Connect with us

Știri

Școala din Valea Argovei: Avocata care a renunțat la munca din Bucureștiul pentru satul din Călărași

Published

on

În ciuda grevei profesorilor, școala din Valea Argovei și-a deschis porțile la sfârșitul lunii mai. Învățătoarea Lavinia Hendli, împreună cu elevii săi din clasa a IV-a, au organizat un eveniment special pentru a promova satul din Călărași, care număra doar 2.600 de locuitori la ultimul recensământ, potrivit Școala9.ro.

Lavinia Hendli, o fostă avocată care a decis să se mute în Valea Argovei pentru a deveni învățătoare, își propune să formeze viitori adulți cu drag de locurile lor natale și care să nu-și caute viitorul în alte părți. Ea face parte din Teach for Romania, un ONG care ajută profesioniști din diverse domenii să se reorienteze în cariera lor și să intre în învățământ.

Școala din Valea Argovei se află la o scurtă distanță de Autostrada Soarelui, iar drumul până acolo oferă o panoramă pitorească. Școala în sine nu are terenuri de sport sau curți, dar elevii și-au creat propriul loc de joacă pe asfalt, cu un joc de șotron pictat. În fața clădirii, se află o alee înconjurată de gazon și zece copaci, iar păsările își cântă melodiile. Chiar și într-o zi înnorată, Lavinia Hendli nu s-a temut de ploaie, deoarece a avut “o discuție cu Dumnezeu” și i s-a spus că nu va ploua.

Advertisement

Ideea evenimentului organizat de Lavinia Hendli a pornit de la o discuție pe care a avut-o cu elevii săi la începutul anului școlar. Copiii au menționat că ar dori să locuiască în București sau în Lehliu, datorită numeroaselor magazine și mall-uri. Aceasta a întrebat apoi cum se simt în comuna lor și au menționat că nu văd nimic special în satul lor, deoarece nu au străzi frumoase și nici transport adecvat.

Lavinia Hendli și-a dorit să le schimbe perspectiva. Prin implicarea sa în Teach for Romania și prin proiectul desfășurat în sat, ea și-a propus să inspire elevii să-și aprecieze comunitatea. Evenimentul organizat în curtea școlii a adus comunitatea împreună. Oamenii au fost întâmpinați cu gogoși și socată, preparate de localnici și părinți.

Continuarea poate fi citită AICI

Advertisement
Advertisement