Dosare penale întocmite de polițiști în urma unei acțiuni desfășurate în municipiul Călărași. La data de 06 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, în colaborare cu reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de sustragere a energiei electrice.
Astfel, în urma activităților desfășurate în teren, au fost verificate 80 de locuințe și depistate 3 persoane care ar fi folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de energie electrică. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale.
Pedeapsa pentru furtul de energie electrică
Energia electrică s-a scumpit, iar facturile vor veni și mai mari, mai ales dacă pornim aerul condiționat. Mulți români se gândesc în aceste condiții sau chiar fură curent în acest moment, însă nici nu știu la ce pericol se expun.
Așadar, cei care se gândesc sau chiar fură energie electrică în acest moment trebuie să se gândească mai bine la ce pericol se expun pe ei și pe familiile lor. În plus, și vecinii sunt mereu în pericol, deoarece oricând poate avea loc un scurtcircuit, iar de aici la un incendiu devastator este doar un pas.
Trebuie specificat faptul că cei care recurg la astfel de soluții pot ajunge chiar și la închisoare! Articolul 228 din Codul Penal si Legea nr. 123/2012 „Legea energiei electrice”, precizează explicit că deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit impact.ro