Connect with us

Știri

Tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public

Published

on

Primăria Municipiului Călăraşi va executa în perioada 5-9 septembrie 2022, tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 13:00 – 17:00.

Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, bromadiolone şi brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢: Evitaţi să circulaţi în preajma locaţiei unde se face tratament în perioada de timp şi în intervalul orar mai sus-menţionate.

𝐌𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫:

În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1. Medicamentul trebuie administrat intravenal numai dacă apar alternări ale activităţii protrombinice şi nu preventiv.

În caz de contact cu pielea, spălaţi imediat zona afectată cu multă apă şi săpun.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Jandarmeria Călărași și Agenția Națională Antidrog au organizat o acțiune de prevenire la Liceul “Ștefan Bănulescu” din Călărași

Published

on

Ieri, 26 septembrie 2024, Jandarmeria Călărași, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, a desfășurat o activitate de prevenire la Liceul “Ștefan Bănulescu” din municipiul Călărași. Evenimentul, la care au participat peste 70 de elevi și profesori, a avut ca temă principală riscurile asociate consumului de droguri și alte substanțe interzise. Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Jandarmeriei Călărași și partenerilor săi de a proteja tinerii și de a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele substanțelor psihoactive.

În cadrul discuțiilor, s-au abordat efectele nocive ale drogurilor, precum și modalități de prevenire a consumului acestora. De asemenea, participanții au fost informați despre riscurile legate de comercializarea băuturilor energizante, produselor din tutun, țigărilor electronice și alcoolului către minori.

Acțiunea a inclus și sfaturi practice pentru elevi, punând accent pe adoptarea unui comportament responsabil în relațiile cu colegii și profesorii. Totodată, au fost prezentate exemple concrete de consecințe ale faptelor cu caracter penal sau contravențional.

La finalul evenimentului, elevii și profesorii au primit materiale informative care să îi ajute în prevenirea și combaterea comportamentelor antisociale.

Zilele trecute, Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea intensificării luptei împotriva consumului de droguri în rândul copiilor, considerând inadmisibil ca organizațiile care derulează campanii de prevenție să fie împiedicate să intre în școli. El a făcut apel la toate ONG-urile implicate să contribuie la creșterea conștientizării riscurilor legate de droguri și a propus ca Agenția Națională Antidrog să fie transferată la Ministerul Sănătății, argumentând că tinerii dependenți trebuie tratați ca victime ce necesită ajutor medical specializat, nu ca infractori, relatează Digi24.

Continue Reading

Știri

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași din mandatul 2020-2024: Consilierii județeni au primit plachete de apreciere de la președintele Vasile Iliuță

Published

on

Ieri, 26 septembrie, la ultima ședință a Consiliului Județean Călărași din actualul mandat (2020-2024), președintele Vasile Iliuță a felicitat consilierii județeni pentru activitatea desfășurată și le-a oferit plachete de apreciere. În discursul său, Iliuță a subliniat progresul realizat în acest mandat, comparativ cu cel anterior, menționând investițiile și accesarea fondurilor europene și naționale.

 “Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce am reușit împreună pentru județul Călărași. Mandatul 2020-2024 a fost mai bun decât cel din 2016-2020, pentru că au fost mai multe investiții, mai multe zone de finanțare europene și naționale, putând astfel să accesăm mai multe fonduri pentru dezvoltarea județului. Se încheie o perioadă care a avut suișuri sau coborâșuri, cu situații dificile sau momente de acalmie, și urmează noi proiecte de votat dar și alte provocări administrative,” a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

 Consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au primit plachetele de recunoaștere, mulțumindu-le colegilor și făcând aprecieri la final de mandat. Răzvan Meseșanu, consilier județean Pro România, a urat succes noii componențe a Consiliului, iar Mihăiță Beștea, vicepreședinte al CJ, a mulțumit colegilor PSD și a subliniat că experiența acumulată îi va fi de folos în viitorul mandat de primar al municipiului Oltenița.

La rândul său, Vasile Iliuță a primit o plachetă din partea colegilor, care au apreciat contribuția sa la dezvoltarea județului. Ion Samoilă, vicepreședintele CJ, a fost cel care a înmânat placheta președintelui, subliniind că speră ca și în viitor să continue proiectele de succes pentru județ.

Componența viitorului Consiliu Județean Călărași va include 17 consilieri PSD, nouă consilieri din partea PNL și patru din partea AUR.

Continue Reading

Știri

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, lansează un album de colecționar dedicat istoriei orașului Călărași

Published

on

Liviu Gabriel Muşat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a lansat albumul de colecționar „Călărași, mon amour pour toujours” în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Municipal Călărași pe 26 septembrie 2024. Albumul reunește peste 175 de cărți poștale și alte circulații poștale din colecția sa personală, oferind o perspectivă inedită asupra istoriei și frumuseții orașului.

Albumul reprezintă un proiect de suflet pentru autor, fiecare pagină fiind o veritabilă călătorie în timp. „Călărași, mon amour pour toujours” surprinde momente semnificative și povești din trecutul orașului, de la primele cărți poștale ilustrate până la circulațiile poștale din secolul al XIX-lea.

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de prezent, şi, mai ales, de viitor, într- o lume în care istoria, tradiţia şi cultura locurilor sunt din ce în ce mai centrifugate din sfera preocupărilor cotidiene, a încerca să aduci o rază de lumină asupra trecutului locurilor natale poate părea  un demers desuet, sortit eşecului.

Cu toate acestea, am purces pe această cale anevoioasă, cu speranţa că albumul de faţă să fie un testimonial pentru generaţiile viitoare de călărăşeni, dar şi o mică întoarcere în timp pentru nostalgicii de vârsta a doua sau a treia care au fost martori, măcar în parte, la devenirea urbei noastre  de suflet, Călăraşii, sau care au crescut cu poveşti ale înaintaşilor lor, zămislite la malul Borcei, în seri de mai, din susurul sălciilor şi clipocitul Bătrânului Danubiu”, a declarat Liviu Gabriel Muşat.

Evenimentul a adus împreună iubitori ai istoriei locale, oferindu-le ocazia să admire colecția impresionantă și să înțeleagă mai bine evoluția orașului de-a lungul timpului.

Continue Reading

Cele mai vizualizate