Connect with us

Administrație

VIDEO. Interviul săptămânii cu Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi

Published

on

Primarul Marius Dulce dezvăluie într-un interviu exclusiv acordat site-ului de știri CălărașiPRESS.ro cele mai recente proiecte demarate în municipiul Călărași și obiectivele stabilite pentru anul 2023. Edilul a subliniat importanța acestor inițiative și a vorbit despre progresele înregistrate până în prezent.

Unul dintre proiectele cheie menționate în interviu se referă la modernizarea infrastructurii rutiere a străzii București. Primarul a evidențiat faptul că acest proiect a înregistrat deja un avans de peste 20% și are termen de finalizare până la finele acestui an. Cu încredere în echipa sa și în colaborarea cu constructorii, edilul se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în timpul stabilit, iar strada București să beneficieze de o infrastructură rutieră modernă și eficientă.

Un alt proiect de mare importanță discutat în interviu este implementarea unui sistem modern de supraveghere video în municipiul Călărași. Acest sistem va consta în peste 100 de camere de supraveghere care vor acoperi toate zonele de interes din oraș, inclusiv parcuri și spații publice aglomerate. Primarul a subliniat că acest proiect are ca scop creșterea siguranței cetățenilor și asigurarea unui mediu urban mai securizat. Implementarea acestui sistem de supraveghere video este în desfășurare și se estimează că va aduce beneficii semnificative comunității într-un viitor apropiat.

În plus, primarul Marius Dulce a menționat că în municipiul Călărași se află în derulare peste 20 de proiecte importante, fiecare în diferite etape de implementare. Aceste proiecte acoperă diverse domenii, precum infrastructură, educație, sănătate și dezvoltare urbană, și au ca scop aducerea unei schimbări radicale în oraș. Primarul s-a arătat încrezător în succesul acestor inițiative și a subliniat angajamentul său față de dezvoltarea durabilă și prosperitatea municipiului Călărași.

Advertisement

Primarul anunță un proiect de semaforizare a peste 20 de intersecții în municipiu, care va include camere video, senzori de zgomot și de poluare a aerului, precum și semafoare inteligente cu buton, în vederea fluidizării traficului.

El explică că sensurile giratorii provizorii au fost implementate ca parte a unui proiect pilot, în urma cererilor cetățenilor, pentru a fluidiza traficul în zonele foarte aglomerate. În cele din urmă, acestea au avut succes și au îmbunătățit situația traficului.

Primarul menționează că sensurile giratorii vor fi eliminate odată cu implementarea proiectului de management al traficului, care va include semaforizare inteligentă și va fi administrat de Poliția Locală.

Cu un portofoliu impresionant de proiecte în desfășurare și cu o viziune clară pentru dezvoltarea comunității, primarul Marius Dulce demonstrează că administrația locală este hotărâtă să transforme municipiul Călărași într-un loc modern, sigur și atractiv pentru locuitori și investitori. Obiectivele stabilite pentru anul 2023 reflectă determinarea și implicarea edilului în promovarea intereselor orașului și asigurarea unui viitor prosper pentru călărășeni.

Referitor la digitalizarea școlilor din Călărași, primarul menționează că municipiul a câștigat un proiect pentru modernizarea tuturor școlilor, deși inițial a fost declarat neeligibil. Prin contestație, proiectul a fost recunoscut și finanțat.

Advertisement

Sunt doar o mică parte din subiectele abordate în “Interviul săptămânii”, restul detaliilor vă invitam să le aflați singuri urmărind materialul video din acest articol. 

Administrație

Călărași: Terenuri gratuite de la primărie pentru tineri. A fost aprobată o nouă listă

Published

on

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, desfășurată pe 27 noiembrie, a fost votat un proiect de Hotărâre important. Acesta vizează aprobarea listei beneficiarilor care au primit gratuit locuri de casă în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Persoanele aflate pe această listă au acum dreptul să-și ridice locuințele în termenul stabilit de lege.

Printre criteriile de eligibilitate, se menționează că aceste drepturi pot fi acordate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Astfel, beneficiarii se încadrează într-o categorie specifică, conform legislației în vigoare.

Lista completă a beneficiarilor este disponibilă mai jos pentru consultare.

Numele beneficiarilor, ordonate pe verticală:

Advertisement

1. STAN MIHAELA

2. OPREA ŞTEFAN VALENTIN

3. PETCU ŞTEFAN

4. PENA GEORGETA

5. PĂTRUŢ MARIA ANTOANETA

Advertisement

6. NEDELCU VASILE

7. NECULA ANDREEA DIANA

8. MUGEA FLORENTINA DANIELA

9. BAIARAM CRISTINA

10. MOLDOVAN ALEXANDRU

Advertisement

11. MOISE MIHAELA GEORGIANA

12. GIOLEA MARIUS DORINEL

13. GHEORGHE MARIAN

14. ZAHARIA ŞTEFAN ALEXANDRU

15. ZAMFIR BARBU CRISTIAN

Advertisement

16. STANCIU DIANA LOREDANA

17. IUGA IONUŢ CRISTIAN

18. TULPAN DAN

19. TOMA IULIANA

20. ICHIMESCU CARMEN NICOLETA

Advertisement

21. ILIE (NAE) MARIA COSMINA

22. DANCIU RALUCA MARIA

23. COPĂCEANU COSMINA

24. CONSTANDACHE PETRU BOGDAN

25. ALIONTE SORIN IULIAN

Advertisement

26. STAN DANIELA GABRIELA

27. DUMITRU IONUŢ LUCIAN

28. DUMITRACHE RĂZVAN NICOLAE

29. DINU FLORENTINA ADRIANA

30. DINU ALEXANDRU ROBERT

Advertisement

31. CĂLIN GEORGIANA

32. BRANIŞTE EDUARD MARIUS

33. BOLDINOG GEORGIANA

34. VÂLCU CARMEN FLORENTINA

35. VOICU DIANA CASIANA

Advertisement

36. ANGHEL DORIAN MARIAN

37. MARIN CRINA SIMONA

38. BLEBEA ŞTEFAN MARIUS

39. PÂNZĂRUC ALIN

40. IONESCU FLORENTINA

Advertisement

41. POSTOLIA COSMIN IONUŢ

42. IOSIF SANDRA MIHAELA

43. MEDELEANU ANDREI IULIAN

44. PETRACHE MIHAI GABRIEL

45. CEAFALĂU MARIAN CIPRIAN

Advertisement

46. POSTOLACHE MARIUS ALEXANDRU

47. TĂRĂBĂŞANU MĂDĂLINA FLORENTINA

48. ŞERB GEORGIAN IONUŢ

49. STAN CARINA ALEXANDRA

50. ŞERBAN MARIO ROBERT

Advertisement

51. RUJA PAULA MARIANA

52. RADU LILIANA ANDREEA

53. DUMITRU VALENTINA

54. ENE EMILIA CRISTINA

55. BĂRĂGĂU ALEXANDRA DANIELA

Advertisement

56. AMZARU ALINA GEORGIANA

57. ANDREI MĂDĂLIN ALEXANDRU

58. BACIU MIHAELA RAMONA

59. BANCU FLORIN ADRIAN

60. IANCU DORU DOREL

Advertisement

61. VASILESCU MARINEL EUGEN

Continue Reading

Administrație

Marius Dulce: “Orașul trebuie să evolueze!”

Published

on

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, Marius Dulce, edilul municipiului Călărași, a subliniat angajamentul echipei sale de la Serviciul Public Pavaje Spații Verzi Călărași în realizarea integrală a lucrărilor din municipiu. Edilul a evidențiat eforturile considerabile ale lucrătorilor, afirmând că toate proiectele desfășurate în jurul blocurilor au fost gestionate de personalul dedicat din cadrul acestei instituții.

Dulce a subliniat că volumul de muncă a atins cote maxime, explicând că inițiativele de curățare și amenajare a zonelor din jurul blocurilor au întâmpinat rezistență din partea unor cetățeni nemulțumiți de schimbările aduse. „Odată cu ‘destuparea’ grădinilor, a apărut o altă categorie de cetățeni”, a declarat el, referindu-se la cei care manifestă nemulțumire față de lucrările care aduc un plus de civilizație și ordine în cartiere.

Totodata, edilul a subliniat importanța eliminării locurilor obscure și neiluminate, evidențiind necesitatea de a transforma aceste spații în zone sigure și bine iluminate. Marius Dulce a făcut și o mențiune specială privind lucrările de asfaltare de pe strada București, promițând continuarea eforturilor pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în întreg municipiul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

PMC. Strada București va fi gata în aprilie 2024

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, precizează că lucrările de pe strada București vor fi gata în aprilie, anul viitor, și recunoaște că cei mai deranjați cetățeni ai orașului sunt cei de pe strada București. Inclusiv președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a cărui intrare în curte a fost blocată din cauza lucrărilor.

Cu toate că se declară deranjat la rândul său de felul în care se mișcă lucrurile, acesta spune că „lucrurile vor intra pe un făgaș normal”.

„Eu estimez că undeva în luna aprilie va fi gata strada București, pentru că din calcule făcute chiar astăzi de dimineață, o să ajungem undeva în jur de 80% realizat și o să mai rămână 20%, dar acest lucru nu ne deranjează. Deja am făcut cerere de fazare, putem să fazăm pe exercițiul financiar următor și nu ne afectează bugetul”, a declarat Marius Dulce într-o conferință de presă.

Un reporter a semnalat calitatea îndoielnică a lucrărilor pe anumite porțiuni ale străzii București, dar primarul asigură cetățenii că problemele vor fi remediate.

Advertisement

„Avem diriginte de șantier extern, avem diriginte de șantier intern. Sunt oameni de specialitate care verifică și spun ce să reia sau ce să facă din nou, pentru că vrem să evităm toate problemele. Lucrarea o să fie în garanție 5 ani, deci nu se pune problema să nu facem lucrurile așa cum trebuie”, a transmis edilul.

Inițial, proiectul trebuia să fie gata până la sfârșitul anului 2023, însă lucrările au avut o întârziere de trei luni de la început din cauza firmei executante. „Este o firmă destul de mare, dar cu foarte multe sincope. Ne găsiți în fiecare zi pe stradă după ei, pentru că încercăm să mărim acest ritm. Trebuie să ne asumăm acest lucru. Cel mai bun lucru este să facem proiectul, să-l terminăm. Și se va termina”, a spus primarul.

Strada București este cea mai mare arteră rutieră din Călărași, iar modernizarea ei a costat peste 9 milioane de euro.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate