Connect with us

Administrație

VIDEO. Interviul săptămânii cu Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi

Published

on

Primarul Marius Dulce dezvăluie într-un interviu exclusiv acordat site-ului de știri CălărașiPRESS.ro cele mai recente proiecte demarate în municipiul Călărași și obiectivele stabilite pentru anul 2023. Edilul a subliniat importanța acestor inițiative și a vorbit despre progresele înregistrate până în prezent.

Unul dintre proiectele cheie menționate în interviu se referă la modernizarea infrastructurii rutiere a străzii București. Primarul a evidențiat faptul că acest proiect a înregistrat deja un avans de peste 20% și are termen de finalizare până la finele acestui an. Cu încredere în echipa sa și în colaborarea cu constructorii, edilul se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în timpul stabilit, iar strada București să beneficieze de o infrastructură rutieră modernă și eficientă.

Un alt proiect de mare importanță discutat în interviu este implementarea unui sistem modern de supraveghere video în municipiul Călărași. Acest sistem va consta în peste 100 de camere de supraveghere care vor acoperi toate zonele de interes din oraș, inclusiv parcuri și spații publice aglomerate. Primarul a subliniat că acest proiect are ca scop creșterea siguranței cetățenilor și asigurarea unui mediu urban mai securizat. Implementarea acestui sistem de supraveghere video este în desfășurare și se estimează că va aduce beneficii semnificative comunității într-un viitor apropiat.

În plus, primarul Marius Dulce a menționat că în municipiul Călărași se află în derulare peste 20 de proiecte importante, fiecare în diferite etape de implementare. Aceste proiecte acoperă diverse domenii, precum infrastructură, educație, sănătate și dezvoltare urbană, și au ca scop aducerea unei schimbări radicale în oraș. Primarul s-a arătat încrezător în succesul acestor inițiative și a subliniat angajamentul său față de dezvoltarea durabilă și prosperitatea municipiului Călărași.

Advertisement

Primarul anunță un proiect de semaforizare a peste 20 de intersecții în municipiu, care va include camere video, senzori de zgomot și de poluare a aerului, precum și semafoare inteligente cu buton, în vederea fluidizării traficului.

El explică că sensurile giratorii provizorii au fost implementate ca parte a unui proiect pilot, în urma cererilor cetățenilor, pentru a fluidiza traficul în zonele foarte aglomerate. În cele din urmă, acestea au avut succes și au îmbunătățit situația traficului.

Primarul menționează că sensurile giratorii vor fi eliminate odată cu implementarea proiectului de management al traficului, care va include semaforizare inteligentă și va fi administrat de Poliția Locală.

Cu un portofoliu impresionant de proiecte în desfășurare și cu o viziune clară pentru dezvoltarea comunității, primarul Marius Dulce demonstrează că administrația locală este hotărâtă să transforme municipiul Călărași într-un loc modern, sigur și atractiv pentru locuitori și investitori. Obiectivele stabilite pentru anul 2023 reflectă determinarea și implicarea edilului în promovarea intereselor orașului și asigurarea unui viitor prosper pentru călărășeni.

Referitor la digitalizarea școlilor din Călărași, primarul menționează că municipiul a câștigat un proiect pentru modernizarea tuturor școlilor, deși inițial a fost declarat neeligibil. Prin contestație, proiectul a fost recunoscut și finanțat.

Advertisement

Sunt doar o mică parte din subiectele abordate în “Interviul săptămânii”, restul detaliilor vă invitam să le aflați singuri urmărind materialul video din acest articol. 

Administrație

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 27 iunie

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 27.06.2024, ora 16.30 în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Direcţiei Municipale de Servicii Publice a Municipiului Călăraşi.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Direcţia Municipală de Servicii Publice Călăraşi.
  3. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei, a statului de funcţii, completarea H.C.L. nr. 106/25.07.2017 cu coeficienţii de salarizare pentru funcţiile contractuale de inspector de specialitate IA şi muncitor IV şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Căminului pentru Persoane Vârstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” Călăraşi.
  4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei Comunitare Consultative a unităţii administrativ teritoriale pentru activitatea de prevenire a separării copilului de familie şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Comunitar Consultativ.
  5. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Călăraşi a imobilului teren cu suprafaţa de 11118 mp, situat în municipiul Călăraşi, strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 1.
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării, cu drept de preemţiune, către S.C. Queen Food S.R.L., a unui imobil teren proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Belşugului, nr. 41, în suprafaţă de 350 mp, carte funciară nr. 27089, număr cadastral nr. 27089.
  7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2024.

Primar,

Dulce Marius Grigore

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Amelia Giurcan cere prezență fizică obligatorie a consilierilor județeni la ședințe. Colegii din sală nu au fost de acord

Published

on

Ședința de joi a Consiliului Județean Călărași a fost marcată de o dispută aprinsă între consilierii județeni și conducerea instituției, în urma unui amendament propus de consiliera județeană USR, Amelia Giurcan. Aceasta a solicitat prezența fizică obligatorie a tuturor consilierilor județeni la ședințele consiliului, o cerere care a stârnit reacții.

Amendamentul propus de Giurcan a fost o reacție la decizia anterioară a consiliului, care permitea participarea și votarea consilierilor prin mijloace electronice, precum mesaje sau grupuri de WhatsApp. Consiliera a argumentat că participarea fizică la ședințe este esențială pentru a asigura transparența și responsabilitatea în luarea deciziilor care afectează dezvoltarea județului.

“Este inacceptabil ca acești oameni plătiți din bani publici să nu poată aloca cel puțin două ore pe lună pentru a participa la aceste discuții importante,” a declarat Amelia Giurcan. “Prezența fizică este necesară pentru o dezbatere reală și pentru luarea unor decizii informate și responsabile. Dacă niciun consilier nu va fi prezent în sala, nu va exista dezbatere publică?”

În replică, secretarul general al Consiliului Județean, Aurel Paraschiv, a explicat consilierei ca Hotărârea nu are caracter permanent, iar prezența online a consilierilor care vin din diferite colțuri ale județului pentru această ședință le oferă o alternativă. În final, propunerea Ameliei Giurcan a fost respinsă de consilierii județeni.

Advertisement

Cu toate acestea, Giurcan și-a menținut poziția, subliniind că flexibilitatea oferită de mijloacele electronice nu trebuie să devină o normă care să înlocuiască prezența fizică și implicarea directă a consilierilor în dezbateri.

“Care mai este rolul acestui Consiliu Județean? Care mai este dacă noi, consilierii județeni nu avem timp, să venim două ore pe lună… care mai este rolul?” a spus consiliera USR.

Continue Reading

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate