Connect with us

Breaking News

Aproximativ 750 de proiecte depuse de regiunea Sud Muntenia în cadrul POR 2014 – 2020!

Published

on

Regiunea Sud Muntenia are până în prezent un număr de 747 de proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020! Astfel, prin aceste aplicații sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 2,64 de miliarde de lei de către potențialii beneficiari, atât publici, cât și privați, care doresc să realizeze proiecte de investiții la nivelul regiunii noastre.

Detalii despre stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020 au fost oferite la conferința de presă, organizată de ADR Sud Muntenia în data de 2 octombrie, în cadrul căreia directorul Agenției, dr ing. Liviu Mușat, a declarat următoarele:

„Până în momentul de față avem depuse aproape 750 de proiecte pe toate liniile de finanțare deschise în cadrul programului. Aceste aplicații totalizează aproape 3,5 miliarde de lei, din care suma solicitată de potențialii beneficiari depășește 2,64 miliarde de lei (fonduri FEDR și de la bugetul de stat). Astfel valoarea totală solicitată reprezintă aproape 60% din alocarea POR pentru regiunea Sud Muntenia pe perioada 2014 – 2020. În acest moment avem 83 de contracte semnate, în valoare de peste 486 de milioane de lei, din care aproape 450 de milioane de lei reprezintă suma totală nerambursabilă solicitată de beneficiari. Cel mai mare număr de proiecte a fost depus de mediul privat, care a dovedit un interes major pentru Prioritatea de investiții 2.1. Astfel, microîntreprinderile, în calitate de aplicanți eligibili, au depus 460 de proiecte, prin care au solicitat fonduri de peste 324 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 200% din alocarea regională pentru această linie de finanțare.”

 

Advertisement

Principalele preocupări ale Agenției, în calitate de Organism Intermediar pentru POR în Sud Muntenia, vizează accelerarea procesului de evaluare a aplicațiilor depuse în cadrul programului, pentru ca beneficiarii să poată demara într-un timp cât mai scurt implementarea proiectelor de investiții. Astfel, atenția este îndreptată în mod deosebit asupra Priorității de investiții 2.2, dedicată întreprinderilor mici și mijlocii, unde sunt depuse 190 de proiecte, prin care sunt solicitate fonduri de aproape 600 de milioane de lei, cererea fiind astfel de 5 ori mai mare față de valoarea alocării regionale pentru această linie de finanțare.

De asemenea, o importanță majoră o reprezintă cererile depuse de cele șapte județe ale regiunii noastre în cadrul celor două apeluri de proiecte deschise în cadrul Priorității de investiții 6.1, destinată modernizării și reabilitării rețelelor de drumuri județene, ce asigură conectivitatea, directă sau indirectă, cu rețeaua TEN-T. Prin această prioritate, regiunii noastre îi sunt alocate fonduri nerambursabile în valoare de peste 125 de milioane de euro, cu ajutorul cărora se dorește modernizarea a trei trasee de drumuri județene propuse pentru finanțare, prin POR 2014 – 2020, ce totalizează peste 330 de kilometri lungime. Până în prezent s-au semnat două contracte de finanțare – pentru județele Călărași și Dâmbovița, cel din urmă fiind cel mai mare proiect din țară ca valoare, aceasta depășind 211 milioane de lei.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Alertă Meteo: Cod galben pentru județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Este cod galben de vreme rea în județul Călărași, transmite ISU Călărași. Sunt menționate intensificări ale vântului cu viteze ce pot ajunge în general între 45 și 50 km/h.

Acest avertisment este valabil în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 19:00, în data de 4 mai 2024.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

Advertisement

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Scântei: Amelia Giurcan cere demiterea directorului Ecoaqua SA pentru incompatibilitate. Grama:”Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași a ieșit cu scânteie și tensiuni, după ce Amelia Giurcan a deschis din nou subiectul Ecoaqua. De data aceasta, consiliera USR i-a solicitat președintelui CJ Călărași Vasile Iliuta să-l demită pe Eduard Grama din poziția de director al operatorului regional de apa-canal Ecoaqua SA.

Motivul? Agenția Națională de Integritate a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.

Amelia Giurcan a subliniat că, deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consideră că acesta are o obligație morală să facă acest lucru.

Advertisement

În ședința recentă a Consiliului Județean, am solicitat demiterea lui Eduard Grama din funcția de director al Ecoaqua. Președintele Iliuță a confirmat că Grama nu mai poate ocupa această funcție din cauza unei hotărâri judecătorești, dar că demiterea lui este în responsabilitatea Consiliului de Administrație al Ecoaqua. Am adus în discuție faptul că Președintele Iliuță l-a susținut pe Grama în toate funcțiile publice pe care le-a ocupat până acum și că este responsabilitatea PSD să nu-l mai protejeze. Este important să asigurăm integritatea instituțiilor publice și să avem încredere că acestea sunt conduse de persoane competente și corecte” – a precizat Amelia Giurcan pentru Calarasipress.ro

Interpelat de Amelia Giurcan, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuta, a afirmat că a verificat situația și a consultat direcția juridică a CJ Călărași, care a constatat o stare de incompatibilitate. Cu toate acestea, Consiliul de Administrare încă nu a confirmat această constatare, iar Adunarea Generală a Acționarilor urmează să se reunească pentru a clarifica situația.

Pe de altă parte, Eduard Grama a declarat că s-a conformat și și-a dat demisia din funcția din cadrul direcției din Consiliul Județean Călărași la data de 11.04.2024, în aceeași zi în în care, pe portalul Înaltei Curți, a fost publicată decizia.

Referitor la conducerea Ecoaqua SA, acesta a precizat
că numirea directorului general este în responsabilitatea Consiliului de Administrație conform OUG 109.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Eduard Grama a făcut următoarea precizare:

Advertisement

“Eu nu comentez declarații politice. Suntem în campanie electorală, iar, după cum ne-am obișnuit în ultimul timp, fiecare spune ce crede el că este interesant pentru propriul electorat. Subiectul propus pentru analiză de doamna de la USR, fina baronului de Prahova, Iulian Dumitrescu, presupune referiri la lege și articole de lege, nu la părerea personală a unei persoane care, de la membru PSD, a ajuns candidatul albanez al USR. Îi recomand o pungă de semințe și o ședere plăcută în minivacanță. Politica nu este pentru ea!”

Continue Reading

Cele mai vizualizate