Sohatu. Un nou caz de pășunat ilegal. Un cioban din comună a fost surprins în flagrant când păștea peste 100 de oi în terenul fermierului Valentin Popa, suprafața fiind cultivată cu orz.
Într-un an agricol greu, culturi de porumb afectate, agricultori dezamăgiți de producția scăzută din 2022, un agricultor din Călărași primește o nouă lovitură. De data aceasta, de la animale, nu de la natură. O suprafața mare de cultură de orz a fost compromisă de o turmă de oi care aparține unui cioban din comuna Sohatu.
“În cursul zilei de astăzi m-am dus cu fiul meu să vizităm culturile de toamnă, să vedem în ce stadiu sunt și dacă vremea este prielnică pentru o cultură bună “și surpriză ce să găsesc în mijlocul tarlalei de orz un cioban, binevoitor, își păștea animalele pe cultura mea de orz “fără nici un stres ca și cum era pe terenul lui proprietate, zic, vi se pare un lucru normal, oameni buni unde trăim în sălbăticie, ne batem joc de munca fermierilor, fără nici un pic de bun simt, asta e nesimțire curată, să mă opresc aici, cu astfel de oameni cum te poți purta…..” scrie Valentin Popa, fermier din județul Călărași.
Advertisement
În consecință, fermierul din comuna Sohatu, județul Călărași, l-a filmat pe oier și a mers direct la Poliție unde a făcut plângere. Valentin Popa spune că este dispus să ajungă în instanță pentru a-și recupera pagubele.
Fermierul a sugerat că animalele nu aparțin ciobanilor care doar au grijă de ele, ci edilului comunei Sohatu. Angajații primarului nu ar fi la prima abatere, a mai spus Valentin Popa.
”Acești băieți, sunt oamenii domnului primar al comunei Sohatu. Îmi aduc aminte în anul 2021 am mers la Primărie cu anumite documente și m-a chemat în birou și mi-a zis să-i mai las în pace că nu au unde să pască oile. Adică nu pot să înghit asemenea oameni care își pasc oile pe culturile fermierilor și să-și bage banii în buzunar. Nu, dacă vor să țină oi, că și eu am avut oi, trebuie să investești bani, iar oile trebuie să stea pe stabulație în perioada aceasta până în aprilie. Anul trecut, tot la fel am pățit, pe o cultură de floarea-soarelui de trei hectare, tot ei mi-au distrus-o în proporție de 40%”, a adăugat fermierul călărășean, precizează pentru Agrointeligența fermierul Valentin Popa.