Connect with us

Știri

VIDEO. Sportul din Fundeni renaște. Primarul Gheorghiță Cărtușanu înființează un club sportiv

Published

on

Weekend-ul care tocmai ce s-a sfârșit, în comuna Fundeni din județul Călărași, au avut loc preselecții pentru grupele de fotbal destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, iar săptămâna viitoare vor fi testați cei cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani. Stadionul local a fost cu tineri atrași care s-au prezentat în număr mare pentru a-și demonstra aptitudinile și a intra în selecția pentru una dintre echipe. 

“Toată lumea se îngrijorează de faptul ca tinerii, copiii noștri s-au îngrășat, nu mai fac sport. Din punctul meu de vedere – nu aș mai face atâtea ore de nu știu ce, aș mai pune două ore pe săptămână de sport. Aici este îngrijorarea noastră – toată lumea e îngrijorată că copiii noștri stau pe telefoane, pe jocuri. În evenimentul de astăzi se întâmplă minuni. În săptămâna următoare avem selecție pentru copiii de 14-19 ani. Vrem să formăm două grupe de copii care vor activa la clubul Gloria Fundeni.” spune Cărtușanu într-un interiviu acordat CălărașiPRESS.ro.

Această inițiativă face parte din eforturile administrației locale de a sprijini sportul și educația tinerilor din comunitatea Fundeni. Primarul Cărtușanu Gheorghiță a subliniat că investițiile în acest domeniu vor continua în mod constant în viitor, prin implementarea mai multor proiecte, cum ar fi construirea unei săli de sport cu o capacitate de 180 de locuri, o pistă de atletism și un teren de baschet, precum și dotarea terenului de fotbal existent cu mobilier nou.

“Scopul nostru este să formăm o grupă de copii, atât pentru cei de 10-14 ani. Pe cei de 14-19 ani vreau să-i cresc pentru echipa de seniori. Încă nu știu dacă există la nivel județean și alte cluburi care să facă. Scopul nostru este să formăm o grupă de 15-20 de copii, să-i formeze antrenorul, automat clubul sportiv îi va înscrie într-o altă competiție, că sunt din Ilfov sau de oriunde. Noi, prin selecția de astăzi, vom forma o grupă de copii. Formând o grupă de copii ne putem baza pe ceva. Următorul pas – să-i înscriem într-o competiție cu alte grupe de copii, alte cluburi. Facem lucrul ăsta pentru că noi ne angrenăm, discutăm. Vorbim de condițiile care se cer într-un club – de la autocar, echipamentul sportiv, cantonament. Cu siguranță se va forma.” a mai spus edilul din Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu.

Câți copii au venit la preselecții?

Advertisement

“Au venit mai mulți decât s-au înscris într-un termen foarte scurt, iar săptămână viitoare numărul va fi dublu. Mai mult de atât, unii dintre ei sunt deja legitimați în altă parte. Scopul nostru în cadrul grupului Gloria Fundeni este ca prioritate să aibă copiii din Fundeni, dar noi nu putem să ne opunem având în vedere că există copii din alte comune. Competiția sportivă cred că asta vrea să spună, este un club care vreau să crească și nu mă opresc aici în ceea ce privesc investițiile. Investesc în educație, investesc în sport.” spune primarul Cărtușanu.

GLORIA FUNDENI A LUAT-O DE LA CAPĂT ÎN 2022

Ce buget aveți la Gloria Fundeni?

“Am alocat în primă fază 200.000 de lei. Chiar acum am făcut o rectificare de încă 300.000 de lei. Am luat-o de la zero. Echipa nu a mai activat de 10-15 ani. Am înscris-o anul trecut și suntem pe primul loc în Liga 5. Am alocat sume importante pentru schimbare – împrejmuirea cu gard, săptămâna viitoare am comandat porțile de aluminiu, porți de antrenament, plase noi. Cred că tot săptămâna viitoare o să mai vină bănci de rezervă cu scaune. Este o investiție pe lucrul ăsta și avem de gând să o luăm ușor-ușor pe fiecare etapă. Dorim să investim. În clubul sportiv nu neapărat că investesc numai în fotbal. Gândiți-vă că în luna mai voi avea o selecție pentru box. Primăria Fundeni a angajat un antrenor, fost campion național la box. În clubul sportiv nu ne oprim doar la fotbal. În CS Gloria Fundeni noi venim să investim în sport. Nu ne rezumăm doar la fotbal. Doresc să sprijin dotarea unei săli destul de mari de sport de la Școala 1 cu mobilier adecvat, saci de box, gimnastică, saltele. O sală absolut de sport.” precizează edilul din localiatea călărășeană.

Sunteți interesat să dezvoltați sporturi juvenile și pe ceea ce înseamnă handbal, baschet, volei?

“Vă spuneam despre amenajarea zonei, în afară de sala de sport, primăria este în lucru pentru amenajarea unui proiect multifuncțional de handbal, fotbal și lângă, un teren de tenis. Încurajăm sportul. Dacă lucrurile funcționează eu chiar vreau să investesc. Nu am pus un buget – urmează să primim încă un rând de echipament – tricou și short, și câte un rând de trening. Jucătorii mari vin fără nicio pretenție financiară, pentru că sunt de aici, au jucat la cluburi bune și spunem că este destul de ok. La echipa mare jucătorii joacă de plăcere. Avem grijă ca la fiecare sfârșit de meci, eu în calitate de susținător, să-i sprijin cu o masă, un suc – protocol.

Sper ca oamenii și părinții să înțeleagă, până și conducerea județului sau națională, să aloce bani cu adevărat. Sunt comune care au înființat un club sportiv, iar acel club sportiv are nevoie și de bani. Dacă tot ne îngrijorăm că copiii nu mai fac mișcare, ar trebui să ne gândim – este normal să se aloce o sumă de bani pentru un club care a fost înființat și vrea.

Advertisement

Mi-am propus de când am venit la conducerea comunei să facem ceva, să dezvoltăm infrastructura rutieră de jos în sus, lucrurile bune la care ne gândim. De după ‘90 nicio conducere nu a văzut cu ochi buni zona noastră. Tot timpul, toată conducerea era concentrată pe zona Borcea. Eu nu am văzut să fie preocupată să aloce. Îmi aduc aminte când am venit, când era vreo iarnă grea deszăpezitul nici nu trecea. Alocarea de fonduri iarăși era cum era.

Putem să spunem că suntem norocoși, Fundeni este aproape de București. M-am întrebat când am venit cum e posibil ca o comună atât de aproape să nu aibă investitori. Am întrebat pe cei dinaintea noastră. Acum, noi avem proiecte de ordinul milioanelor de euro. Indiferent că sunt naționale, că sunt europene, eu unul împreună cu echipa mea am fost preocupați să facem. Din taxele pe care le plătim, alocăm și către sport. Când am zis că investesc în sănătate, se vede dispensarul uman. Avem medic stomatolog, doi medici de familie, farmacist – e lucru mare la o comună să ai așa ceva. Dacă nu găseam, eram dispus să și creez locuințe. Acum a venit și rândul sportului, fiecare avem grija copiilor.

Sunt și alți colegi primari care au bani, dar nu alocă sportului. Sunt și primari care investesc în sport. Nu-mi canalizez toate fondurile numai către fotbal. În luna mai vom avea selecții pentru copii care vor să facă box. Tot în luna mai – am găsit un instructor de arte marțiale centura neagră. Consiliu local a găsit temeiul legal pentru a-l plăti. Pentru început fiecare își va asigura echipamentul. Am pus la dispoziție să fac o achiziție pentru a dota sala de la școală, sala mare de sport, cu tot ce înseamnă gimnastică, saltele de arte marțiale și ring, cu vestiare. De pomană ai bani dacă nu ai sănătate. Sincer am spus, dacă nu ești sănătos, ce faci cu banii?” a precizat Gheorghiță Cărtușanu, primarul din Fundeni, pentru CălărașiPRESS.ro.

Știri

Dr. Florin Grama, propus pentru titlul de “Cetățean de Onoare” al Călărașiului

Published

on

În cadrul următoarei ședințe ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, programată să aibă loc marți, 30 aprilie 2024, ora 16:30, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, se va propune acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” medicului primar chirurgie generală, Dr. Florin Grama.

Dr. Florin Grama este un nume binecunoscut în comunitatea medicală din țară și stăinătate, fiind recunoscut pentru devotamentul său față de pacienți și pentru excelența în domeniul său. Născut și crescut în Călărași, dr. Florin Grama și-a dedicat întreaga carieră către medicină și grija pentru sănătatea pacienților.

Cu o experiență bogată în chirurgie generală, dr. Florin Grama a demonstrat nu doar competență tehnică, ci și o profundă empatie față de cei pe care îi tratează. Este cunoscut pentru abordarea sa umană și pentru relația caldă pe care o dezvoltă cu pacienții săi, oferindu-le nu doar tratament medical, ci și sprijin emoțional în momentele dificile.

De-a lungul anilor, Dr. Grama a fost implicat activ în numeroase proiecte și inițiative menite să îmbunătățească sistemul de sănătate din România. A fost și este un promotor al educației în domeniul sănătății, participând la workshop-uri și conferințe. Acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” este o recunoaștere binemeritată a contribuției remarcabile a Dr. Florin Grama la dezvoltarea și promovarea sănătății în municipiul Călărași.

 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Descinderi: Contrabandiști de țigări, săltați de mascați. Locatarii cred că polițiștii erau abonați la țigările vândute ilegal

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-o operațiune amplă desfășurată în zona Biserica Anastasia, pe strada Parcului, la blocul K8  din municipiul Călărași, echipaje ale poliției au efectuat descinderi în mai multe scări de bloc și într-o hală, reușind să-i ridice pe contrabandiștii de țigări care acționau în zonă.

Zona liceului Danubius si ea  împânzită de zeci de mașini de poliție și anchetatori care au scotocit mai multe apartamente în căutarea cartușelor netimbrate.

Locuitorii din zonă spun că această activitate ilegală este des întâlnită și că traficanții au operat fără teamă sau frică datorită faptului că inclusiv unii oameni ai legii ar fi cunoscut situația traficanților și i-ar fi protejat.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate