Connect with us

Știri

Tot mai mulți călărășeni ajung la UPU după ce au fost înțepați de țânțari

Published

on

Situație alarmantă în Călărași! Mai mulți oameni au ajuns la urgențe după ce au fost înțepați de țânțari.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului se confruntă cu un număr în creștere de pacienți, iar autoritățile acționează de urgent pentru a combate invazia masivă de țânțari.


Municipiul Călărași se confruntă cu o problemă, care pune în pericol sănătatea locuitorilor. În ultimele zile, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Călărași s-au prezentat mai multe cazuri de pacienți afectați de înțepăturile de țânțari. În prezent, situația nu prezintă un pericol.

În ultima perioadă, numărul de țânțari s-a înmulțit în mod alarmant în întregul oraș, punând în pericol atât copiii, cât și adulții.

Advertisement

Zonele cele mai afectate de populația mare de țânțari se identifică aproape de rețelele de apă: brațul Borcea, bălțile de apă și vegetația de lângă acestea devin mediul perfect pentru reproducerea și dezvoltarea țânțarilor.

Acest lucru a dus la creșterea expunerii populației la înțepăturile acestor insecte și la apariția unor reacții alergice și complicații medicale.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI FACE PRECIZĂRI

“În urma semnalului de alarmă tras de părintele unui copil, pe reţelele de socializare, prin care se arată faptul că ar exista o problemă privind invazia ţânţarilor în oraşul nostru, facem precizarea că Primăria Municipiului Călăraşi se implică în rezolvarea acestei situaţii. Spre exemplu, instituţia a acţionat, ultima dată, în zilele de 8 şi 9 iunie 2023, cu tratamente de combatere a acestor insecte.

Totodată, vă reamintim că se va efectua, în perioada 20-22 iunie 2023, pe domeniul public al Călăraşiului, tratamente de dezinsecție terestre, pentru combaterea țânțarilor. Acestea vor avea loc în intervalul orar 21:00-05:00. Atenţie! Nu stropim cu apă chioară, aşa cum susţin unele persoane în mediul online, ci substanțele active pe care utilizăm sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin şi Esbiotrin.

Advertisement

Tot în intervalul 20-22 iunie, în municipiu, se vor desfăşura, în intervalul orar 06:00-11:00, tratamente avio de combatere a larvelor de ţânţari şi a ţânţarilor adulţi. Şi aici, substanţele active care vor fi folosite sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin şi Bacillus Thuringiensis.

Facem tot ce ţine de noi, pentru a înlătura ţânţarii de pe domeniul public! Din păcate, şi debitul crescut al apei este o cauză a apariţiei şi persistenţei acestor insecte nedorite de către noi toţi.

Ne pasă de dumneavoastră şi vrem să vă fie bine, tocmai de aceea vom intensifica aceste tratamente de înlăturare a ţânţarilor!”

Advertisement