Forța noastră stă în primul rând în unitatea membrilor organizației și în modul în care de fiecare dată, indiferent de care a fost echipa de conducere a organizației noastre județene, am știut să ne alăturăm mereu în lupta electorală. PSD Călărași a cunoscut o perioadă bună din punct de vedere electoral. În primul rând datorită unui program de guvernare bine realizat, care a fost promovat așa cum trebuie de candidații călărășeni. La alegerile parlamentare din 2016 PSD  a obținut un scor de 45,47%. La Călărași am reușit 52,9 % și după mai mulți ani ne-am bucurat de 1 senator și 2 deputați. Acum conducerea de la Călărași s-a întâlnit prin venirea domnului deputat Cristian Sefer, ceea ce face ca PSD Călărași să aibă un senator și 3 deputați. La invitația noastră, a parlemantarilor călărășeni au venit la noi în județ cei mai importanți miniștri ai guvernului. Mă refer aici la ministrul educației naționale, ministrul finanțelor publice care a avut întâlniri cu antrepenorii din județ, ministrul sănătății, care ne-a sprijinit cu investiții în domeniul sănătății în județul nostru, ministrul pentru afaceri, ministrul afacerilor interne, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, dar și alți miniștri.

Domnul ministru Daea a venit în Călărași de foarte multe ori la invitația noastră și i-a făcut plăcere să revină aici de fiecare dată. Cum să nu vii cu plăcere într-un județ care a contribuit din plin la obținerea unor recorduri frumoase! România exportă produse agricole de peste 4 miliarde de euro, iar Călărașiul fiind fruntaș printre județe din acest punct de vedere. Până acum au fost investiți în îmbunătățiri funciare în Călărași 35 mil. lei, ceea ce a contribuit la obținerea unor rezultate bune în agricultura călărașeană.

Este important că județul nostru, organizație noastră are sprijin de la organizația centrală, de la miniștrii din guvern. Astfel am reușit mereu să avem o comunicare directă, să ne spunem problemele și să obținem răspunsuri la ele, să comunicăm oamenilor soluții reale pentru problemele cu care se confruntă, să obținem fonduri pentru investiții în județul Călărași.

În acest context doresc să vă mulțumesc încă o dată domnule președinte Liviu Dragnea pentru sprijinul pe care l-am avut mereu de la dvs. și de la toți liderii din conducerea PSD central. Cu sprijinul dvs. și al guvernului, județul nostru a beneficiat de fonduri importante de investiții, atât prin programele PNDL 1 și PNDL 2, dar și prin intermediul altor alocări bugetare. Și dacă tot vorbim de PNDL, să vorbim și despre date concrete despre județul Călărași. Au fost alocați peste 316 mil. lei pentru dezvoltare în județ prin PNDL 1 și 766 mil. lei pentru dezvoltare prin PNDL 2. Banii au fost destinați unor investiții în infrastructură, drumuri de interes local, înființare și extindere rețele de apă și canalizare, reabilitării sau construcției unor unități preșcolare sau școlare, modernizării unor dispensare comunale. În plus, ca urmare a deciziei guvernului, zeci de mii de salariați, de pensionari sau de copii din județul nostru au simțit un plus de bunăstare sau de prosperitate în 2018. PSD și-a asumat  să aducă mai mulți români în clasa de mijloc, este partidul care a sprijinit copiii și studenții, prin diferite programe, bani pentru rechizite, bani de liceu, bursă profesională, programul EURO 200. Sunt beneficii obținute de călărășeni, pentru că PSD a fost la guvernare.

PSD Călărași a oferit, de-a lungul timpului, surprize frumoase de-a lungul luptelor electorale, iar acum, într-un județ în care PNL crede că domină…și pe fondul creșterii economice și ale salariilor, și pensiilor avem o șansă unică, aceea de avea argumente concrete de a convinge oamenii, pentru a ne acorda votul și încrederea lor în continuare.

Așa cum spuneam în unitate și loialitate va sta forța noastră politică va conta și acum. Experiența domnului primar Iacomi, un primar care a câștigat 4 mandate de primar, capacitatea sa organizatorică, modul în care gândește în perspectivă alegerile din anul acesta, dar și de anul viitor ne fac să credem că organizația s-a întărit mult încăt să credem că putem obține rezultate bune anul acesta.

Ce alt lidea ar putea să își aleagă astăzi organizația noastră județeană, decât un reprezentant al primarilor, al celor care reprezintă de fapt motorul luptei electorale în teritoriu, al celor care mobilizează din linia întâi electoratul și care prin tot ceea ce fac în localitățile lor reprezintă, de fapt, vectorii de imagine ai partidului?

Sunt convinsă că PSD are potențialul de a obține rezultate excelente, în actuala formulă de conducere și am încredere că vom rămâne la fel de puternici și de uniți și de acum înainte și vom avea mereu sprijinul conducerii centrale a partidului.” – a declarat președintele executiv al PSD, Roxana Natalia Pațurcă

„Stimați colegi,

Pentru că alegerile bat la ușă, haideți ca să nu-i lăsăm să conducă pe cei care doresc tăierea pensiilor, tăierea salariilor, eliminarea programelor de investiții! Haideți să aducem bunăstare călărășenilor, să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc. Acum, după ce guvernul  a adus o creștere economică importantă, este de datoria noastră să convingem electoratul. Nu am avut niciodată un context mai favorabil, deși din cauza acutizării luptei politice, nu ne-a fost ușor și a trebuit să ne mobilizăm mai puternic ca oricând.

Domnule președinte,

Eu sunt convinsă că vom reuși! Am dat dovadă în multe rânduri că știm să ne organizăm. Ne cunoașteți personal, știți atuurile noastre. O echipă capătă încredere în potențialul său atunci când este validată. O echipă bună se sudează în urma alegerilor, în urma rezutatelor pe care le obține, având încredere în potențialul său. Aveți încredere în noi, în echipa partidului social democrat, în cei prezenți azi în sală. Aveți încredere în primarii noștri, în Organizația Femeilor din PSD, în Organizația Pensionarilor din Călărași, în parlamentarii călărășeni…și sprijiniți-ne domnule președinte. Pentru că noi avem încredere în dvs. “- a mai spus Roxana Pațurcă în cadrul Conferinței Extraordinare din cadrul PSD Călărași

Noul Birou Permanent Județean al PDS Călărași are următoare structură:

 • Eugen Nicolicea – vicepreședinte;
 • Cristian Sefer – vicepreședinte;
 • Sorin Vrăjitoru -vicepreședinte;
 • Marius Dulce -vicepreședinte;
 • Ion Samoilă – vicepreședinte;
 • Victor Sandu – vicepreședinte;
 • Petre Țone – vicepreședinte;
 • Nicolae Râjnoveanu – vicepreședinte;
 • Doru Ioan Tărăcilă – vicepreședinte;
 • Dorel Dorobanțu – vicepreședinte;
 • Petre Alexandru Călin – vicepreședinte;
 • Gheorghiță Cărtușanu – vicepreședinte;
 • Elena Mihăilescu – vicepreședinte;
 • Laura Munteanu – vicepreședinte,
 • Marian Zbârcea – vicepreședinte;
 • Sergiu Manole – vicepreședinte;
 • Marian Ichim – vicepreședinte;
 • Răzvan Meseșeanu – vicepreședinte;
 • George Chiriță – vicepreședinte.


What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Dumitrașcu Petronel, noul inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași

Fundulea:Tentativă de suicid pe un stâlp de înaltă tensiune